Cykanie w kasecie pomocy
Napisano 24 maj 2012 - 10:57
Napisano 24 maj 2012 - 18:52
Kwestia piasty (bębenek), a nie kasety. Miałem w Mavic Cosmic to samo to mi zrobili, sam tego nie robiłem więc Ci jak się tym zająć.Witam. Mam mały problem ponieważ dzisiaj postanowiłem rozebrać tylne koło i wymienić smar co za tym idzie musiałem ściągnąć kasetę. Po usunięciu smaru wyczyszczeniu i nasmarowaniu skręciłem wszystko tak jak było. Teraz słysze cykanie w kasecie ale tylko gdy nie pedałuje, gdy pedałuje jest ok. Jest to około 15 cyknięć na jeden pełen obrót koła. Czy ktoś wie jak temu zaradzić? Osprzęt mam shimano sora. Z góry dziękuję za pomoc
Gosc_marvelo_*
Napisano 24 maj 2012 - 22:07
tidit86:
- co konkretnie rozbierałeś i smarowałeś (same łożyska piasty, bębenek)?
- jaką masz piastę?
- może jest to zwykłe "cykanie" zapadek (większość piast Shimano "cyka" 16 razy na jeden obrót)?
Nie posiadając pełnego obrazu sytuacji możemy sobie tak gdybać godzinami bez sensu.
Napisano 25 maj 2012 - 06:58
Witam. Mam mały problem ponieważ dzisiaj postanowiłem rozebrać tylne koło i wymienić smar co za tym idzie musiałem ściągnąć kasetę. Po usunięciu smaru wyczyszczeniu i nasmarowaniu skręciłem wszystko tak jak było. Teraz słysze cykanie w kasecie ale tylko gdy nie pedałuje, gdy pedałuje jest ok. Jest to około 15 cyknięć na jeden pełen obrót koła. Czy ktoś wie jak temu zaradzić? Osprzęt mam shimano sora. Z góry dziękuję za pomoc
a co chciałbyś odwrotnie ??? przecież to normalne że cyka jak sie nie pedałuje , o matko , zaniedługo ktoś sie zapyta że jak kręci pedałami to rower jedzie ??
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 25 maj 2012 - 08:16
Napisano 25 maj 2012 - 09:04