Skocz do zawartości

Zdjęcie

Londyn - Edynburg - Londyn 2013

20 odpowiedzi w tym temacie

#1 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 11 wrzesień 2012 - 21:40

Ktoś z forum jedzie na ten maraton ? W przyszłym roku nie ma naszego bb1008 więc trzeba sobie znaleźć jakiś inny cel :-)
profil na facebooku:
https://www.facebook...s/270220425749/
stronka maratonu:
http://www.londonedinburghlondon.com/

#2 spros

spros
  • Użytkownik
  • 663 postów
  • Skądpolska

Napisano 12 wrzesień 2012 - 08:42

cos podobnego bedziesz mial w polsce. a ze ja to zorganizuje mozesz byc pewien ze bedzie to organizacja a nie improwizacja ;-) oczywiscie zawsze moze z tego wyjsc kompromitacja, ale jak zwykle na mecie na pewno odbedzie sie libacja.

#3 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 12 wrzesień 2012 - 11:27

spros, jeśli organizujesz ultramaraton, to ... muszę tam być :-D
Tak więc czekam niecierpliwie na jakieś szczegóły. Oczwiście te dotyczące libacji :lol:

#4 spros

spros
  • Użytkownik
  • 663 postów
  • Skądpolska

Napisano 12 wrzesień 2012 - 12:15

Oczwiście te dotyczące libacji :lol:

oczywiscie, bo na jazde jestes poki co za cienki :-) ale jesli bys potrenowal przez zime .... przybral troche na masie ... to i na maraton bys sie nadal. kopyto masz :-)

#5 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 13 wrzesień 2012 - 16:23

cos podobnego bedziesz mial w polsce. a ze ja to zorganizuje mozesz byc pewien ze bedzie to organizacja a nie improwizacja ;-) oczywiscie zawsze moze z tego wyjsc kompromitacja, ale jak zwykle na mecie na pewno odbedzie sie libacja.

Wiesz co ja najbardziej lubię ? Oczywiście jazdę na kole, a tam będzie 750 osób więc zawsze koło się znajdzie ;-)

#6 kamil1556

kamil1556
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądJędrzejów

Napisano 13 wrzesień 2012 - 19:53

sproskiedy i gdzie się takie coś odbędzie???

#7 bartulo

bartulo
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 wrzesień 2012 - 07:48

Wooow! Będzie pewnie niezła imprezka (mówię o Londyn <--> Edynburg). Ciekawe jaka cena będzie za to. Czy jest coś podobnego organizowanego w Polsce?

#8 astronom

astronom
  • Użytkownik
  • 1367 postów
  • SkądBurzyn

Napisano 14 wrzesień 2012 - 10:06

Tylko tak się zastanawiam, po kiego czorta jechać do deszczowej Anglii; nie lepiej właśnie u nas jak chce spros albo na własną rękę mega- czy ultra- dystans sobie zorganizować ? Ja tak właśnie robię i cenowo wychodzę na tym najlepiej :mrgreen:

www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna

"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."

#9 bartulo

bartulo
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 wrzesień 2012 - 10:17

Tylko tak się zastanawiam, po kiego czorta jechać do deszczowej Anglii; nie lepiej właśnie u nas jak chce spros albo na własną rękę mega- czy ultra- dystans sobie zorganizować ? Ja tak właśnie robię i cenowo wychodzę na tym najlepiej :mrgreen:

Słusznie. Chociaż przyznam, że taki angielski klimacik wiosenno-letni to czasem bardzo mi na rękę :)

#10 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 14 wrzesień 2012 - 22:58

Przez cały rok, 90% moich jazd: treningów i wyścigów realizuję zgodnie z takim ekonomicznym podejściem :) Sobota/niedziela rondo babka, wtorek - ośka. Wtedy wychodzi najtaniej i z najmniejszą stratą czasu bo 100% czasu spędzonego poza domem to jazda na rowerze. Jednak 10% są to perełki na które muszę jechać bo bez nich sezon należałby do straconych, są to między innymi Tatry Tour i imagis. Ponieważ imagisu w przyszłym roku nie będzie, zaplanowałem sobie że w zastępstwie pojadę na LEL. Jest jeszcze jeden powód, coraz trudniej mi się zmusić do dużego wysiłku na maratonach 24h gdy nie jestem w 100% zaangażowany mentalnie. Dopiero takie wyzwania jak imagis powodują że potrafię pojechać na granicy swoich możliwości, na innych imprezach po prostu mi się nie chce :-) To tak jakbyś powiedział jakiemuś sportowcowi, nie jedź na olimpiadę pobiegnij sobie maraton dookoła bloku ;-) U Oskara będzie pewnie kilkanaście osób, tam na LEL 750 - to jest wyzwanie żeby przyjechać jak najbliżej najlepszych !

