Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lidl - oferta rowerowa

353 odpowiedzi w tym temacie

#321 Mediana

Mediana
  • Użytkownik
  • 438 postów
  • SkądLublin

Napisano 09 wrzesień 2013 - 11:19

Nabyłem z Lidu drogą kupna -  Męskie spodnie rowerowe z membraną - w kategorii - cena/jakość - nie jest źle.

Uwaga, przedmiotowe spodnie nie posiadają  membrany, ale jakiś materiał (poliuretan) , który trochę blokuje powietrze lub po prostu ociepla.

Brakowało mi spodni na temperatury rzędu: 12-15  stopnii, przy niższych temperaturach zakładam kolarskie spodnie z membraną.

Pozdr.

M...

Merida Scultura Disc 6000 - Black  Power :)

#322 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 wrzesień 2013 - 11:35

Mediana, przy 12-15 stopniach się jeździ w zwykłych spodenkach 3/4 ;-)

Natomiast ja nabyłem "naścienny wieszak rowerowy" http://www.lidl.pl/c...index_45005.htm

Wygląda solidnie. Obciążenie niby do 50kg. Będzie gdzie uprzątnąć na zimę rowery bardziej ciepłolubnej części rodziny  ;-)

Tłok przy rowerowych gadźetach był o rana spory, aż się serce raduje, że taka się Polska rowerowa zrobiła!

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#323 Mediana

Mediana
  • Użytkownik
  • 438 postów
  • SkądLublin

Napisano 09 wrzesień 2013 - 11:45

No wiesz,  z treningu nie raz wracałem wieczorem w krótkich ciuchach przy temperaturach poniżej 10 stopni - łokcie wtedy mi marzną. :P

Też nabyłem drogą kupna w.w. wieszak.

Pozdr.

M...

Merida Scultura Disc 6000 - Black  Power :)

#324 sts

sts
  • Użytkownik
  • 292 postów
  • SkądMazowsze

Napisano 09 wrzesień 2013 - 22:17

Kupiłem pompkę:

manometr jest do 10bar, w instrukcji pisza że pompuje do 6 bar. 8bar do kolarzówki idzie ciężko ale daje radę, jaka cena taki sprzęt.

Kupiłem bluzę z długim rękawem i kurtkę bez kaptura (blu) na rower i jeden rękaw jest krzywo zszyty i bark mi sie nie mieści. :-/

A ludzi było co nie miara,, 5 minut po otwarciu już nie było kurtek tych po 70zł brali po 2-3szt.

Kaski i spodnie długie najsłabiej schodziły :-?   

Nie liczy się sprzęt tylko serce.

#325 macomac

macomac
  • Użytkownik
  • 63 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 16 wrzesień 2013 - 20:49

Kupiłem pompkę:

manometr jest do 10bar, w instrukcji pisza że pompuje do 6 bar. 8bar do kolarzówki idzie ciężko ale daje radę, jaka cena taki sprzęt.

Moja pompka kupiona na poczatku sezonu w lidlu umarła...
uwazaj na "zaslepke" z z tylu pompki na wysokosci manometru, lubi wystrzelic ^^. Mi wystrzelila przy 7,5 bara, to sasiadka z parteru zeszla do piwnicy zapytac czy nic sie nie stalo. Niestety nie znalazlem juz tej czesci.

#326 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 wrzesień 2013 - 22:01

Natomiast ja nabyłem "naścienny wieszak rowerowy" http://www.lidl.pl/c...index_45005.htm

Wygląda solidnie. Obciążenie niby do 50kg. Będzie gdzie uprzątnąć na zimę rowery bardziej ciepłolubnej części rodziny  ;-)

Update:

Moim zdaniem wieszak z Lidla średnio nadaje się do rowerów innych niż takie, w których górna rura ramy przebiega w sposób poziomy (czyli np. damka), albo w których odległość pomiędzy górną, a dolną rurą ramy jest niewielka (np. w rowerkach dziecięcych).

Uchwyt jest po prostu (jak wiele rzeczy z Lidla) "przekombinowyany". Mi np. półka na kask jest do niczego niepotrzebna, a przez to konstrukcja wieszaka utrudnia korzystanie z miejsca na rower "bliżej ściany". 

