szytki
Napisano 22 wrzesień 2008 - 09:39
Napisano 22 wrzesień 2008 - 10:06
W tej sytuacji nie musisz kupować nowej szytki.czy musze nową opone kupować?? a to koszt od 100zł wzwysz. jest jakiś tańszy sposób?? prosze o szybką odpowiedź
Użyj np. tego: http://www.worldcycl...egory_Code=TIRE lub jakiegokolwiek innego uszczelniacza do dętek.
Napisano 22 wrzesień 2008 - 10:21
Napisano 22 wrzesień 2008 - 13:30
#6 Gosc_Anonymous_*
Napisano 22 wrzesień 2008 - 13:42
Napisano 22 wrzesień 2008 - 13:57
Moim skromnym :mrgreen: zdaniem używanie szytek jeżeli za nami nie jedzie wóz techniczny jest conajmniej niepraktyczne. Wymiana jej w trasie ( zakładając ,że mamy zapas i klej ) nie jest już takie proste jak wymiana tradycyjnej dętki. Wiadomo szytka ma wiele zalet ,których nawet nie zamierzam kwestionować jednak ja zawsze pozostanę wierny dętce i przygotowany nawet na 4 a może więcej gum złapanych na jednej trasie. ;-)
Gdzie na szytce nie złapałbys ani jednej...
- CoDrvr lubi to
Napisano 22 wrzesień 2008 - 16:26
Jeśli na trasie przebijesz szytkę nie zabezpieczoną uszczelniaczem to ją zdejmujesz, zakładasz na stary klej nową, pompujesz i jedziesz dalej. Wymiana trwa 3 minuty.Moim skromnym :mrgreen: zdaniem używanie szytek jeżeli za nami nie jedzie wóz techniczny jest conajmniej niepraktyczne. Wymiana jej w trasie ( zakładając ,że mamy zapas i klej ) nie jest już takie proste jak wymiana tradycyjnej dętki. Wiadomo szytka ma wiele zalet ,których nawet nie zamierzam kwestionować jednak ja zawsze pozostanę wierny dętce i przygotowany nawet na 4 a może więcej gum złapanych na jednej trasie. ;-)
A jak masz zabezpieczoną szytkę uszczelniaczem to tylko rozdarcie może Cię unieruchomić.
Pojeździł byś na szytkach to byś się szybko przekonał
Uszczelniacz wlewa sie oczywiście przez wentyl. Należy go odkręcić delikatnie np kombinerkami (są kluczyki z towrzywa sztucznego do wentyli, ale kto takie ma?), nalać trochę uszczelniacz - myślę, że ze 20 ml, zakręcić wentyl, napompować szytkę, zakręcić kurek od wentyla i wykonać kilka obrotów kołem, aby rozprowadzić uszczelniacz po całej dętce. Ot tyle.
- CoDrvr lubi to
Napisano 22 wrzesień 2008 - 16:44
Napisano 23 wrzesień 2008 - 00:00
Jak masz w szystce uszczelniacz to nie czujesz przebicia. Teoretycznie szytka może być przebita w kilkunastu miejscach, a ciśnienie w dętce nie spadnie. Praktycznie - musiałbyś przejechać po pinezkach, żeby szytkę poprzebijać. O dziurę jest znacznie trudniej niż w przypadku opon - nie wiem czy o tym wiesz.ok dzieki wielkie mam tylko ostatnie pytanie czy po tym jak zaleje szytke uszczelniaczem to możliwe są dalsze przebicia?? i jesli tak to po nastepnym przebiciu szytka jest juz do wyrzycenia??
- CoDrvr lubi to