Jako iż to mój pierwszy post, przedstawię się. Na imię mam Kacper. Wiek i miejscowość widać w profilu.
Ostatnio stałem się posiadaczem roweru który chciałem kupić i zrobić małym kosztem. Kumpel chciał oddać na złom to co widać na tym zdjęciu [(otworzy się w pełnym rozmiarze) przepraszam również za jakość zdjęć które bardzo odbiegają od akceptowalnych]:

Nie pozwoliłem mu, odkupiłem. Na zdjęciu już wyczyszczona. Do tego jeszcze był hamulec z przodu który na dalszych zdjęciach jest już zamontowany. Reszta to części z ramy którą znalazłem na złomie (takie same kształty na mufach). Do szczęścia, czyli do możliwości jazdy, potrzebowałem przerzutki którą zmontowałem z dwóch.
Wątek umieściłem w tym miejscu, ponieważ chciałbym się dowiedzieć co to właściwie jest? Jaguar/Huragan/Sport ? Oraz chciałbym doprowadzić go tak jak mógł wyglądać w tamtych latach (nie będę malował o ile lakier jest orginalny).
Po rozmowie z kolegą na temat tego roweru, powiedział że jeździł nim jego wujek potem dał jego tacie, on go troszkę porozbierał i teraz ja. Numer ramy: 30322. Który to rocznik niestety jeszcze się nie dowiedziałem. Co do wyglądu, wspomniał iż przednia przerzutka była przesuwana ręcznie. Ma poszukać teraz w weekend jeszcze siedzenia które do niego było oraz mówił o paskach na pedała. Mam nadzieje, że znajdzie coś jeszcze.
Zastanawiają mnie napisy bo obu stronach ramy widoczne na tych zdjęciach, nigdzie w sieci z takimi się nie spotkałem:

Puki co wygląda tak i jakoś jeździ jednak mam nadzieje, że jak włożę do niego więcej pracy będzie wyglądał lepiej i lepiej "śmigał". Postaram się również w niedługim czasie o lepsze zdjęcia za które jeszcze raz Przepraszam, jednak temat mnie tak wciągną, że nie mogłem się powstrzymać, może dowiem się czegoś więcej.

Pozdrawiam Kacper