Tacx - uchwyt podsiodłowy na 2 koszyki do bidonów
Napisano 02 lipiec 2012 - 19:10
przy zamocowaniu wiecej niz 1,5kg napojow bedzie opadal zawsze wiec bidony beda praktycznie poziomo, chyba ze zamocujesz pod spodem torebke podsiodlowa ktora je utrzyma bardziej w pionie. dlatego dobrze trzeba dobrac koszyczki.
Napisano 02 lipiec 2012 - 19:32
Cytat
chwale sobie. rzecz niezwykle przydatna. rozstaw srob jest standardowy. co do stabilnosci to zalezy od koszyczkow ktore zamontujesz.
przy zamocowaniu wiecej niz 1,5kg napojow bedzie opadal zawsze wiec bidony beda praktycznie poziomo, chyba ze zamocujesz pod spodem torebke podsiodlowa ktora je utrzyma bardziej w pionie. dlatego dobrze trzeba dobrac koszyczki.
wiec zapewne ładnie Ci trzyma to.. można wiedzieć jakie koszyki masz do tego kompletu ;>? ;]
Napisano 04 lipiec 2012 - 21:44

Jak widać w komplecie 2 koszyki na bidony, w odróżnieniu od taxowych na pewno nie będą opadać. Cena niecałe $19 (z przesyłką). Dostępne w DealExtreme w różnych wersjach kolorystycznych (bez kolorowych wstawek też są). Sądząc po napisie Minoura to niby do użycia przy trenażerach Minoury? No ale wyglądają raczej solidnie. Tylko na dostawę trzeba czekać ze 2 tygodnie...
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 05 lipiec 2012 - 09:00
Cytat
http://www.tricarbon.pl/pl/p/Tacx-uchwyt-podsiodlowy-na-2-koszyki-do-bidonow/145
czy używa ktoś z was taką rzecz ;>?
bo bardzo by mi odpowiadała ale niewiem czy jest stabilna i trwała tak jak wygladac ;/
no i czy każdy koszyk będzie pasować do rozstawu śrub.
Używam i polecam. Jeżeli się to wszystko dobrze skręci to bidony nie wypadają, ale dobrym nawykiem jest częste sprawdzanie czy lekko nie "wyszły" z koszyka. Przykręcić trzeba naprawdę mocno, jak jechałem 1 raz to mi się cały ten sprzęt rozleciał bo za słąbo dokręciłem. Używam koszyków TEGO typu.
Napisano 08 październik 2012 - 09:21
Napisano 11 luty 2013 - 18:03
http://img16.allegro...1/56/3007215693
Trochę boję się o sztywne połączenie między rurkami siodła a uchwytem, ktoś miał doświadczenie z tego typu uchwytami? Docelowo zamierzam zakup dwóch taki uchwytów, których będę używał z dwoma bidonami po 750ml.
Ciekawie wyglądał Author AO-S1 (trochę wyżej jest link do niego), jednak o niego się jeszcze bardziej obawiam czy będzie wystarczająco sztywny aby utrzymać ~1.6kg.

Napisano 09 kwiecień 2013 - 21:57
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Dodaj odpowiedź