Jump to content

Photo

Zalew jeziorsko

18 replies to this topic

#1 miko777

miko777
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądWarta

Posted 09 August 2008 - 17:56

Witam :!: mam pytanko czy ktos jezdzi kolo zalewu jeziorsko ja mieszkam 5 km od warty i czesto jade na podebice kto jest z okolic bedzie wiedzial gdzie to jest. moge tez na kalisz pojechac mam 40 km. pozdro ;-)

#2 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 August 2008 - 19:12

Jeszcze tydzień temu byłem w okolicy (Łódź/Bełchatów), miałem nawet w planach trasę przez Sieradz, objechanie zalewu i powrót (coś koło 180km), ale plany trochę się pozmieniały i ostatecznie tylko objechałem Zalew Sulejowski przez Sulejów, Tomaszów Mazowiecki i Piotrków :)

#3 miko777

miko777
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądWarta

Posted 09 August 2008 - 19:59

no to szkoda ale jak cos to ja prawie co dzien tu jezdze i co dzien sam :-( tylko raz mnie minął jakiś kolaz ale nie mialem szans sie za nim czymac no i akurat tak bylo ze wody nie mialem i zdychalem :-> a ja na sieradz nie jade bo droga jest ruchliwa.

#4 lucjan

lucjan
  • Użytkownik
  • 79 posts
  • Skądnieopodal

Posted 11 August 2008 - 06:20

Ja kilka razy w roku okrążam Zalew, przy czym na ogół jadę od strony Szadku i dalej przez Porczyny, Krępę, zaporę na Zalewie, Jeziorsko, Wartę, Sieradz i dalej w kierunku Łodzi. Trasa jest rewelacyjna, o dobrej nawierzchni, ruch aut nieduży, atrakcyjna widokowo, trochę zmarszczek.

#5 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Posted 23 August 2008 - 22:09

Jesteś za daleko od Łodzi by spotykać grupy kolarzy na treninngach........................................................... nieraz Aleksandrowiacy podczas swocih ustawek zapuszczają się nad Jeziorska................................................ale mieszkasz na daleko.

Tompoz

#6 miko777

miko777
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądWarta

Posted 24 August 2008 - 13:06

no niestety bo tu trasa jest fajna ale samemu jest nudno :-( mam nadzieje ze jak tak jezdze to zachece do jazdy innych :-P

#7 Gosc_magda_*

Gosc_magda_*
  • Gość

Posted 25 August 2008 - 11:14

Ja mieszkam 10km od turku patrzac na pn. ale w jeziorsku nigdy nie bylam i raczej nie bede bo nie puszczam sie tak daleko na moim goralku :-P jakby byla szosowka to co innaego ;-) pozdro
szkoda, bo tez sama zawsze jezdze :-/

#8 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 25 August 2008 - 12:50

szkoda, bo tez sama zawsze jezdze :-/

tak jak ja..

jak jest ktos z WielkopolskI [okolice krotoszyn/kozmin/kobylin/zduny] to z checia pojeżdżę z nim :]

#9 janczol

janczol
  • Użytkownik
  • 61 posts
  • SkądPoznań, Turek

Posted 25 August 2008 - 22:02

elo!!
Na jeziorsku kilka dni temu byłem, ale koniec urlopu i znów w Poznaniu :-)
miko777 do Turku trochę daleko masz na trening. W każdym razie zwykle o 9.00 w niedzielę w rynku w Turku zbiera się jakaś grupka amatorów kolarstwa na trening na szosie. Fakt, że większość z nich na góralach śmiga, ale taki już ten kraj.

Magdo z Władysławowa a Ty z wiarą z Turku nie śmigasz? A Celinę znasz?
Pozdro!

#10 Gosc_magda_*

Gosc_magda_*
  • Gość

Posted 26 August 2008 - 18:50

W każdym razie zwykle o 9.00 w niedzielę w rynku w Turku zbiera się jakaś grupka amatorów kolarstwa na trening na szosie. Fakt, że większość z nich na góralach śmiga, ale taki już ten kraj.

mowisz serio? duzo osob tam jezdzi? i w jakim wieku itd? na goralach to rozumiem ze na takich zwyklych rowerkach z przezutkami?
nie wiedzialam ze tam takie cos jest, bo w turku w niedziele o tej porze nie bywam. Nie znam zadnej Celiny. kto to jest?
;-)

#11 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Posted 26 August 2008 - 19:00

Nie znam zadnej Celiny. kto to jest?

Przecież Celina to konkubina Ziutka kumpla Rudego Mundka. Bynajmniej ja taką znam. :mrgreen:

#12 Gosc_magda_*

Gosc_magda_*
  • Gość

Posted 26 August 2008 - 19:03

janczolowi chyba chodzi o jakas Celine z Turku :-? nie wiem :->

#13 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Posted 26 August 2008 - 19:45

janczolowi chyba chodzi o jakas Celine z Turku :-? nie wiem :->

No wiem Madziu tylko takiego żarta sobie walnąłem . O Celinie śpiewał Kazik Staszewski. ;-)

#14 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 posts
  • SkądGliwice

Posted 26 August 2008 - 19:51

Arnoldzik, to była pierwsza Celina o jakiej pomyślałam czytając janczola xD
już nie offtopuje ;p

#15 janczol

janczol
  • Użytkownik
  • 61 posts
  • SkądPoznań, Turek

Posted 26 August 2008 - 21:09

he he,
Ale narobiłem zamieszania z tą Celiną :-)
A to taka znana w tureckim światku kolarskim 17-letnia była triathlonistka. Rzuciła jednak triathlon obecnie pozostaje jedynie przy kolarstwie. W sobotę zajęła
2 miejsce w kategorii a 4 w open kobiet w maratonie MTB w Golubiu Dobrzyniu. Także Celina wymiata. :-) A ponadto jest całkiem urodziwa. Także skojarzenia z celiną z piosenki Kazika są nieadekwatne :-)
Myślałem, że z racji wieku i zainteresowań Magda ją zna. Ot tyle. Jednak nie.

Pozdro wszystkim co znają i nie znają Celiny :mrgreen:

#16 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Posted 27 August 2008 - 08:33

skojarzenia z celiną z piosenki Kazika są nieadekwatne

.
Jednakoż tylko takowe posiadam jako meloman piosenek Kazelota. :mrgreen:

#17 miko777

miko777
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądWarta

Posted 28 August 2008 - 12:55

ja w turku na rowerze jeszcze nie bylem bo wole trase na podebice (mniej ruchu) chociaz pare razy bylem na dabrowa ale dalej jest za duzy ruch a do turku zeby byc o 9h to musialbym wyjechac przed 8h bo mam 40km ale zebym wiedzial gdzie i ile kilometrow robia to moze bym sie postaral :-> jak cos wiecej wiecie to napiszcie. a z kat dokladniej jestesz magda :?:

#18 Gosc_magda_*

Gosc_magda_*
  • Gość

Posted 28 August 2008 - 13:00

Ja jestem z Władysławowa. 10km od Turku na północ ;-)

#19 miko777

miko777
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądWarta

Posted 28 August 2008 - 18:55

no to troche nie pasuje :-(

Reply to this topic