Skocz do zawartości

Zdjęcie

2danger Squadra Race

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 charliebrzoza

charliebrzoza
  • Użytkownik
  • 107 postów
  • SkądBliski Wschód

Napisano 11 marzec 2012 - 23:13

Witam,

nadszedł czas na prezentację mojego roweru. Najpierw specyfikacja:

rama - 2danger Squadra Race
widelec - karbonowy 2danger
stery - 2danger
mostek - Satori sygnowany 2danger
kierownica - Satori sygnowana 2danger 44 cm
sztyca - 2danger
siodełko - Velo Prolite sygnowane 2danger

cały osprzęt Ultegra 6500

pedały PD-M540

obręcze - Rigida Nova
piasty - Deore DX
szprychy - DT i Sapimy
opony - Vittoria Zaffiro 700x25
licznik - Sigma Sport 1609 (kabelkowy)

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dzisiaj był mój debiut na szosie. 60 km i... wrażenie po prostu niesamowite. Nie spodziewałe się, że po kilku tysiącach kaemów jazdy trekkingiem i przygodzie z MTB jazda na rowerze jeszcze mnie w taki sposób zaskoczy. Lekkość, lekkośc i jeszcze raz lekkość.

Jeszcze taki kamyczek do ogródka forowiczów i przestroga dla innych dobierających rozmiar ramy. Stanowczo odradzano mi tutaj kupno ramy 64 cm. Całe szczęście poszedłem za głosem rozsądku i doświadczenie i... jest super git. Gdybym kupił 61 tak jak niektórzy pisali sztyce miałbym wyciągniętą o jakieś 3-4 jeszcze... A tak mam bardzo komfortową pozycję... Także kalkulatory kalkulatorami (tam wyszło mi że górna powinna mieć 63 + 12 mostek (sic!), a jeżdze na 60+9 podniesiony do góry), rady radami ale każdy musi sam sprawdzić jak mu się będzie dobrze jeździć bo każdy jest inny.

Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem.

pozdrawiam

#2 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 marzec 2012 - 23:24

nie ma co, żyrafa to Ty jesteś niezła , rama spora :-)

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#3 charliebrzoza

charliebrzoza
  • Użytkownik
  • 107 postów
  • SkądBliski Wschód

Napisano 11 marzec 2012 - 23:41

gigantem nie jestem - 194 cm wzrostu ale (chyba) dość długie nogi - krok 94 cm.

Aha... całość oczywiście składana - nowa rama (notabene zakupiona od jednego forowicza) + używany, ale w świetnym stanie osprzęt + nowe koła.

pozdrawiam

#4 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 12 marzec 2012 - 01:02

Ładny surowy rower.
A co do rozmiaru to po 60 km pewności mieć nie będziesz ;-) Po 10 tyś km, możesz dojść do wniosku, że potrzebujesz innej pozycji.

Zresztą sztyce masz za mocno wyciągniętą bo siodełko pochylone do przodu. Wypoziomuj siodło i obniż jeśli trzeba.
Ustawienie kiery też mógłbyś zmienić, dolna część barana bardziej w poziomie, za to klamkomanetki powinny być nieco wyżej.

Szerokości :-)

#5 charliebrzoza

charliebrzoza
  • Użytkownik
  • 107 postów
  • SkądBliski Wschód

Napisano 12 marzec 2012 - 11:45

siodełko zostało wypoziomowane (zdjęcia były robione przed jazdą) i... podniesione w górę 2 cm. :) Fajnie, że się podoba. Zawsze lubiłem takie surowe, klasyczne zestawy ale nie spodziewałem się, że w dzisiejszych czasach uda mi sie zdobyć taki rower, a tu proszę ;)

#6 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 12 marzec 2012 - 14:52

swietny rower,sam mam jako treningowke.Kupilem nowa za 1400zl.... tlko na campie veloce i kolach vento.Rame mam 64 tylko ja mam prawie 2m i sie super jezdzi

#7 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 12 marzec 2012 - 19:13

Ładne zestawienie, ale przy takim rozmiarze te kółka jakieś smiesznie małe. Jednak pomimo tak dużej ramy rowerek prezentuje się nizwykle spójnie.

#8 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 12 marzec 2012 - 19:57

charliebrzoza, Fajny rower, ale wielkość ramy powala. Spróbuj wypróbować inne siodła, bo ja na tym przejechałem 60km i myślałem, że mi zadek odpadnie :-D
kr1s1983, Witam w klubie, też mam 2Denger na zimę też na Veloce i też kupiony po okazyjnej cenie. Ale mój to liliput podłóg waszych rama jedynie 56 :mrgreen: Bardzo lubię ten rower i ekstra chodzi Veloce. Jak nie ma chlapy to zakładam Easton Ea90SLX i jest bardzo duża różnica w jeździe.

#9 charliebrzoza

charliebrzoza
  • Użytkownik
  • 107 postów
  • SkądBliski Wschód

Napisano 01 kwiecień 2012 - 23:04

Drobne zmiany.
Wymieniona sztyca na FSA oraz przede wszystkim nowa kiera Deda RHM 01. Rower po 'bike-fittingu' [;)] dokładnie taki jak go użytkuję.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#10 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 kwiecień 2012 - 16:22

Jeśli tak masz ustawione siodło to zmień sztycę na taką bez setbacku bo szkoda prętów siodełka.

#11 charliebrzoza

charliebrzoza
  • Użytkownik
  • 107 postów
  • SkądBliski Wschód

Napisano 03 kwiecień 2012 - 19:33

dokładnie to jest następne w planach :)