Wyścig Kolarski "Tour de RYBNIK"
Napisano 29 lipiec 2008 - 22:41
20 wrzesień 2008 [sobota]
START/META Rybnik ul. Podmiejska :arrow: Fundacja ER
W najbliższych dniach ukażą siewszelkie potzrebne informacje nt. wyscigu kolarskiego organizowanego w Rybniku.
Wyścig bedzie odbywał sie po rundzie ok. 5,2 km... Trasa zupełnie płaska... Ilość okrążeń - 10.
Już teraz zapraszamy na ten wyścig, a w najbliższym czasie uruchomine zostaną zapisy oraz opublikujemy regulamin i inne informacje o wyscigu. Mamy nadzieję, że nic nam nie pokrzyżuje planów ;-)
:arrow: http://kolarstwo.maroszek.org/
:arrow: http://kolarstwo.mar...forum/index.php
Pozdrawiam
Robert
Napisano 04 sierpień 2008 - 21:42
Z przyczyn organizacyjnych tak wyszło... Początkowo był planowany na niedziele 21.09...
20.09 jest nasz Tour de Rybnik
20.09 jest końcówa Tour de Pologne...
20.09 jest Supermaraton w Świnoujściu...
Także konkurencje mamy PIEKIELNIE OSTRĄ... :-/
Na stronce jest już POLSKA wersja regulaminu wyścigu
Tour de Rybnik 2008

http://kolarstwo.mar...de-rybnik-2008/
ZAPRASZAM
Napisano 25 sierpień 2008 - 20:40
Cytat
mariusz k, Ja sam nie wiem jakie masz szanse :roll:
Taki dystans to ze średnią 33km/h to może by mi się udało
Nie wiem jakie masz doświadczenie w ściganiu, ale jak jesteś w miare mocny to powinieneś dać sobie rade w peletonie i nie masz co patrzeć na średnie. Nie spodziewam sie jakiejś super mocnej stawki więc dasz rade.
Napisano 29 sierpień 2008 - 22:51
Tak co do stawki zawodników....
Ciężko powiedzieć kto przyjedzie....
Może kogoś nagrody finansowe przyciągną... Zobaczymy czy CZESI przyjadą i co pokażą... ;-) Trasa jest płaska jak stół takze TEMPO bedzie :mrgreen:
Gosc_Tompoz_*
Napisano 01 wrzesień 2008 - 08:21
Dla uzmysłowienia peleteno Masters I kat po płaskiej trasie na dystansach 70-11o km robi srednie 40-43 km/h. Pewnie na tych zawodach bedzie poziom bardoz zróznicowany bo przyjadą chłopaki z przysłowiowej Zerówki Masters, przyjadą chłopaki co startują w maratonach MTB. I tu wtym nierównym poziomie widze wiekie zagrożenie dla tych zawodów bo runda 5,2 km jest z akrótka to kryterium a nie wyscig ze startu wpsółnego i bedzie haos będa duble i błedy w wynikach.
Tompoz
Napisano 01 wrzesień 2008 - 11:29
Cytat
zawsze mozna zrobic wyscig australiski:) i wtedy ostatni zawodnik na kazdym kolku bedzie schodzic:) albo sciagac duble:)
Nie ma co robić niepotrzebnego zamieszania. Jeśli chodzi o duble to tu jest problem taki że wyścig jest pomyślany dla typowych amatorów, a jak przyjedzie kilku mocnych zawodników którzy pojadą śr 40 kilka km/h to ciężko żeby tych dubli nie było, a po za tym jak jadą wszystkie kat. razem to nie by trzebabyło ściągać duble z tych samych kat. a to jest nie do wyapania.
Napisano 01 wrzesień 2008 - 11:47
Problemy, kłopoty, wpadki pewnie bedą... Bo to nasz pierwszy wyścig... ;-)
Ale ZAPEWNIAM, że robimy wszystko, żeby wyscig był jak najlepiej przygotowany :mrgreen:
Napisano 01 wrzesień 2008 - 17:30
Prosiłbym o wczesniejsze zapisywanie się na naszej stronie www ZAPISY co pozowli nam lepiej przygotować sie do zawodów, po prostu będziemy wiedzieli ilu kolarzy możemy sie spodziewać :-P
Lista startowa - zapisani kolarze ;-)
Zapraszam
Tour de Rybnik 2008
Do zobaczenia :mrgreen:
Napisano 01 wrzesień 2008 - 21:19
Napisano 12 wrzesień 2008 - 10:31
Ustaliliśmy, że prawo startu mają TYLKO KOLARZE SZOSOWI, na ROWERACH SZOSOWYCH (żadne MTB na slickach, czy inne tego typu kombinacje)...
Także przykro mi bardzo...
No, ale zapraszam do kibicowania na imprezie ;-)
Na naszym FORUM znajdziecie odpowiedzi na najczęstsze pytania => Link do FORUM
Dodaj odpowiedź