Skocz do zawartości

Zdjęcie

Diamant składak

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 LuiOP

LuiOP
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • Skądopole

Napisano 07 październik 2012 - 18:17

Moja pierwsza szosa. Jeden z wielu moich rowerów. Chciałem sprawdzić jak się na tym jeździ bo wcześniej użytkowałem mtb hardtail i fulla , no i spodobało mi się i będę go rozbudowywał a właściwie całkiem przebudowywał.

Rama:
Diamant kupiona za 30zł pęknięta prawie w pół dolna rura, sam spawam alu to sobie zrobiłem za 0zł, przelatane już 2tyś i nie dzieje się nic.

Widelec:
Giatnt OCR aluminiowy

Koła:
Obręcze remrex 43mm, piasta przednia miche tył joytech, oponki vittoria zaffiro. Aktualnie czekam na piasty tiagra i szprychy sapim nierdzewne.

Napęd:
Korba Shimano a050, przerzutka przód jakiś sis za 20zł, tył deore mtb (wolnobieg 7 też mtb). Klamkomanetki 105 2x8 , Pedały look LIBERTY SEGUROS 206 ?

Hamulce:
Gipiemme z alledrogo za 25zł

Siodełko:
Vader za 27zł, mogę polecić, kręciłem na nim trasy po 200km i nie narzekam.

Tak mi się spodobała jazda na szosie że postanowiłem sprzedać fulla żeby tutaj zainwestować.

Plan to tak jak pisałem piasty tiagra, szosowa kaseta, korba nowa sora, przerzutki sora, hamulce sora.

Jak coś się trafi ciekawego to zmienię ramę i widelec. Wszystko łącznie ze składaniem kół robię sam także nie muszę płacić i mogę się bawić w zmienianie wszystkiego.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#2 arkadiuszxx

arkadiuszxx
  • Użytkownik
  • 194 postów
  • SkądBochnia

Napisano 07 październik 2012 - 22:04

Piękne krajobrazy i ciekawa czarna szosa, lubię czarne szosy :)

#3 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 07 październik 2012 - 22:30

Fajna ta rzeczka/kanał. Tylko jak tam dojechałeś, bo w tym piachu to chyba ciężko kołami szosowymi ujechać?! ;)

Co do roweru. Fajnie się prezentuje, tylko ta torba... nie chodzi mi o rozmiar, ale jakoś tak dziwnie wisi. Chyba się nieźle koleboce, co?

#4 LuiOP

LuiOP
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • Skądopole

Napisano 08 październik 2012 - 08:23

z torbą już nie jeżdżę ;-)

W tle to nie rzeka a taki fajny kręty asfaltowy podjazd, a zdjęcie robione na poboczu.

#5 meaculpa

meaculpa
  • Użytkownik
  • 158 postów
  • SkądLublin

Napisano 08 październik 2012 - 10:26

Jak się sprawują klamki sh 105 w tandemie z sh deore?

#6 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 08 październik 2012 - 13:29

LuiOP, ale ładnie Ci to wyszło, naprawde fajnie się komponuje wideł z ramką. Obręcze ładne, ale straszne kowadła. Pewnie ciężko podjeżdżają.

#7 LuiOP

LuiOP
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • Skądopole

Napisano 09 październik 2012 - 18:33

Jak się sprawują klamki sh 105 w tandemie z sh deore?

Nie ma problemu, wszystko chodzi jak trzeba indeks się zgadza, może nie chodzi to tak super jak nowy zestaw ale to dlatego że nie jest nowy.

#8 LuiOP

LuiOP
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • Skądopole

Napisano 06 grudzień 2012 - 14:31

Trochę poprawiłem sprzęt od ostatniego czasu.

Piasty nowe 105, szprychy sapim leader, kaseta sora, przerzutka tył sora , korby truvativ elita. Opony o rozmiar w d ół tył z 28c na 25c, przód z 25c na 23c, vittoria zaffiro.

Plus jeszcze taki eksperyment kolorystyczny, czerwono czarne siodełko i czerwona owijka. Owijkę zmienię jednak na jakąś czarno-czerwoną i zrobię jakieś dobre foto.

Różnica w jeździe duuuuużo na + na nowych kołach, tak ostatnio się wybrałem na przejażdżkę że wylądowałem w Krakowie.

Do zmiany mi pozostały jeszcze hamulce i tylko jeździć aż znowu rama pęknie ;-)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#9 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Napisano 06 grudzień 2012 - 15:34

Piękny rower, ale patrząc na jedno z tych zdjęć, można sobie skręcić kark :P

Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade :)