Jump to content

Photo

w jakich kaskach jeździcie?

103 replies to this topic

#41 Gosc_Urban_*

Gosc_Urban_*
  • Gość

Posted 11 April 2007 - 05:08

Hoho ;) Ja też.
Tyle, że ja tak patrze do 200 zł :>

#42 xcracer

xcracer
  • Użytkownik
  • 391 posts
  • SkądMyszków

Posted 07 May 2007 - 18:26

w końcu kupiłem........GIRO ATMOS malowany w barwy DISCOVERY CHANNEL :-D .jest poprostu boski, czuje się jakby był na miarę szyty :mrgreen:

#43 arte

arte
  • Użytkownik
  • 26 posts
  • Skądkujawsko-pomorskie

Posted 04 November 2007 - 23:15

Witam,
Moj pierwszy wpis. Jezdze w Met Stradivarius II. Swietnie dopasowany i lekki. :-)

#44 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1,165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 November 2007 - 13:45

Specialized chamonix-r (large 59-63cm 244g)

#45 Gosc_noerror_*

Gosc_noerror_*
  • Gość

Posted 05 November 2007 - 14:13

Ja kupowałem na wakacjach i bardzo mi się śpieszyło (nie miałem czasu żeby uzbierać kasę na cóś lepszego więc kupiłem coś takiego z myślą że zarobie i zmienię po pewnym czasie:
http://allegro.pl/it...y_2_kolory.html
jednak pojeździłem w tym trochę i mi pasuje. Narazie nie mam zamiaru zmieniać.

#46 Harnas

Harnas
  • Użytkownik
  • 15 posts
  • SkądZawadzkie (opolskie)

Posted 05 November 2007 - 14:22

Ja smigam w lazer blade jestem zadowolony z niego i jak narazie nie mam zamiaru zmieniac tym bardziej ze mam sentyment do tej marki:) zastanawialem sie przed lazerem nad met'em estro fajny sprzet:)

#47 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Posted 05 November 2007 - 19:33

A ja sprzedałem swoje Blade'a. Strasznie płytki ten kask był i mocowanie z tyłu jakiś takie dziwne. Planuję teraz zakupić Rudy Project Kontact. Czy ktoś z Was używa tego kasku?

#48 marcadir

marcadir
  • Użytkownik
  • 11 posts
  • SkądPomorze

Posted 05 November 2007 - 19:40

Ja śmigam na MET duello, teoretycznie to kask MTB, tyle że jak na moją łepetynę leży bardzo dobrze, przy zakupie do wyboru miałem jeszcze jakiś kask Giro, ale dziwnie mi z tyłu odstawał. Z kaskiem to jak z siodełkiem, niby niewielka rzecz a wpływa na komfort jazdy.

#49 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 posts
  • SkądGOP - Będzin

Posted 05 November 2007 - 19:41

Ja :-) Bardzo ładny, lekki i wygodny. Niestety, po którymś z kolei upadku (na potylicę) skorupa nie wytrzymała i pękła, ale bez problemu nadal w nim śmigam. Bardzo polecam!

#50 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Posted 05 November 2007 - 20:30

Dzięki Miguel za odpowiedź. Nie wiem czy to rozważne że śmigasz w pękniętym kasku. Przy nastepnym upadku już nie będzie spełniał swojej funkcji.

#51 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 posts
  • SkądGOP - Będzin

Posted 05 November 2007 - 20:36

Wiem że to nie rozsądne, ale nie mam kolejnych 360 zł na nowy helmet. No ale lepszy taki niż żaden. ;-)

#52 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Posted 05 November 2007 - 20:38

A nie ma systemu wymiany powypadkowej?

#53 Harnas

Harnas
  • Użytkownik
  • 15 posts
  • SkądZawadzkie (opolskie)

Posted 05 November 2007 - 21:52

Jelitek wg mnei to zalezy od tego co kto lubi i do czego jest przyzwyczajony mi te mocowanei z tylu odpowiada moze dlatego ze z innymi nie mialem za bardzo doczynienia i sie musialem przyzwyczaic fakt co do plytkosci to masz racje na poczatku tez mi to pzreszkadzalo teraz smigam nie ma za bardzo kasy na nowy to sie tzreba bylo przyzwyzcaic:)

#54 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 posts
  • SkądGOP - Będzin

Posted 06 November 2007 - 12:05

A nie ma systemu wymiany powypadkowej?

Właśnie nie wiem. :-P Nie słyszałem, żeby Rudy coś takiego stosował.

#55 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Posted 06 November 2007 - 12:43

no właśnie :-( prawie wszystkie firmy robiące kaski tak mają, ale w przypadku Lazera czy Rudy nie ma nigdzie o tym napisane :-(

#56 piwalek

piwalek
  • Użytkownik
  • 23 posts
  • SkądKraków

Posted 06 November 2007 - 16:35

w końcu kupiłem........GIRO ATMOS malowany w barwy DISCOVERY CHANNEL :-D .jest poprostu boski, czuje się jakby był na miarę szyty :mrgreen:

Witam
Można wiedzieć gdzie go kupiłeś i za ile ?

Posiadam od 7 lat Bell Evo Pro 2 , kiedys topowy model Bella. Muszę jednak zmienić ponieważ po pierwsze primo wkładki z coolmaxu na których w tym modelu opiera się czacha już się całkowicie podarły ( 2 komplety ) a po drugie primo 7 lat temu trochę inne kształty kasków były w modzie i wyglądam jakby to powiedzieć nieco oldschoolowo :mrgreen:
Taki Disco do roweru by mi pasował :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Chociaż jakoś sentyment mam większy do US Postal.
Pozdrawiam

#57 xcracer

xcracer
  • Użytkownik
  • 391 posts
  • SkądMyszków

Posted 06 November 2007 - 18:25

Pracuję w branży i ten kask załatwił mi kolega od oficjalnego dystrybutora w naprawdę rewelacyjnej cenie ;-)

#58 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Posted 07 November 2007 - 16:14

Taki mały OT; U.S. Postal i Discovery Channel to jeden team- nazwę zmienił jakoś z końcem kariery Armstronga, z tego co pamiętam siódme zwycięstwo w TdF Lance odniósł już po zmianie tej nazwy. Pozdro!

#59 piwalek

piwalek
  • Użytkownik
  • 23 posts
  • SkądKraków

Posted 07 November 2007 - 16:30

Taki mały OT; U.S. Postal i Discovery Channel to jeden team- nazwę zmienił jakoś z końcem kariery Armstronga, z tego co pamiętam siódme zwycięstwo w TdF Lance odniósł już po zmianie tej nazwy. Pozdro!

OT do OT: chodziło mi o barwy drużynowe :-)
Pozdrawiam

#60 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Posted 07 November 2007 - 20:37

Sorki, nie załapałem 8-) Pozdro!

Reply to this topic