Skocz do zawartości

Zdjęcie

Muzyka...

1255 odpowiedzi w tym temacie

#301 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 24 lipiec 2010 - 23:03

kugel, żartujesz (mam nadzieję). AiC jest najlepszym przykładem, że są osoby niezastąpione. Layne był ćpunem, owszem, nie był wzorem do naśladowania, ale jego wokal był jednym z najlepszych w historii rock'a i nie ze względu na barwę, on miał w głosie pewną charyzmę, miał to coś. Jego interpretacje są po prostu zaje*****.

#302 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 24 lipiec 2010 - 23:19

Czemu miałbym żartowac ? W AC najlepszy jest klimat, a klimat na nowej płycie jest taki jakbym był znowu w liceum :lol: Co prawda, takich kawałków jak Rooster i Would nie ma, ale Take her out czy Private Hell całkiem, całkiem...

Na rower zawsze dobry jest dobry Rock. A dzisiaj dobrego Rocka to gra już chyba tylko Foo Fighters....Zwłaszcza podwójny album In Your Honor sprzed chyba 5 lat jest niezły.

#303 ojcie_c

ojcie_c
  • Użytkownik
  • 312 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 25 lipiec 2010 - 11:49

Na rower zawsze dobry jest dobry Rock. A dzisiaj dobrego Rocka to gra już chyba tylko Foo Fighters....Zwłaszcza podwójny album In Your Honor sprzed chyba 5 lat jest niezły.

Ee tam... jest jeszcze parę innych, dobrych kapel.

#304 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 25 lipiec 2010 - 12:52

Ojciec zapodaj coś, bo szczerze mówiąc to czegoś nowego i dobrego nie widzę.

Pozostaje jeszcze kupic nową - starą płytę AC/DC Black Ice, słyszałem że niezła.

#305 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 25 lipiec 2010 - 13:05

Ja od siebie z polskich polecam B.E.T.H, Brown, Totentanz, Pizzę Łomot, Ptaky, Hunter, Monstrum ;]

#306 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 25 lipiec 2010 - 15:51

A coś z obcojęzycznych ? ( tylko nie niemiecki rock....)

#307 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 26 lipiec 2010 - 10:39

kugel, czemu? Toten Hosenów dawniej lubiłem z ichniejszego rocka, ale metal mają znacznie lepszy ;]

Three Days Grace, Rise Against, Siddharta, Breaking Benjamin, Black Stone Cherry, dawniej jeszcze Hindera, Billy`ego Talenta, Lostprophets słuchałem na rowerze - tych bardziej popularnych nawet nie wymieniam.
Obecnie bardzo rzadko zdarza mi się to robić - chyba tylko jak jadę na jakieś zadupia, gdzie prawie nic nie jeździ. Jeśłi chodzi o nowego rocka mam dość duże braki, bo nie chce mi się szukać i słuchać na necie muzyki. W domu zazwyczaj wolę posłuchać czegoś cięższego, często szybszego, na rower nie nadającego się.

#308 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 26 lipiec 2010 - 11:09

A bo jak niemiecki rock to od razu mi się Rammstein widzi, a nie przepadam za nimi.

Dzięki, poszukam sobie w necie tych zespołów i posłucham - też mam spore zaległości :-D

#309 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 27 lipiec 2010 - 14:09

Ale Rammstein to nie rock ;-)

Dzisiejszy rock to powinno się zaorać czym prędzej, gdyż dzisiejsi młodociani wykonawcy tylko pozostawiają plamę na tej muzyce, której już się chyba nie będzie dało zamazać w przyszłości. Niech se tworzą, cuda wianki, tylko niech nie nazywają tego rockiem, bo Robert Plant już nawet nie osiwieje, a ołysieje.

Z momentem gdy wymrą dinozaury rocka\metalu i pochodnych, umrze żywy rock/metal i pochodne. Trza się z tym pogodzić raz na zawsze, kupić sobie ulubione płyty i cieszyć się nimi do emerytury, bo nie widzę by za 20-30 lat możnaby było słuchać czegoś innego, no chyba, że Lejdi Zgagi jak ktoś lubi, w końcu to nowa królowa popu, która niebawem zastąpi Madonne :lol:

Wybiera się ktoś na koncert Watersa do Łodzi?