Nie wiem, czy nie lepsze byłoby coś takiego:

http://allegro.pl/wi...3554684415.html

albo nawet

http://allegro.pl/wi...3559451403.html

Mediana, a jak u Ciebie?

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#327 Under

Under
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądPodkarpackie

Napisano 20 wrzesień 2013 - 07:56

Moja pompka kupiona na poczatku sezonu w lidlu umarła...
uwazaj na "zaslepke" z z tylu pompki na wysokosci manometru, lubi wystrzelic ^^. Mi wystrzelila przy 7,5 bara, to sasiadka z parteru zeszla do piwnicy zapytac czy nic sie nie stalo. Niestety nie znalazlem juz tej czesci.

Moja ma już chyba rok i wszystko z nią dobrze ;) 

Ale raz podczas pompowania materaca do spania dwuosobowego, chłopaki mieli takie tempo, że wężyk się nagrzał i go rozerwało :D wystarczyło go skrócić i nałożyć końcówke i wszystko ok ;)

#328 Gosc_solid_crank_*

Gosc_solid_crank_*
  • Gość

Napisano 20 wrzesień 2013 - 10:03

"... sasiadka z parteru zeszla do piwnicy zapytac czy nic sie nie stalo"

Gdybym tylko wiedział, że moja sąsiadka przyjdzie, to pal sześć, kupiłbym sobie zaraz taką pompkę :->

• Radello i kubens lubią to

#329 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 wrzesień 2013 - 14:13

od 26.09 wchodza koszulki i spodnie. niby do biegania ale na rower nada to sie?

#330 Xorlarrin

Xorlarrin
  • Użytkownik
  • 286 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 wrzesień 2013 - 14:23

Nie mają przedłużonych pleców, ani kieszeni z tyłu.

#331 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 wrzesień 2013 - 18:14

racja. a spodnie do jazdy sie nadadzą?

#332 Xorlarrin

Xorlarrin
  • Użytkownik
  • 286 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 wrzesień 2013 - 18:27

Bez wkładki i szelek? ;-)

#333 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 wrzesień 2013 - 19:46

Czy konieczne są szelki i wkładka do jazdy? a co jeśli spodenki letnie na których przejechałem dużoooo w moim pierwszym sezonie nie maja ani tego ani tego?;)

#334 jark

jark
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 20 wrzesień 2013 - 20:03

a co jeśli spodenki letnie na których przejechałem dużoooo w moim pierwszym sezonie nie maja ani tego ani tego? ;)

hmmm ... może sie okazac (za kilka postów), iż w ogóle niejeździłeś na rowerze

:)

#335 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 wrzesień 2013 - 20:46

nie, no zastanawiam się czy te portki były już kiedyś i czy ktoś jeździł w nich. Druga sprawa że nie potrzebuje szelek ani wkładki;)

#336 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 wrzesień 2013 - 22:04

Mediana, przy 12-15 stopniach się jeździ w zwykłych spodenkach 3/4 ;-)

Tłok przy rowerowych gadźetach był o rana spory, aż się serce raduje, że taka się Polska rowerowa zrobiła!

Taaazaa tłok sie zrobił ,,,trzeba było patrzeć dokładnie , ludzie stoją , zajmują miejsce, oglądają odkładają i idą po kiełbache, 

• kubens lubi to

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#337 System

System
  • Użytkownik
  • 643 postów
  • Skądz netu

Napisano 08 wrzesień 2014 - 22:58

Kupiłem długie gatki lekko ocieplane, ale bez membrany, papers tym razem w miarę o.k. wszyty - za tą cenę nieźle.
Drugi zakup bluza czerwona, fajna. :P

#338 Gosc_Fenrir_*

Gosc_Fenrir_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2014 - 13:14

Też byłem kupić te spodnie, ale już ich nie było. Ma ktoś może je na sprzedaż? I tak w tej cenie lepszego nic nie znajde pewnie.

#339 Gosc_rowerowyninja_*

Gosc_rowerowyninja_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2014 - 13:30

Za swoje 70 pln, które deklarujesz, jako do wydania +9 pln kupisz w Decathlonie długie spodnie na szelkach.

#340 Gosc_Fenrir_*

Gosc_Fenrir_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2014 - 13:46

No tak, ale mam wątpliwości co do jakości wkładki w tych z Decathlona, a w Lidlowych pisze "Coolmax" i w gazetce są z szelkami.

Dodaj odpowiedź