Trasy - Władysławowo
Napisano 19 kwiecień 2012 - 07:22
Mam w związku z tym pytanie czy ktoś może mi polecić sprawdzone osobiście trasy w okolicach Władka ? Najlepiej z odnośnikiem do mapy. Aha i dobrze by było gdyby trasy przekraczały 100 km.
Napisano 20 kwiecień 2012 - 07:44
Gosc_KELOS_*
Napisano 20 kwiecień 2012 - 08:29
Do Czymanowa dojedziesz np. Władysławowo-Swarzewo-w Swarzewie zaczyna się ścieżka rowerowa około 19 km do Krokowej (rowerem szosowym pojedziesz - na całej długości asfalt) - z Krokowej drogą 213 do Wierzchucina-Brzyno-Nadole (w Nadolu podjazd "pomorski orlinek" około 10 % )- Czymanowo-potem w stronę w lewo do Sobieńczyc (podjazd około 6.5% do Krokowej i wracasz ścieżką rowerową jak wyżej do Śwarzwa- Władysławowa.Wycieczka na Hel oraz obowiązkowo- podjazdy żarnowieckie (od Jeziora Żarnowieckiego- wzdłuż rur i "Pomorski Orlinek"). Poszukaj miejscowości- Czymanowo, Gniewino. Dojedziesz tam przez m. Krokowa i Żarnowiec, powrót przez Sobieńczyce (3 podjazd żarnowiecki).
Droga 213 do Wicka - Łeba.
Napisano 20 kwiecień 2012 - 19:23
Hel pójdzie na pierwszy ogień zaraz po przyjeździe. Pytanie tylko czy tam nie ma czasem nakazu jazdy po ścieżce rowerowej ?
Kelos wspominasz o Łebie i drodze nr 213 , a powrót można zaplanować inną drogą , bliżej morza ? Jeśli oczywiście w ogóle taka istnieje.
Myślałem żeby wybrać się również do Gdańska , ale chyba droga zbyt ruchliwa i potem dojazd do Baltic Arena będzie bardzo ciężki. Co o tym sądzicie ?
Gosc_KELOS_*
Napisano 20 kwiecień 2012 - 19:53
Do Trójmiasta z Władysławowa można jechać przez Puck-Żelistrzewo-Mrzezino-Kosakowo- Gdynię. Ale bez znajomości topografii trójmiasta raczej nie radzę. Tutaj proponuję pociąg z Władka do Gdyni, a później SKM, przewóz roweru w SKM za friko!!
Z Łeby bliżej morza raczej nie pojedziesz, chyba, że masz rower górski to wtedy jest to możliwe.
Popatrz na maps.google.pl na interesujące Ciebie miejscowości, trasy. Możliwosci jest wiele.
Napisano 20 kwiecień 2012 - 21:43
Dokładniej to do PGE Arena, a nie Baltic Arena ;-)i potem dojazd do Baltic Arena będzie bardzo ciężki.
I dojazd do stadionu, począwszy już od Gdyni, wcale nie jest "bardzo ciężki", bo prowadzi cały czas drogą dla rowerów (ścieżki to są wydeptane w lesie), w większosci tuż przy plaży, więc w całkiem sympatycznych okolicznościach przyrody
A co do przejazdu rowerem na odcinku Władysławowo-Hel: niby droga dla rowerów jest, ale od Jastarni w stronę Helu prowadzi coś co bym nazwał tworem 'ścieżkopodobnym', bo nawierzchnia jest szutrowa, więc nie polecam poruszać się na niej rowerem szosowym, tylko asfalcikiem. Tym bardziej, że mamy rowery szosowe a nie 'ścieżkowe'
Gosc_KELOS_*
Napisano 04 lipiec 2012 - 13:51
Na pierwszym rondzie za Swarzewem skręć w prawo. Potem przez przejazd kolejowy.Jak pojedziesz od strony Wadyslawowa to ...
Za przejazdem znowu w prawo i masz ścieżkę rowerową przed sobą.
A jak dojedziesz do Krokowej to popytaj jak dojechać do Gniewina gdzie znajduje się punkt widokowy zwany Kaszubskim Okiem. POLECAM!!!
Napisano 06 lipiec 2012 - 07:37
Gosc_KELOS_*
Napisano 06 lipiec 2012 - 07:55
Ta trasa z Darżlubia do Wejherowa przez Puszczę Darżlubską jest mi znana. Bardzo dużo osób tam własnie jeździ z Wejherowa do Pucka. POLECAM!!!Dzięki za odpowiedż. ..... Ze swej strony polecam pojechać z Pucka naPołczyno dalej na Darżlubie i tam można pojechać kilkanaście km trasą dla rowerów przez lasy darżlubskie .
Napisano 09 maj 2013 - 18:39
a może jeszcze ktoś poleci sprawdzone trasy rowerowe w tych rejonach?można na priv :-)
Napisano 04 maj 2014 - 12:28
Cześć!
Wybieram się na spokojną wycieczkę szosą do Pucka poprzez drogę rowerową Krokowa - Swarzewo. Czy lepiej pojechać z Gniewina do Krokowej objeżdżając Jezioro Żarnowieckie od strony północnej czy południowej? Zależy mi głównie na tym, by droga miała jak najmniej dziur i by natężenie ruchu samochodowego było mniejsze.
Napisano 04 maj 2014 - 18:23
Cześć!
Wybieram się na spokojną wycieczkę szosą do Pucka poprzez drogę rowerową Krokowa - Swarzewo. Czy lepiej pojechać z Gniewina do Krokowej objeżdżając Jezioro Żarnowieckie od strony północnej czy południowej? Zależy mi głównie na tym, by droga miała jak najmniej dziur i by natężenie ruchu samochodowego było mniejsze.
W Gniewinie najlepiej sobie machnij rundkę jak na mapce pod linkiem
Co to asfaltu to w tym rejonie jest super ![]()
http://cyklogdynia.com/gniewino/