#310 comet1

comet1
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądPolska

Napisano 28 lipiec 2010 - 21:36

Jest sporo ciekawych zespołów. Ja mogę polecić :
Mogwai, Red Sparowes, Bardo Pond, Cult Of Luna, Emery Reel, Last Rites, The Angelic Process, Anathema, The Gathering, Trail Of Dead, Songs: Ohia, Paatos, Raising The Fawn, Xavier Rudd, Cloud Cult, Built To Spill, 13 & God, Black Mountain, Drums And Tuba, Sabrosa Purr, Nada Surf, Clearlake, Kid Dakota, Calla, Legendary Pink Dots, Tom Vek, The Rum Diary, i wiele, wiele innych;
a dla fanów rocka gotyckiego - niedościgniony Fields Of The Nephilim !

Miłego słuchania,
pozdr

O! Widzę, że wykasowano moją sygnaturę. To znaczy, że jej treść dotarła. Bardzo mnie to cieszy.

#311 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 28 lipiec 2010 - 22:46

Dzięki Comet, będzie co słuchac ;-)
Pozdrawiam

#312 tagomi

tagomi
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipiec 2010 - 12:02

Muzyki słucham owszem, ale nie na rowerze!
Polecam:
Blade Loki, Lumpex 75, Analogsów, Włochatego (nie do końca zgadzam się ze wszystkim o czym śpiewają), CF98, zabili mi żółwia, ZŻ
z trochę innej beczki: pierwsza płyta Warszawskiego Deszczu, Ostr - praktycznie wszystko (Rap po godzinach :-) )
"z zachodnich": Agnostic Front, Madball, ATCQ, The Roots, De La Soul, Mos Def, Nas..., czasem Metallica, Misfits, Jedi Mind Tricks, Gang Starr.
ostatnio Milesa Davisa + wszystko z "klasycznego" jazzu
z "elektroniki": The Prodigy, Chemical Brothers (raczej starsze płyty - block rockin beats :mrgreen: ), Skalpel....
.... staram się nie zamykać w zakresie jednego gatunku ale stale poszerzać swoje muzyczne horyzonty.

#313 Gosc_Kriisu_*

Gosc_Kriisu_*
  • Gość

Napisano 30 lipiec 2010 - 22:18

Muzyki słucham owszem, ale nie na rowerze!

Popieram. Podczas jazdy na rowerze trzeba skupić się na samej jeździe i na "odgłosach" otoczenia. A wracając do tematu, słucham tylko "ciężkich brzmień" i oscyluje to pomiędzy trash metalem ( Metallica, Slayer, czasem Megadeth ) przez amerykański punk ( The Offspring, Rise Against, Sum 41 ) aż do hard rocka ( AC DC). Zdarza mi się też słuchać: Red Hotów, czy Guns N' Roses. No a to czego słucham zależy od nastroju itp. :-P

#314 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 11 sierpień 2010 - 11:04

fajny numer i kolarski motyw na początku ;)

#315 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 16 sierpień 2010 - 18:22

Ponieważ zaczynam się starzeć, to coraz częściej to:

zamieniam na to:

i strasznie mi wstyd :oops:

#316 Gosc_Vivi_*

Gosc_Vivi_*
  • Gość

Napisano 16 sierpień 2010 - 19:07

Daki, nie mów ze zaczynasz się starzeć bo 30% użytkowników forum chciało by być w Twoim wieku.

@TOP Lubię słuchać 2Pac'a,ew. polskiego HH(tylko kawałki z przekazem) O.S.T.R, Eldo.
Różne kawałki Anthony B.
Offspring.
Ktoś powie, że to wielka rozbieżność, ale gdzieś widziałem słowa "Słuchać jednego typu muzyki to tak jakby jeść tylko ziemniaki"

#317 vercyn

vercyn
  • Użytkownik
  • 29 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 sierpień 2010 - 19:19

trak z ekstradycji 3. pozdroo

#318 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 17 sierpień 2010 - 13:19

Vivi, za deziesięć lat wspomnisz moje słowa... mój wiek to wiek przejścia biologicznego z chłopca w męźczyznę. Uwierz mi, że to nic miłego... Tyjesz od samego oddychania i wszystko się zmienia diametralnie w Twej fizjologii...

#319 Navi

Navi
  • Użytkownik
  • 22 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 20 sierpień 2010 - 14:49

Mój gust - http://www.lastfm.pl/user/Rednavi

#320 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań