Skocz do zawartości

Zdjęcie

BMC - składak

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 picca

picca
  • Użytkownik
  • 560 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 lipiec 2012 - 12:42

A więc chciałbym przedstawić swój rower. Zamysł był taki, by złożyć możliwie najtaniej możliwie najlepszy rower. I wydaje mi się, że mi się to udało. Napaliłem się na srama i udało mi się dostać całą grupę i to z niektórymi częściami lepszymi niż zakładałem, za mniej niż zakładałem. Jeździ się na nim lepiej niż mógłbym marzyć. Przesiadka z stalowego klasyka z prostą kierą na taką maszynę to wielka zmiana.

Pierwsze do wymiany pójdą sztyca, widelec i pedały. Dość zabawnie wyglądają górskie pedały z korbą Red, ale cóż, takie życie studenta. Dochodzi jeszcze dodatkowy problem, że obcieram kostką o ramię korby (czego w poprzednim rowerze nie doświadczyłem), więc tym bardziej będę musiał się tym zająć. Spłukałem się żeby go poskładać, więc raczej to trochę to potrwa.

Nie pojeździłem na razie na nim zbyt dużo bo mam problem z kolanami i wygląda na to, że dopiero jesienią będę mógł się wybrać na dłuższą wycieczkę. Ale te przejażdżki, które zaliczyłem zrobiły na mnie mega wrażenie.

Wygląd tego roweru to wypadkowa tego co udało mi się dostać za darmo/kupić okazyjnie. Ale w sumie i tak nie jest źle. Kokpit ma kolor pikaczu.

Od początku zapisywałem co za ile kupiłem, a jako, że mam w miarę dokładną wagę, to wszystko poważyłem. Oto zestawienie:
Dołączona grafika
Tam gdzie jest cena "0" to znaczy, że koszt tej części jest wliczony w inną, lub że ją dostałem za darmo, albo kupiłem już dawno i nie pamiętam ile kosztowała. Waga sterów jest wliczona w wagę ramy.

A oto zdjęcia:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2 danielasu2

danielasu2
  • Użytkownik
  • 523 postów
  • Skądirlandia

Napisano 03 lipiec 2012 - 12:58

Wszystko ok tylko czemu żółta owijka ?

#3 picca

picca
  • Użytkownik
  • 560 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 lipiec 2012 - 13:04

Taką dostałem od brata, bo nie była mu potrzebna. Jak już pisałem, wygląd tego roweru to przypadek. Tylko kolor kierownicy i mostka wybrałem, ale szczerze mówiąc kierowałem się względami ekonomicznymi a nie wyglądem (czarne były najtańsze).

#4 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 03 lipiec 2012 - 13:21

Prawdziwy miks masz na tym rowerze. Korba dwa razy droższa od ramy jest świetna, w zestawieniu z M540 masz sprzęt, który będzie na forach lądował w dziale "humor". Brakuje jeszcze kół w stylu Zipp 808, wtedy byłoby idealnie.

#5 luqinio

luqinio
  • Użytkownik
  • 63 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 03 lipiec 2012 - 19:21

Nie wiem czemu ale owijka + klamki to takie Pikachu wychodzi :mrgreen:
ale patrząc na cenę to taki mały cud wyszedł ;-)
Dołączona grafika