Rozmiar buta
Started By
Gotenks
, 01 May 2012 11:47
11 replies to this topic
Posted 01 May 2012 - 11:47
Planuję zakup butów SH-R133
http://allegro.pl/bu...2284743559.html
i stąd moje pytanie, mierzyłem stopę i jej długość wynosi 26,3 cm.
Jaki rozmiar będzie odpowiedni ?
Patrząc na tabele rozmiarów wychodzi, że r. 43, niestety nie mam możliwości przymierzenia buta i muszę kupować w "ciemno", a szkoda by było wydać 450 zł na niewłaściwy rozmiar...
http://allegro.pl/bu...2284743559.html
i stąd moje pytanie, mierzyłem stopę i jej długość wynosi 26,3 cm.
Jaki rozmiar będzie odpowiedni ?
Patrząc na tabele rozmiarów wychodzi, że r. 43, niestety nie mam możliwości przymierzenia buta i muszę kupować w "ciemno", a szkoda by było wydać 450 zł na niewłaściwy rozmiar...
Gosc_alik_*
Posted 01 May 2012 - 16:21
Ja mam rozmiar 43 w butach Shimano. Długość mojej stopy wynosi 26,8 cm (tak mi wyszło jak teraz mierzyłem centymetrem) Generalnie wkładam nogę w skarpetach cienkich i grubszych rowerowych, ale przy dwóch parach czuję dyskomfort
Nie masz mozliwości zmierzyć rozmiarówki Shimano nigdzie? Ja zmierzyłem MTB, a potem przez internet zamówiłem szosowe w tym samym rozmiarze.
Buty kolarskie powinny być bardziej dopasowane niż te do chodzenia, ale połowek chyba Shimano nie ma (przynajmniej w Polsce).
Buty kolarskie powinny być bardziej dopasowane niż te do chodzenia, ale połowek chyba Shimano nie ma (przynajmniej w Polsce).
Posted 02 May 2012 - 21:20
Shimano trzeba kupować o rozmiar większe niż buty "cywilne"
Zimowe Shimano jeszcze jeden numer większe.
Potwierdzam!!! Zwykle kupuje buty 43-44. Ale Shimano R132 mam rozmiaru 45. Na długość jest super, ale ponieważ mam szeroką stopę to czasem (zwykle przez początek sezonu) czuję dyskomfort w środku stopy.
Posted 11 August 2012 - 20:41
ja mam pytanko.
noga wyszla mi 26cm
celuje w buty sh-r077
dzis mierzylem odpowiedniki na MTB szosowych oczywiscie nie ma. w 44 wchodzi mi luzem palec miedzy piete a tył buta.
43 z kolei wydaja mi sie mocno sciskac noge i duzym palcem u nogi dotykam konca buta ( nie uginam palca)
44 chyba sa za luzne jak na buty szosowe?
btw buty szosowe ukladaja sie z czasem na nodze?
noga wyszla mi 26cm
celuje w buty sh-r077
dzis mierzylem odpowiedniki na MTB szosowych oczywiscie nie ma. w 44 wchodzi mi luzem palec miedzy piete a tył buta.
43 z kolei wydaja mi sie mocno sciskac noge i duzym palcem u nogi dotykam konca buta ( nie uginam palca)
44 chyba sa za luzne jak na buty szosowe?
btw buty szosowe ukladaja sie z czasem na nodze?
Posted 12 August 2012 - 12:33
no moze z luzem to przeadzilem. ale wpychac nasile nie musze.w 44 wchodzi mi luzem palec miedzy piete a tył buta.
tez mi wchodzi gdy mam stope na maxa do przodu, ale nie z luzem.
zastanawiam sie na czy jest roznica w rozmiarze miedzy m077 a r077 . bo oczywiscie mierzylem te MTB bo szosowych nigdzie nie ma
btw. najwiekszym paluchem u nogi wyczuwasz przód buta czy masz luz?
btw2 mierzyles miarką stope?