Witam wszystkich proszę o pomoc w doborze opon ponieważ ciągle mam problemy ze snejkami. Obecnie jeżdżę na zwykłych drutówkach pompowanych na max 7 bar i chyba moje 90 kg nie bardzo im służy myślę że mogłaby pomóc opona pompowana do wyższych ciśnień tylko jaka .Proszę tylko nie odsyłajcie mnie do tematu powyżej ponieważ spędzenie kolejnych godzin na studiowaniu forum mogłoby poskutkować rozwodem :mrgreen: i tak staram się odnajdywać interesujące mnie rzeczy raczej sam ale tym razem nie mogę przeginać bo wystarczy że ostatnio sporo jeżdżę i jeszcze to forum tego moja połowa mogłaby nie zdzierżyć dlatego proszę o wyrozumiałość i podanie jakiś przykładów.Dzięki z góry.A cha zapomniałem dodać że nie jeżdżę w wyścigach ani maratonach przynajmniej na razie ale czasami jeżdżę w grupie i właśnie wtedy przeważnie łapię gumy (brak obycia jazdy w grupie)
Propozycje opon na 90 kg
Started By
fafik
, 22 maj 2012 20:59
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 maj 2012 - 20:59
Napisano 22 maj 2012 - 21:12
Może 25c? Z 23c budżetowe opony typu Rubino etc. można pompować na 9.
Napisano 22 maj 2012 - 21:13
Z najtańszych gum pompowanych do dużych ciśnień to przychodza mi na myśl jedynie Vittorie Zaffiro na drucie, ewentualnie droższa wersja zwijana. Wytrzymują spokojnie do 10 bar, nie złapałem w nich jednej gumy a tym bardziej snejka (chociaż zbyt ciężki nie jestem (71-73 kg). Płacisz za to jednak komfortem, który przy tym ciśnieniu praktycznie nie istnieje.
Napisano 22 maj 2012 - 21:15
fafik zwijane opony zazwyczaj sądo 8- 8.5 atm , waże więcej i nigdy snejków nie robie , a wybór opon jest w odpowiednim dziale o oponach i nie będziemy przepisywać tego samego , a więc kup sobie zwijane oponki - w temacie o oponach jest mase przykładów , modeli a danych technicznych mase w internecie.
nikt Ci nie każe siedzieć godzinami, wpisujesz w necie np Vittoria Zafiro i wchodząc na strone producenta masz podane dane techniczne , poza tym nie jeździj po dziurach i krawężnikach, rower szosowy służy do jazdy po szosie .
pozdrawiam.
P.S.
teamt zamykam , bo można było to samo pytanie zdać w temacie o oponach , który jest..
nikt Ci nie każe siedzieć godzinami, wpisujesz w necie np Vittoria Zafiro i wchodząc na strone producenta masz podane dane techniczne , poza tym nie jeździj po dziurach i krawężnikach, rower szosowy służy do jazdy po szosie .
pozdrawiam.
P.S.
teamt zamykam , bo można było to samo pytanie zdać w temacie o oponach , który jest..
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo

Temat jest zamknięty