Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy jeździ ktoś w Legnicy i okolicach ?

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 pistolet

pistolet
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 18 marzec 2012 - 22:43

Moja ulubiona trasa Legnica- Winnica- Jawor- Bolków- Kamienna Góra- Przełęcz Kowarska- Karpacz- Jelenia Góra- Świerzawa- Legnica Ok 120 km ale można rozszerzyć do 200 jadąc na Okraj i do Czech. Dużo samochodów na początku, ale za to później jest to co najlepsze czyli góry :) Drogi całkiem spoko po za odcinkiem za Świerzawą w kierunku Złotoryi

Na wolne popołudnie: Legnica- Złotoryja- Wilków- Świerzawa- trasa na Jawor - Winnica- Legnica. Tu można kombinować i dowolnie zmieniać kolejność okolicznych wiosek. Dużo nowego asfaltu, ale jest też fajny poniemiecki bruk jak to w dolnośląskiem.

#2 Gosc_Lukash_*

Gosc_Lukash_*
  • Gość

Napisano 18 marzec 2012 - 22:49

Czesto wpadam do Legnicy z racji ze mam tam rodzine. Ostatnio nawet sie zastanawialem nad taka trasa.
Jak bede wiedzial ze przyjade napewno odezwe sie do Ciebie na PW.
Pozdrawiam

#3 Kubeusz

Kubeusz
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądLegnica

Napisano 21 marzec 2012 - 14:20

Pistolet a jaka jest nawierzchnia na trasie Jawor - Świerzawa ? Chciałbym wybrać się na kapelę przez Jawor.
A tak poza tym to mieszkam w Legnicy i niedawno zacząłem jeździć szosówką. Póki co trenuję najczęściej na drodze na Lubin i obwodnicy bo mam blisko i nie muszę się przebijać przez miasto, jest najrówniej, szerokie pobocze i małe pagórki bo jestem jeszcze leszczem :-P

#4 pistolet

pistolet
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 23 marzec 2012 - 08:57

Droga 365 z Jawora do Świerzawy to typowa polska szosa. Miejscami są dziury, ale nie są jakoś specjalnie uciążliwe, asfalt miejscami chropowaty, ale ogólnie daje radę. W weekendy jest tam trochę samochodów dlatego wolę zjechać przez park krajobrazowy na Sichów bo tam jest nowy unijny asfalt całkiem fajne podjazdy. Ostatnio też byłem w okolicach Wilkowa koło Złotoryi i wjechałem na teren kopalni bazaltu bo myślałem, że tam jest przejazd i się zdziwiłem kiedy zhaltowali mnie uzbrojeni strażnicy... Musiałem potem cisnąc przez wioski na Świerzawę gdzie drogi też nie były złe.

#5 pistolet

pistolet
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 23 marzec 2012 - 11:26

U mnie wygląda to tak, że dopiero od niedawna mieszkam w Legnicy i nie spotkałem tu jeszcze żadnego szosowca. Działa tu klub kolarstwa górskiego i tych czasami widuję. W sumie mógłbym jechać do Polkowic, ale to nie moja liga i nie jestem pewien czy chcieliby wziąć mnie na koło.
Proponuję zrobić wstępny rozjazd tempem najsłabszego zawodnika jadąc na południe, a potem zobaczymy jak się sprawy potoczą.

#6 Jakob

Jakob
  • Użytkownik
  • 118 postów
  • SkądBrzeg Dolny

Napisano 23 marzec 2012 - 18:38

Są też chłopaki z TREK Bolmet Legnica, oni mają swoją siedzibę na Grabskiego.

#7 pistolet

pistolet
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 23 marzec 2012 - 18:59

|Dzięki za info. Zapytam kiedy trenują.

#8 pistolet

pistolet
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 23 marzec 2012 - 19:05

|Dziś zrobiłem trasę przez Winnicę, Sichów, Stanisławów, Pomocne, Wilczków, Złotoryja. Po drodze (w Winnicy( spotkałem dwóch kolarzy jeden w żołtym stroju Lotto drugi w czerwonym chyba Biemme. Sam jechałem na ostrym bez hamulców więc nie chciałem z nimi jechać, żeby im i sobie czegoś nie zrobić.

Dodaj odpowiedź