Jump to content

"Pełnoletnie" Peugeoty

9 replies to this topic

#1 Gosc_sebreef_*

Gosc_sebreef_*
  • Gość

Posted 03 April 2012 - 18:50

Cześć :)

Jak widać, jeszcze nie kupiłem roweru, dwa razy było juz tuż tuż, no ale jeden poszedł, a drugi jakoś mi nie leżał, tzn sprzedawca mi nie leżał, ja się nie znam, on się znał, miał rowerów sporo w garażu i jakoś za bardzo chciał mi sprzedać, efekt osiągnął odwrotny do zamierzonego, trudno.
W każdym razie sporo na Alle jest Peugeotów, interesuje mnie przedział 500-700 zł, czy uważacie że da się w takich pieniądzach kupić sensowny rower, no i czy uważacie Peugeota za markę godną uwagi, czy sobie odpuścić? Ja jestem uprzedzony do aut spod tego znaku, może dlatego mam opory.

Pozdrawiam
seb

#2 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 03 April 2012 - 18:59

Ja jestem uprzedzony do aut spod tego znaku, może dlatego mam opory.

Zanim Peugeot zaczął produkcję aut to robił już rowery :) I daj sobie spokój z Twoimi uprzedzeniami ;-) , jak to się mówi "co ma piernik do wiatraka"

Peugeot-y to perełki (mowa o stalakach) i sporo ich na alledrogo. Za pieniądze, którymi dysponujesz można coś kupić...później dopieścić, coś poprawić/dokupić i nic tylko śmigać.

#3 elziomallo

elziomallo
  • Użytkownik
  • 97 posts
  • SkądMiasto Świętej Wieży

Posted 03 April 2012 - 19:17

Perełki nie perełki, często są niestandardowe- np. sztyce 23,84mm, weź znajdź taką później. Zależy od modelu, znalazłoby się pewnie parę peugeotów z kanalizy, ale jak na dobrych rurkach to czemu nie ;]

#4 Gosc_czarnyal_*

Gosc_czarnyal_*
  • Gość

Posted 03 April 2012 - 19:21

Nabyłem Peugeota w niedziele.
Na ta chwile jestem zadowolony.
Wiekowy rowerek na ramie 501 (według wikipedi cr-mo).
Wielasipieda nabyłem za kwotę 400 (poszedł poza alledrogo)

#5 Koparka

Koparka
  • Użytkownik
  • 8 posts
  • Skądprawie Wa-wa

Posted 03 April 2012 - 19:57

Jak widać, jeszcze nie kupiłem roweru, dwa razy było juz tuż tuż, no ale jeden poszedł, a drugi jakoś mi nie leżał

Szansa pewnie jeden na milion, ale spróbuję, czy licytowałeś może na tej auckji: http://allegro.pl/sw...html#tabsAnchor ?
wybaczcie offtop

#6 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4,694 posts
  • SkądKraków

Posted 03 April 2012 - 20:19

weż se odpusć jakieśwynalazki typu titanal itp, kup szosówke na porządnej ramie cr-mo firmowej, ewentualnie alu sie też zdarzają .
peżot nie peugeot, ważne aby to był oryginał a nie święcone malowane.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#7 Gosc_sebreef_*

Gosc_sebreef_*
  • Gość

Posted 03 April 2012 - 20:45

Dziękuję Wam za odpowiedzi, trochę mi rozjaśniliście 8-) Koparka, tego nie licytowałem.
Co oprócz sztycy może być niestandardowego? Mnie osobiście odstraszają przerzutki Sachs, nie wiem czy da się to jeszcze ewentualnie naprawiać/serwisować? Czy moje obawy są podobnie trafione jak z rowerami Peugeot? :-P

Pozdrawiam
seb

#8 pawelek_G

pawelek_G
  • Użytkownik
  • 177 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 04 April 2012 - 09:12

Taki rower w cenie około 700zł najlepiej kupić osobiście, bo potem się okaże, że tu coś skrzypi, tu coś strzela i jak zaczniesz rozkręcać to wyjdą problemy jak z puszki pandory i zaczniesz się wkurzać, co nie znaczy, że można kupić za 500zł rower w lepszym stanie niż za 1000, to zależy od sprzedawcy, warto spojrzeć co dany sprzedawca sprzedaje, poczytać jego komentarze, jeśli ma dużo rowerów do sprzedania na swoich aukcjach, to nie będzie to raczej kolekcjoner, który dbał o swój rower i serwisował go systematycznie, prawdopodobnie nawet nie jeździł na tym rowerze, tylko poskładał i cyknął kilka fotek na allegro. Nie miałem przerzutek sachs, ale są one już trochę wiekowe, więc mogą nie być dla niektórych rewelacją. zmiana pancerzy i linek często pomaga starym przerzutkom zyskać nieco na sprawności. W razie, gdyby Ci taka przerzutka nie działała jak należy, kupujesz na allegro jakąś tanią sunrace za 30-40zł i problem z głowy.

#9 Gosc_sebreef_*

Gosc_sebreef_*
  • Gość

Posted 04 April 2012 - 09:26

No właśnie tak celuję żeby coś w okolicy było, ale w pomorskim jakoś chyba mało ludzi z rowerami na sprzedaż. A co myślicie o tym Giancie?

http://allegro.pl/sw...2239316989.html

Pozdrawiam
seb

#10 pawelek_G

pawelek_G
  • Użytkownik
  • 177 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 04 April 2012 - 09:39

Stosunek osprzętowo-cenowy jest moim zdaniem ok. Co do ramy wiele się nie wypowiem nie jestem znawcą, ale jak to stalowa rama, dużo przeżyła i dużo przeżyje, swoje waży.

Reply to this topic