Nowości sprzętowe
#981 Gosc_łukasz_*
Posted 02 March 2012 - 18:41
tutaj do szosowego
koło bezdętkowe , do kola wlewa się jakiś płyn i gdy najedzie się na jakieś szkło czy cokowiek ten płyn wypełnia dziure i mozna jechac dalej.
Posted 02 March 2012 - 20:19
Do kol szosowych, tez juz jest z niemala broda
Posted 09 March 2012 - 00:12
Ale Wy jesteście cięci na tą Sorę, kurde nikt nawet jej nie sprawdził (tej nowej) a już na forum pojazd I wygląd Wam się nie podoba ? W porównaniu do zwykłej Sory to wygląda przecież super Nie można wszystkiego odwoływać do DuraAce czy Ultegry...
Przejechałem na Sorze (może nie tej nowej ale też Sora) kilkadziesiąt tys. km (kilka sezonów) i poza kasetą, korbą i łańcuchem nic nie zmieniałem. Do tej pory wszystko działa jak należy. W tym sezonie przesiadam się na 105, Sorę "odziedziczyła" moja kobieta
#989 Gosc_marvelo_*
Posted 09 April 2012 - 03:10
Ciekawe, czy będą na 9 czy 10 biegów?
Posted 23 April 2012 - 12:55
Posted 23 April 2012 - 13:03
Idzie koniec świata?! Jakoś nie widzę tego pomysłu, ale może dlatego, że nigdy nie ważyłem więcej niż 65 kg. Może dla górali, którzy sami wyglądają jak góry i zjeżdżają z przepaści w deszczu? Chyba wysoce specjalistyczna sprawa, którą już niedługo uszczęśliwią Nas wszystkich. Oby nie. :-/
Posted 23 April 2012 - 13:13
I tu jeszcze
http://www.bikeradar...rst-ride-33781/
Posted 23 April 2012 - 14:04
Myślisz że będzie nakaz jazdy na takich hamulcach ? :-) Dobrze że pojawiają się nowe pomysły, ludzie których na to stać będą się mogli pobawić, myślę że nic w tym dziwnego ani złego. Podobnie jak sterowane silniczkami przerzutki. Każdy wybiera to co dla niego dobre. Palców nawet przy jeździe w temperaturze -20 nie miałem tak bardzo skostniałych żebym nie mógł hamować ale biegów już nie mogłem przerzucić :-) Inna sprawa czy takie akumulatorki dałyby radę przez 4 godziny w temperaturze -20 :-)Hydrauliczne Colnago - link
Idzie koniec świata?! Jakoś nie widzę tego pomysłu, ale może dlatego, że nigdy nie ważyłem więcej niż 65 kg. Może dla górali, którzy sami wyglądają jak góry i zjeżdżają z przepaści w deszczu? Chyba wysoce specjalistyczna sprawa, którą już niedługo uszczęśliwią Nas wszystkich. Oby nie. :-/
Posted 23 April 2012 - 14:43
Przejaskrawiłem swoją wypowiedz, ale mam wrażenie, że czasami postęp to więcej gry marketingowej niż rzeczywistej potrzeby. Dla części osób będzie to świetne rozwiązanie, a dla pozostałych będzie przedstawiane jako świetne i o tę drugą sytuację mi chodziło.
Swoją drogą, ciekawe są te hydrauliczne klamki, zarówno technicznie jak i wizualnie.