Canyon Roadlite AL 6.0
Posted 11 August 2012 - 18:32
Mam 180 cm wzrostu i jeżdżę teraz na rowerze Giant ocr 7 z górną rurą 535 oraz mostkiem 140 i jazda naprawdę bardzo mnie męczy, myślę teraz o szosie z górną rurą w granicach 570 a to już rozmiar Xl, podczas gdy z kalkulatora Canyon-a wychodzi mi 542 (M) czyli tylko 7 więcej niż mam obecnie.
Canyon-y w tych granicach cenowych w/g mnie nie maja sobie równych, jednak ta geometria z krótszą top tube jest chyba nie dla mnie.
Tak na marginesie chciałbym zapytać jeszcze użytkowników jaką długość ramienia korby dają dla rozmiaru L lub M
Posted 23 August 2012 - 20:14
Dla moich wymiarów wybrałem rozmiar M((56cm) - wyliczony w kalkulatorze jak i potwierdzony przez pracownika Canyona) i stwierdzam, że był to dobry wybór. Prawdziwe testy dopiero przede mną ale na to co już przejechałem to rower wydaje się wygodny.
W chwili zamówienia (3 sierpnia) dostępność roweru była podana na C35 - przesyłka, co mnie ucieszyło, dotarła na początku C34.
Zmierzona z pomocą poziomicy długość górnej rury (C-C) mniej więcej zgadza się z tym co podane jest w geometrii.
Długość ramienia korby dla rozmiaru M to 172,5 mm.
pozdrawiam
verkotti
Posted 13 September 2012 - 19:33
W tym roku już nie ma chyba szans na zakup tego cacka, ale na pewno będę na niego polował na początku przyszłego.
Posted 18 September 2012 - 20:15
pozdrawiam
verkotti
Posted 02 February 2014 - 17:57
Ktoś się może orientuje czy przy zamawianiu Roadlite'a 6.0 jest możliwość zamiany kasety shimano SLX na shimano 105? I jeśli tak to czy uważacie, że warto to zrobić?
Posted 07 February 2014 - 13:02
Posted 30 March 2014 - 21:00
Witam,
od paru miesięcy przymerzam się do kupna szosówki. Wczesniej celowałem raczej w używane, ale jakoś nie mogę upolować żadnej fajnej szosy, która nie będzie w stanie dogorywującym. Od jakiegoś czasu coraz bardziej myślę o zakupie nowej szosówki, sporo czytam i właśnie Canyon Roadlite AL 6.0 wydaję się być najlepszym wyborem.
W między czasie dowiedziałem się (chyba nawet na tym forum) o outlecie Canyon, dlatego mam pytanie: co sądzicie o tej szosówce?:
https://www.canyon.c...html?o=A1042280
Fakt, to jest bardzo stary model, ale jednak na Ultegrze i prawie 1000zł taniej...