Skocz do zawartości

Zdjęcie

Test Coopera

11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 09 kwiecień 2012 - 21:28

Witam,
postanowiłem wykonać na sobie test Coopera, lecz nie mogę znaleźć żadnej tabeli dla wieku <20. Czy można gdzieś takie zdobyć? Jeżeli ich nie ma to czy jest jakaś przyczyna?

#2 Gosc_szymas_*

Gosc_szymas_*
  • Gość

Napisano 10 kwiecień 2012 - 06:12

napisz w googlach test coopera i momentalnie wyskakuje kupe stron z tabelami dla młodzieży też.

A teraz pytanie poco ci test coopera, jesli cie interesuje bieganie to polecam www.bieganie.pl

Tompoz

#3 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 10 kwiecień 2012 - 09:47

w wikipedii są nawet tabele...
test coopera to ściema nic nie mówiąca, jeżeli po zimie ja i 3 kolegów z klasy czyli 1/4 mamy test zaliczony (tak wynika z tabeli) na bardzo dobrze - najwyższa nota, a w cale jakimś super biegaczem nie jestem to co on mi mówi ?
mam kilku kolegów w klasie którzy biegają jak kaleki ale żaden nie miał najniższej noty

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#4 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 10 kwiecień 2012 - 10:13

Wilier, to może patrz na tabelę dla sportowców.

#5 Gosc_Arek-velo_*

Gosc_Arek-velo_*
  • Gość

Napisano 18 kwiecień 2012 - 12:03

Wilier, to jaki miałeś czas?

#6 madrej

madrej
  • Użytkownik
  • 178 postów
  • SkądZduńska Wola/Warszawa

Napisano 18 kwiecień 2012 - 13:06

:lol:

u5227y2014v4.gif

#7 cons

cons
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopad 2012 - 13:48

Odświeżam temat.
Biegowy test Coopera wiem jak przeprowadzić i nie jest to specjalnie skomplikowane.
Czytałem gdzieś, że można przeprowadzić jego kolarską wersję, jednak nigdzie nie znalazłem sposobu jej przeprowadzenia. Może ktoś z Was się orientuje?

#8 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 28 listopad 2012 - 14:04

Wilier, to jaki miałeś czas?

w teście czas jest stały-najczęściej 12min, a zmienną jest odległość (dystans).

#9 danek

danek
  • Użytkownik
  • 608 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 28 listopad 2012 - 14:07

jano- oni to wiedza, to byl zart kolego ;D

#10 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 28 listopad 2012 - 14:12

:oops:

#11 quibo

quibo
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądFrancja

Napisano 28 listopad 2012 - 15:47

Odświeżam temat.
Biegowy test Coopera wiem jak przeprowadzić i nie jest to specjalnie skomplikowane.
Czytałem gdzieś, że można przeprowadzić jego kolarską wersję, jednak nigdzie nie znalazłem sposobu jej przeprowadzenia. Może ktoś z Was się orientuje?

Na rowerze moze byc ciezko zrobic bo zbyt duza zmienna jest rodzaj/jakosc roweru. Jedynym mozliwym sposobem dajacym miarodajny wynik jest test na ergometrze z dokladnym ustawieniem oporu w watach/METach.

#12 Gosc_Arek-velo_*

Gosc_Arek-velo_*
  • Gość

Napisano 01 grudzień 2012 - 18:06

Odświeżam temat.

Test Coopera mówi o wydolności wszystkich tylko nie kolarzy - kolarz w dobrej formie marnie biega. Nie ma wersji testu Coopera na rowerze. Jest za to masa testów dla kolarzy, pływaków, zawałowców, nic nie robiących i wreszcie inne testy dla biegaczy.

Dodaj odpowiedź