Skocz do zawartości

Giant Defy 5 - co o tym myslicie?

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gosc_Bodzio79_*

Gosc_Bodzio79_*
  • Gość

Napisano 16 kwiecień 2012 - 13:04

Witam

zwracam się do was jako znawców tematu co sądzicie o tym rowerze?
Dodam, że bedzie to moja pierwsza kolarka w życiu, ze sowjego dosiwadczenia wiem ze rower starczy mi na wiele lat.Na poprzednim górskim diamondbacku przejchałem ponad 50 000 km a rowerek ma juz ponad 16 lat- taki mały zabytek ale trzyma się świetnie.
Obecnie mam Scotta Aspecta i też jestem zadowolony.

Jednak moim marzeniem z dzieciństwa była jazda na szosie i teraz chciałbym je zrealizować.
Niestety ale nie znam sie na rowerach szosowych- co myslicie o tym rowerku?
Czy może polecacie coś niowego ale tańszego bo nie ukrywam, ze budżet mam dosyć ogranioczny i kwota za tego gianta jest jak dla mnie dosyć wysoka:(((a zalezy mi chyba na nowym rowerze!

Tutaj podaje link do opisu technicznego roweru
http://www.giant-bic...ple/9068/49195/

Bede wdzieczny za wszelka pomoc i ew sugestie.Jestem z Warszawy i gdzies w tej okolicy zamierzam kupić rower:))
Pozdrawiam

Bodek

#2 Gosc_kubapie_*

Gosc_kubapie_*
  • Gość

Napisano 16 kwiecień 2012 - 15:20

Patrząc na to jak w ostatnim roku ceny poszły w górę, to nie ma co patrzeć na nowe 2300. Sam w zeszłym roku kupiłem Defy 4, ale wtedy nie kosztował nawet 2000 złotych.
Poszukaj używanego. Nawet jeżeli byłoby coś na Tiagrze a używane jeden sezon za podobną cenę, to się opłaca bardziej niż ten Defy.

#3 Gosc_Bodzio79_*

Gosc_Bodzio79_*
  • Gość

Napisano 18 kwiecień 2012 - 11:51

Witam

Domyślam się, że pytanie moje wydaje się banalne ale mimo wszystko miałbym prośbe o informację czy myslicie, że taki rower warto kupić czy może coś innego w tej cenie?

Będe bardzo wdzięczny za pomoc lub inne propozycje rowerowe gdyż właśnie brak wiedzy w tej kwesti powstrzymuje mnie od kupna kolarki a nie ukrywam, że chciałbym sobie troche po szosie pośmigać:)))

Tak jak napisałem jezdze amataorsko i ze względu na inne obowiązki za dużo czasu nie będe spędzał na szosie:(((max 2 razy w tygodniu.

Z góry dzięku za pomoc i sorki jeżeli moje pytania okazują sie banalne.

#4 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 19 kwiecień 2012 - 10:12

Bodzio79, jest temat jaki rower do ... ale mniejsza.

Moim zdaniem nie warto, ale, moim zdaniem nie warto kupować żadnej nowej szosy. Ceny w tym sezonie są z kosmosu. Wręcz absurdalne, rower na sorze kosztuje ponad 3000 zł. Kpina! Szukaj roweru na allegro. Zdaża się nawet rower na gwarancji, z poprzedniego sezonu, który za podobne pieniądze może być już na Tiagrze lub nawet 105.

#5 Michs20

Michs20
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • SkądŻywiec

Napisano 21 kwiecień 2012 - 08:47

Racja. Ja kupiłem niedawno Scotta Speedstera S40 2011 i wg. właściciela był on jeżdżony tylko 2 razy za 2400zł! Co prawda ma 3 blaty z przodu i niektórzy to krytykują ale mieszkam w górach to się przyda.

Dodaj odpowiedź