Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak naprawić przetarte pokrycie siodełka ?

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lobster

Lobster
  • Użytkownik
  • 351 postów
  • SkądTcity

Napisano 01 lipiec 2012 - 12:26

No i stało się, sidełko po wywrotce ma przetarte pokrycie ( microtex ) w miejscu dobrze wszystkim znanym, niestety obawiam się że zostawienie tego tak jak jest zemści się na całości spodenek. W związku z tym mam pytanie: czy jest sposób na dorażną naprawę przetartrgo miejsca ? Czy ktoś z Was wpadł na jakiś pomysł i go wypróbował ?

#2 mad

mad
  • Użytkownik
  • 181 postów
  • SkądSompolno

Napisano 01 lipiec 2012 - 12:46

Mam od 1,5 miesiąca przetarte siodło po kraksie. Nie tyle przetarte co po prostu jest to dziura długości ok. 2 cm. Ze spodenkami nic się nie dzieje.

#3 Lobster

Lobster
  • Użytkownik
  • 351 postów
  • SkądTcity

Napisano 01 lipiec 2012 - 13:17

Wszystko zależy od kształtu siodełka, moje to Fizik Antares 00, przetaecie jest w najszerszym miejscu z boku - tam niestety spodenki mają kontakt z dziurą, choć nie przesadzam, jeszcze nie jeżdziłem z tym uszkodzeniem, może będzie OK.

#4 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 01 lipiec 2012 - 13:27

Niektórzy oklejają całe siodełka foliami "karbonowymi".

#5 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 02 lipiec 2012 - 01:28

Można wstawić (wszyć) łatkę ze skóry, wycinając wcześniej poszarpane brzegi przetarcia. Naprawiłem tak kiedyś San Marco SKN po wywrotce i wyglądało to całkiem estetycznie. Jeśli nie chcesz bawić się z tym sam, myślę że można oddać do szewca lub tapicera, powinni to tanio naprawić.

#6 Lobster

Lobster
  • Użytkownik
  • 351 postów
  • SkądTcity

Napisano 02 lipiec 2012 - 19:57

Właśnie tak sobie poradziłem, wkleiłem łatkę wyciętą ze starej owijki - prawie nie widać miejsca uszkodzenia, powinno wytrzymać.

Dodaj odpowiedź