Ból brzucha podczas treningu
Started By
Oslo
, 21 mar 2012 17:03
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 marzec 2012 - 17:03
Witam może zacznę od początku zwięźle i na temat..
A wiec tak podczas dzisiejszego treningu wrócił problem z poprzedniego sezonu a wiec ból brzucha w okolicach pępka i troszkę niżej zwykle pojawia się po 30/40 minutach treningu.. przed treningiem jadłem obiad itd ale odstęp czasowy był wiec to na pewno nie jest związane z obiadem ani z jedzeniem jakimkolwiek ;/ dodam ze przed treningiem WC było wiec to tez nie jest chyba związane z tym ;/ ale kurcze już nie wiem jaka jest tego przyczyna żebym nie umiał zaliczyć godzinnego treningu w spokoju .. miał już może ktoś taki problem ;/ ?
A wiec tak podczas dzisiejszego treningu wrócił problem z poprzedniego sezonu a wiec ból brzucha w okolicach pępka i troszkę niżej zwykle pojawia się po 30/40 minutach treningu.. przed treningiem jadłem obiad itd ale odstęp czasowy był wiec to na pewno nie jest związane z obiadem ani z jedzeniem jakimkolwiek ;/ dodam ze przed treningiem WC było wiec to tez nie jest chyba związane z tym ;/ ale kurcze już nie wiem jaka jest tego przyczyna żebym nie umiał zaliczyć godzinnego treningu w spokoju .. miał już może ktoś taki problem ;/ ?
Napisano 21 marzec 2012 - 17:47
pytanko:
1/ ból po której stronie?
2/ obiadek jaki tłuszczyk itd.?
3/ dzień wcześniej alkohol?
może kolega tochę obtłuszczony?
nikt nie jest jasnowidzem, polecam lekarza pierwszego kontaktu i podstawowe badania :!:
1 centralnie poniżej pępka na całym mięśniu dolnym brzucha
2 kluski na parze kalafior sałatka i sos ... odpada chyba ..
3 zero alkoholu już od dłuższego czasu
troszkę tłuszczyku jest ale "kaloryfer" widać wiec chyba nie on jest powodem ..
badania mam wszystkie i wszystko jest ok ..
Gosc_Domel_*
Napisano 21 marzec 2012 - 20:17
Miałem problem z bólem brzucha w czasie treningu tylko w dwóch przypadkach:
- zjadłem za mało
- tłuszcze przed (piszesz, że był sos, nie sprecyzowałeś jaki i ile)
Jeszcze mi wpadło do głowy... Robisz brzuszki/ćwiczenia na brzuch? Czasami ludzie zmagają się z pobolewaniem narządów wew. przy zbyt intensywnym męczeniu mięśni brzucha.
- zjadłem za mało
- tłuszcze przed (piszesz, że był sos, nie sprecyzowałeś jaki i ile)
Jeszcze mi wpadło do głowy... Robisz brzuszki/ćwiczenia na brzuch? Czasami ludzie zmagają się z pobolewaniem narządów wew. przy zbyt intensywnym męczeniu mięśni brzucha.
Napisano 24 marzec 2012 - 21:31
A może jajca na siodełku za bardzo ugniatasz i dlatego pojawia się ból w podbrzuszu?
nie nie nie bo to głównie na biegu sie dzieje na rowerze spokój na szczęście... no ale od środy nie jadłem nic na oleju i wyhamowałem z treningiem brzucha i spokój mam ;] dzieki za dobre rady