#11 astronom

astronom
  • Użytkownik
  • 1367 postów
  • SkądBurzyn

Napisano 15 wrzesień 2012 - 08:49

... To tak jakbyś powiedział jakiemuś sportowcowi, nie jedź na olimpiadę pobiegnij sobie maraton dookoła bloku ;-) U Oskara będzie pewnie kilkanaście osób, tam na LEL 750 - to jest wyzwanie żeby przyjechać jak najbliżej najlepszych !

Jasna sprawa Krzysztofie, racja trzeba jeździć, poznawać inne wyścigi i inne kraje i krajobrazy a nie zasiedzieć się w jednym miejscu bo to cofa zamiast rozwijać.
Tak samo ktoś mógłby mi powiedzieć, "po co leciałeś kiedyś na Teneryfę z rowerem, mogłeś poczekać do maja i kilka razy np. na Krowiarki podjechać - miałbyś tyle samo w pionie. No i byłbyś do przodu o 2500 dolarów..." (tyle mnie 3 tyg. tam kosztowały).
Tak swoją drogą, mam nadzieję, że u sprosa się zjawię, mimo że jeszcze nie wiem na co tak naprawdę się piszę :mrgreen:

www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna

"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."

#12 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 18 grudzień 2012 - 18:52

I kto zdecydował się wpłacić kaskę za maraton w styczniu ???

#13 cezaurzy

cezaurzy
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądWarszawa-Wola

Napisano 27 grudzień 2012 - 21:13

Co to za zajawka o maratonie u Sprosa ?
dajcie namiar. Choćby dla towarzystwa to pojadę. Zresztą większość takich imprez to dla towarzystwa - dajcie link...

#14 spros

spros
  • Użytkownik
  • 663 postów
  • Skądpolska

Napisano 28 grudzień 2012 - 12:05

chyba lipiec. koniec lipca, bo tez chce pojechac. 3 dni, gora cztery, bez kwalifikacji, wyscig i brevet na raz, przy czym zakladam ze w tym roku bardziej brevet.
wczesniej przymiarki w postaci 200km brevetu w miechowie (kwiecien) i 600km brevetu w czerwcu - z tym wydarzeniem bedzie zwiazana pewna ciekawostka, wiec warto przyjechac.
linki beda niebawem

#15 roolez

roolez
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądBrodnica

Napisano 28 grudzień 2012 - 16:11

Oskar, wiem, że organizacja maratonu to nie jest prosta sprawa jak się potocznie wydaje, ale jak się nie wstrzelę z letnim urlopem w twój maraton, to masz przechlapane! :mrgreen:
Ostatnio coś wspominałeś o sierpniowym terminie - podobnie jak BBT! Fajnie by było mieć co drugi rok Twój maraton na zmianę z tym Roberta Janika!
Pytam o termin, bo zaraz po Nowym Roku u mnie w firmie ruszają "zapisy" na wakacyjny urlop i dobrze by było trafić.
Hej!

#16 spros

spros
  • Użytkownik
  • 663 postów
  • Skądpolska

Napisano 02 styczeń 2013 - 18:04

tak zeby po drodze bylo i LELowcom i MRDPolakom i RAAustriakom i w ogole wszystkim, ktorym drogie jest niebo niebieskie a asfalt czarny mysle ze 10 lipca to bedzie dobry termin na start. mozna rezerwowac urlopy do konca tygodnia (i o jeden dzien dluzej)

#17 cezaurzy

cezaurzy
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądWarszawa-Wola

Napisano 29 styczeń 2013 - 11:33

na LEL do UK jedzie aż 29 Polaków! 28 lipca - 2 sierpnia więc taka przecierka w lipcu będzie OK
jest profil na fb http://www.facebook....09407812511159/

#18 spros

spros
  • Użytkownik
  • 663 postów
  • Skądpolska

Napisano 29 styczeń 2013 - 14:39

juz na dniach opublikuje informacje o polskim brevecie. bedzie okazja do zrobienia formy, bazy pod lel, raa, czy mrdp a byc moze nawet pod raam albo po prostu milo spedzic czas :-) w siodle
fajnie ze lucyna wywalczyla tak liczna grupe.

#19 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 29 styczeń 2013 - 18:48

Oskar czy ja ciem muszem Mosadem straszyć żebyś puścil farbę . Na razie tylko jakieś bąki , a chciałbym konkrety. Przez te tajemnice tajemnic na razie mam zaklepany urlop na Zieleniec i Karpacz.
Skołowany jakiś
Rebe

#20 dodoelk

dodoelk
  • Użytkownik
  • 48 postów
  • SkądEłk

Napisano 29 styczeń 2013 - 20:38

Wiem że wszystkim nie dogodzisz ale dosłownie 4 dni wcześniej jest brevet 600 na Mazurach, jeśli możesz to weź to pod uwagę.

2013-07-06 (sobota), Świękity, 600 km

Może teraz póki jeszcze czas przesunąć parę dni do przodu, bo z chęcią zahaczyłbym obie imprezy.

Dodaj odpowiedź