Skocz do zawartości

BOTTECCHIA INICA XENON

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 13 lipiec 2012 - 21:36

Panowie - bardzo rzadko piszę tego typu posty, i równie rzadko je piszę, ale...

No właśnie - zaintrygowała mnie ta oto szoska:

http://www.bottecchi...atProd=3&ID=144

W PL kosztuje ok 2700 PLN, z tego co widzę ma przyzwoity osprzęt (Campagnolo Xenon) przy nieprzyzwoitej wadze ogólnej roweru 1 690 g. :mrgreen:

Ale ok łykam wagę gdyż rower ma być "miejskim ścigaczem", nie trenuje, nie biorę udziału w zawodach ... ale jeżdżę codziennie kilkadziesiąt km bardzo szybko :)

Interesuje mnie co myślicie, ewentualnie czy znacie, a może "coś w ten deseń" polecicie?

Kilka ważnych inf.
Wzrost: 182,
Waga: 90 kg,
Przeznaczenie roweru: szybka jazda szosowa (w tym miejska), bez podejścia sportowego (trening, zawody bla bla ...)
Preferowany rozmiar ramy: (?) kto to wie ... :-P Niby mam dobraną/wyliczoną w tej chwili 56 ale strasznie się czuje na niej - notoryczne drętwienie stóp itp.

#2 luqinio

luqinio
  • Użytkownik
  • 63 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 lipiec 2012 - 21:00

Miejski ścigacz to najlepiej fix ;)
A ten rowerek jest na Xenonie. Czyli szału nie ma. Ale za tą cenę campa ;-)
Nie wiem szkoda mi by było takie coś w mieście katować.

#3 falacior90

falacior90
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 lipiec 2012 - 22:24

Siema, ja Ci mogę powiedzieć coś o tym rowerku http://www.bottecchi...CatProd=3&ID=11 , bo kupiłem go jakiś czas temu i też na xenonie.
No jak kolega napisał szału nie ma, bo tylne przerzutki nie zawsze wchodzą tak super jakby to sie mogło wydawać. Rowerek sam w sobie jest piękny, no ale to DUELLO a nie UNICA, więc tutaj nie wiem. Przejechałem ponad 1000km na Szczecińskich i niemieckich drogach to powiem Ci, że spodziewałem się większą wytrzymałość kół. Sądzę, że one pierwsze pójdą do wymiany.
No i co najważniejsze , też mam 182 cm wzrostu nie pamietam długości nóg i rąk teraz, ale ja mam ten rozmiar 57cm i jest idealnie... więc ten rozmiar bym Ci polecał, ale to wszystko zależy od Twojej postawy i długości rąk, bo jedyne czego nie zmienisz w rowerze to długość rury poziomej.

PS. 1690g to waga ramy a nie całego roweru ;-)
I na tym sprzęcie da się szybko jeździć, oczywiście porównując z MTB (bo to moja pierwsza szosa)

Pozdrawiam :mrgreen:

#4 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 05 sierpień 2012 - 19:45

OK bardzo dziękuję za informacje ... sprawa zakończyła się zupełnie innym rowerkiem :)

#5 falacior90

falacior90
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 sierpień 2012 - 22:54

z ciekawości, jakim ?

#6 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 16 sierpień 2012 - 10:27

CUBE Aerial, używany w stanie idealnym (lekkie rysy na widelcu - ktoś miał dzwona/glebę coś w tym stylu). Cały na Shimano Sora, ogólnie i ładny i "przyzwoity", za 2 000 pln :)

Jestem zadowolony z tego rowerka, ale nie mam zbyt dużego doświadczenia w rowerach szosowych więc... ;)

W tej chwili z tego co pooglądałem i zorientowałem się w rowerach (okolice ceny 3500zł) to Cube i Focus (myślę o nowych) dają najrozsądniejszą ofertę (cena,osprzęt,waga, wygląd), tak więc ... mam już sprecyzowane zainteresowania rowerowe ;))

pzdr

A.

Dodaj odpowiedź