Cześć po ostatniej glebie obdarte mam siodło.
A że tanie nie było i generalnie jest b wygodne to pomyślałem o zmianie tapicerki.
Czy ktoś z Was już tapicerował siodełko ?
Myślałem, żeby zdjąć starą skurę kupić nową i tapicer niech wytnie na wzór i przymocuje ?
Co wy na to ?
Pozdrawiam
Tapicerowanie siodełka
Started By
Gosc_Tadeusz123_*
, 20 paź 2012 15:51
1 odpowiedź w tym temacie
Gosc_marvelo_*
Napisano 21 październik 2012 - 02:03
Dobry tapicer powinien zrobić to elegancko.
Ja za pokrycie starego taniego siodła (szkoda mi było wyrzucać, a musiałem jakieś założyć w jednym z rowerów) zapłaciłem całe 10 zł (sztuczna skóra, ale o całkiem miłej fakturze). Od spodu zamocowane zszywkami i trochę mało elegancko to wygląda, ale z wierzchu nie widać i trzyma się dobrze.
Efekt będzie też trochę zależny od kształtu siodła i elastyczności skóry. Czasem trudno pokryć całość jednym kawałkiem bez szwów tak, aby nie było zmarszczek. Wtedy może trzeba będzie robić to z kilku paneli i cena będzie wyższa.
A z kury wychodzi dobry rosół :-) .
Ja za pokrycie starego taniego siodła (szkoda mi było wyrzucać, a musiałem jakieś założyć w jednym z rowerów) zapłaciłem całe 10 zł (sztuczna skóra, ale o całkiem miłej fakturze). Od spodu zamocowane zszywkami i trochę mało elegancko to wygląda, ale z wierzchu nie widać i trzyma się dobrze.
Efekt będzie też trochę zależny od kształtu siodła i elastyczności skóry. Czasem trudno pokryć całość jednym kawałkiem bez szwów tak, aby nie było zmarszczek. Wtedy może trzeba będzie robić to z kilku paneli i cena będzie wyższa.
A z kury wychodzi dobry rosół :-) .