Pęknięta szprycha - co dalej?
Started By
Gosc_tozik_*
, 28 lip 2008 09:28
64 odpowiedzi w tym temacie
Gosc_Qba_*
Napisano 20 styczeń 2009 - 14:10
Daki u mnie widać takie delikatne D i wchodzące do niego z góry T- zatem DT Swiss.
Samego D nie widziałem ale może u Ciebie to T też jest tylko na wszystkich szprychach już się tak starło, że jest niewidoczne...
BTW ciekawe teraz jaki model :-P ale to już chyba nie jest do zidentyfikowania, nie? :-P 8-)
Pozdro!
Samego D nie widziałem ale może u Ciebie to T też jest tylko na wszystkich szprychach już się tak starło, że jest niewidoczne...
BTW ciekawe teraz jaki model :-P ale to już chyba nie jest do zidentyfikowania, nie? :-P 8-)
Pozdro!
Gosc_Qba_*
Napisano 20 styczeń 2009 - 21:11
Nick, płaskie to one na pewno nie są- na tyle to jeszcze odróżniam szprychy :mrgreen:
Malik faktycznie wcześniej tego nie sprawdziłem tylko zmierzyłem po środku. Przy nyplach i główkach faktycznie mają po 2mm.
Poszperałem trochę w necie i na stronie DT i znalazłem coś takiego- czy to może być to?
http://dtswiss.pl/sp...on_20_black.htm
"wygięcie szprychy" to jej średnica przy główce, tak?
Pozdro!
EDIT:
I jeszcze muszę wziąć pod uwagę, że koła do najświerzszych produktów nie należą, parę lat już mają. Nie wiem czy DT nie zmieniał w tym czasie swojej oferty, te moje to mogą być jakieś takie co dziś już nie produkują...
Pozdro!
Malik faktycznie wcześniej tego nie sprawdziłem tylko zmierzyłem po środku. Przy nyplach i główkach faktycznie mają po 2mm.
Poszperałem trochę w necie i na stronie DT i znalazłem coś takiego- czy to może być to?
"wygięcie szprychy" to jej średnica przy główce, tak?
Pozdro!
EDIT:
I jeszcze muszę wziąć pod uwagę, że koła do najświerzszych produktów nie należą, parę lat już mają. Nie wiem czy DT nie zmieniał w tym czasie swojej oferty, te moje to mogą być jakieś takie co dziś już nie produkują...
Pozdro!
Napisano 21 marzec 2011 - 12:55
no i co w związku z tym ??? bo piszesz stwierdzenie wyłacznie zamiast rozwinać wypowiedź :
- wstęp
- treść
- zakończenie i wnioski
- wstęp
- treść
- zakończenie i wnioski
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Gosc_smoła_*
Napisano 22 marzec 2011 - 11:16
SPIKE, taa sorry za głupie pitolenie...
Bikemaster, dokładnie mam taki zamiar... problem z tym skąd wziąść taką szprychę?... nic nie jest na niej napisane... jest cieniowana jakby z 2,2mm od strony piasty na 2.0 na całej reszcie długości, nie ma żadnych oznaczeń, i ma długość 277mm.... przeszukując obce fora doszedłem do wniosku, że są to firmowe ALEX 260 montowane do tych obręczy... czyli najprawdopodobniej będę musiał wymienić wszystkie szprychy
bo takiej pewnie nigdzie nei znajdę
najgorsze, że pogoda super... a koło strasznie centruje... szkoda mi zniszczyć
Bikemaster, dokładnie mam taki zamiar... problem z tym skąd wziąść taką szprychę?... nic nie jest na niej napisane... jest cieniowana jakby z 2,2mm od strony piasty na 2.0 na całej reszcie długości, nie ma żadnych oznaczeń, i ma długość 277mm.... przeszukując obce fora doszedłem do wniosku, że są to firmowe ALEX 260 montowane do tych obręczy... czyli najprawdopodobniej będę musiał wymienić wszystkie szprychy
najgorsze, że pogoda super... a koło strasznie centruje... szkoda mi zniszczyć
Napisano 22 marzec 2011 - 11:56
hm na pewno takie cieniowanie ?? przy okrągłej szpryszce ??
weż suwmiarke i zmierz dokłądnie.
Poza tym jeśli tam są zwykłe szprychy z zagiętymi łebkami to kup normalną szpryche 2.0 albo cieniowaną2/1.8 załóż, podciągnij na równo , troche ugnieć w okolicach piasty - otworów aby sie ułożyła i jazda dalej.
weż suwmiarke i zmierz dokłądnie.
Poza tym jeśli tam są zwykłe szprychy z zagiętymi łebkami to kup normalną szpryche 2.0 albo cieniowaną2/1.8 załóż, podciągnij na równo , troche ugnieć w okolicach piasty - otworów aby sie ułożyła i jazda dalej.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo