Test Coopera
Napisano 10 kwiecień 2012 - 09:47
test coopera to ściema nic nie mówiąca, jeżeli po zimie ja i 3 kolegów z klasy czyli 1/4 mamy test zaliczony (tak wynika z tabeli) na bardzo dobrze - najwyższa nota, a w cale jakimś super biegaczem nie jestem to co on mi mówi ?
mam kilku kolegów w klasie którzy biegają jak kaleki ale żaden nie miał najniższej noty
max dst:
412 km Kraków - Warszawa (2020)
Napisano 28 listopad 2012 - 15:47
Odświeżam temat.
Biegowy test Coopera wiem jak przeprowadzić i nie jest to specjalnie skomplikowane.
Czytałem gdzieś, że można przeprowadzić jego kolarską wersję, jednak nigdzie nie znalazłem sposobu jej przeprowadzenia. Może ktoś z Was się orientuje?
Na rowerze moze byc ciezko zrobic bo zbyt duza zmienna jest rodzaj/jakosc roweru. Jedynym mozliwym sposobem dajacym miarodajny wynik jest test na ergometrze z dokladnym ustawieniem oporu w watach/METach.
Gosc_Arek-velo_*
Napisano 01 grudzień 2012 - 18:06
Test Coopera mówi o wydolności wszystkich tylko nie kolarzy - kolarz w dobrej formie marnie biega. Nie ma wersji testu Coopera na rowerze. Jest za to masa testów dla kolarzy, pływaków, zawałowców, nic nie robiących i wreszcie inne testy dla biegaczy.Odświeżam temat.
Biegowy test Coopera wiem jak przeprowadzić i nie jest to specjalnie skomplikowane.
Czytałem gdzieś, że można przeprowadzić jego kolarską wersję, jednak nigdzie nie znalazłem sposobu jej przeprowadzenia. Może ktoś z Was się orientuje?