Jump to content

Photo

Bianchi Via Nirone 7

• Please log in to reply
28 replies to this topic

#21 Bikemaster

Bikemaster
  • Użytkownik
  • 1,048 posts
  • SkądWWL

Posted 10 July 2012 - 19:10

Petri, ja swojego ważyłem na elektronicznej wędkarskiej wadze ważącej z dokładnością do 10 gram, więc wiem, że wagę dobrze złapałem.
Zdaje mi się, że Ty masz zaniżoną, bo skoro ja mam identyczną ramę (1 cm większą jedynie), nieco lepszy osprzęt, zdecydowanie lżejsze koła, to mój nie może ważyć nagle 700g więcej... Chyba, że te nowe widelce Bianchi są full carbo.

#22 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1,003 posts
  • Skądinąd

Posted 10 July 2012 - 19:37

To jest teoria... Waga nie jest legalizowana, wiec z zalozenia nieprecyzyjna.

Wez wage moich elementow ( fabryczne dane ), dodaj 5% i zobacz wynik... to bedzie bardziej realne.

Wage w DHL podejrzewalbym o zawyzanie, nie zanizanie ... A z tego co wiem maja "legalizacje" na kazda wage ( takie przepisy- wszystko co mierzy i wazy i odmierza musi miec tu stempel, ze robi to OK ) .

w sumie to mi nie zalezy, ale im bardziej Bikemaster sie upiera, tym bardziej uparty jestem i ja :):):)

A widelec jest alu-carbon k-vid ( k-vid to chyba ta naklejka ... SIC!!! )

Bianchi podaje w katalogu wage ramy roz. 55 : 1560g , widelec : 380 g. Niech bedzie razem 2 kg...
Reszta jest na stronach producentow. Ja nie bede szukal.... ;)

Mam troche zdjec do obrobki... wiec bede udawal , ze pracuje :)

psy szczekaja, a karawana jedzie dalej. 

porzadek jest domena prostych umyslow, tylko geniusz ogarnie chaos. 

#23 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1,003 posts
  • Skądinąd

Posted 10 July 2012 - 21:26

https://picasaweb.go...feat=directlink

tak mi sie znalazlo... no kto, jak kto ale L.A. to wie jak mocowac kierownice i manetki...

:-P

#24 Gosc_march_*

Gosc_march_*
  • Gość

Posted 11 July 2012 - 12:13

Piękne zdjęcia zrobiłeś :-) Czyli mówisz, że z Veloce jesteś zadowolony?

#25 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1,003 posts
  • Skądinąd

Posted 11 July 2012 - 12:25

Dzieki ! Mozna bylo lepsze - tylko czas i troche targania sprzetu...

Na dniach bede robil sesje dla dealera Cervelo I Parlee...

Bardzo. Nie spodziewalem sie, ze bedzie az tak dobrze. Oczywiscie nie mam porownania do wyzszych grup, ale przekladajac na MTB to dla mnie jest to co najmniej Deore/ Deore XT.

Mam tylko problem z napompowaniem kol.... wszystkie sprezarki na stacjach benzynowych tylko do 7 bar... czyli moje minimum :evil: :evil: :evil:

#26 Gosc_march_*

Gosc_march_*
  • Gość

Posted 11 July 2012 - 12:51

Ja też mam tylko porównanie do shimano MTB, ponieważ na szosie nie jeździłem nigdy za dorosłego życia. Obecnie w moim góralu mam xt/xtr/slx, ale jak miałem lx, też byłem zadowolony. Chcę właśnie do szosy całe veloce zamówić, ponoć niezawodne i wytrzymałe a o to mi głównie chodzi. Zdjęcia jeszcze raz, na serio profi, sesja dla Cervelo....brzmi grubo :-D

#27 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1,003 posts
  • Skądinąd

Posted 11 July 2012 - 13:00

tylko brzmi.... ;)

cytujac znanego fotografa : to wcale nie taki "glamour" jak sie wszystkim wydaje...

#28 Rabramon

Rabramon
  • Użytkownik
  • 12 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 July 2012 - 19:03

Mam namiary na goscia w Italii, ktory ma bdb ceny na Bianchi. Przesylka do EU 50eur. I w razie problemow - on je rozwiazuje i to blyskawicznie. Vide - peknieta rama ( uszkodzenie w transporcie ).

:mrgreen:

Petri dałoby radę dostać namiar na tego gościa? Przymierzam się do zakupienia ramy Bianchi Sempre i nie wiem jak do tego się zabrać. Pozdrawiam!

#29 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1,003 posts
  • Skądinąd

Posted 16 July 2012 - 19:04

na pw

poza tym : Bianchi 2013 idzie 10-15% do gory w cenach. info od dealera.