Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rower bez osłony łańcucha jest niebezpieczny

18 odpowiedzi w tym temacie

#1 grzybu_blaz

grzybu_blaz
  • Użytkownik
  • 118 postów
  • SkądRzeszów k. Błażowej

Napisano 26 październik 2012 - 20:25

http://polskanarower..._list_otwarty/1

#2 Gosc_solid_crank_*

Gosc_solid_crank_*
  • Gość

Napisano 26 październik 2012 - 20:57

Natychmiast (i to najlepiej zbiorowo) zgłośmy, bezpośrednio do Najwyższego Trybunału Stanu :shock: , zagrożenia pochodzące od NOŻY KUCHENNYCH. Połową z nich można zabić Rodzinę, współlokatorów i nawet interweniującą Policję. Precz z nieosłoniętymi łańcuchami rowerowymi i nożami kuchennymi! Cholera, a co z pojedynczymi szprychami ? ;-) :-> Toż tym można przekłuć kogoś we śnie, na ten przykład. Ci kolarze/rowerzyści, to poważne zagrożenie społeczne (pamiętacie?: Żydzi , łysi i cykliści...) ;-)

#3 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8664 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 październik 2012 - 05:53

Lecę doposażyć moją szosówkę :D Dodatkowo przerobię koła na dyski, żeby nic mi nie wpadło między szprychy, no i koniecznie zainstaluję boczne kółka, żeby się nie wywrócić :D

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#4 Gosc_Spalacz_*

Gosc_Spalacz_*
  • Gość

Napisano 27 październik 2012 - 06:36

próbowałem dosadnie to skomentować ale kuwa, nie da się :x

#5 thomas_k7

thomas_k7
  • Użytkownik
  • 116 postów
  • SkądRybnik

Napisano 27 październik 2012 - 06:50

Ktoś musiał zawiadomoć UOKiK. Od tak sobie nie podejmują działań. Cóż, popieram użytkownika wyżej :D

#6 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 październik 2012 - 20:01

Nic innego mi do głowy nie przychodzi... Kolejna absurdalna decyzja...

#7 kholbee

kholbee
  • Użytkownik
  • 53 postów
  • SkądTarnów

Napisano 30 październik 2012 - 11:52

A jakie wspaniałe uzasadnienie - http://decyzje.uokik... 21 07 2010.pdf

#8 Riccardo

Riccardo
  • Użytkownik
  • 63 postów
  • SkądOwock

Napisano 31 październik 2012 - 20:21

A może złożyć doniesienie na UOKiK? Za absurdalną należy traktować sytuację, gdy ustawowy strażnik konkurencji w nierówny sposób traktuje podmioty działające na rynku. Pomijając jakość i sens działania, reszta jest skandalem.
Ilu producentów wprowadza na polski rynek rowery o podobnej konstrukcji? kilkudziesięciu? A jeden, który w większym stopniu niż pozostali tworzy miejsca pracy jest karany. Wygląda na to, że faktyczne rozwinięcie skrótu jest odmienne od powszechnie znanego...
Jesteśmy chyba jedynym państwem w Europie gdzie 70% rowerów wprowadzanych na rynek nie spełnia wymagań. Choć te same rowery w identycznej konfiguracji nie budzą zastrzeżeń w innych krajach. Ot polskie piekiełko...

#9 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 31 październik 2012 - 20:54

Do prezesa UOKiK:

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#10 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1389 postów
  • SkądRumia

Napisano 01 listopad 2012 - 00:22

Tak jak w którymś komentarzu pod artykułem, tak i ja uważam, że UOKiK ewidentnie chciał zgnoić firmę Unibike. Mam nadzieję, że ostatecznie producent wyjdzie z tej chorej decyzji obronną ręką.

#11 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 listopad 2012 - 09:36

Moze problem leży gdzie indziej, ktoś sprzedał klientowi rower nizgodny z jego przeznaczeniam, np gorski do jazdy po mieście , ludzie to w polowie półgłowki , żeby nie powiedziecdebile, chcą mieccosczego im nie potrzeba , ale ....szpan jest .

i pewnie na takiej zasadzie , ktoś kupil górala w teren z korabmi gdzie nie może być osłon i założyl gacie z nogawka, a póżnie z ryjem do UOK ze produkt niebezpieczny .

Towar używkowany niezgodnie z przeznaczeniem , z praktyki wiem że tak jest nagminnie, oczywiście sprzedawcy rowerow brylują w tym temacie elegancko , bo po co sie męczyć, sprzedany rower, prowizja jest i jazda dalej .

a producent - napisze notke w w karcie obslugi roweru ze jeździ sie z krótkimi sznurówkami, i wąskimi gaciami w łydce i po krzyku, widzialem takie zapisy , sorry ale kupując np auto też mozna se drzwiami place uciac, kwestia chęci i poziomu debilizmu.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#12 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 01 listopad 2012 - 11:12

Abstrahując od tego przypadku, to 99% nakazów i dyrektyw UE to czyste, ale świadome kretyństwo / chodzi o to kto ma na czym zarobić/. Wolny rynek w UE to fikcja. Wyrzuca się miliony ton zywności, bo krzywizna ogórka nie taka, itd i tp pozdr

#13 netta1987

netta1987
  • Użytkownik
  • 301 postów
  • SkądAugustow/ Białystok

Napisano 01 listopad 2012 - 11:40

pracowałem za granicą i powiem co ja myślę i oni o nas
mi wydawało się tak jak przedmówcy że unia wymaga a jak mnie uświadomiła praca w Niemczech unia wymaga a Polska jeszcze bardziej to zaostrza
np. żywność ekologiczna w Niemczech to taka gdzie jest używane max 700kg nawozów sztucznych na 1 hektar w Pl 0. U nich jest oddzielna kategoria bio i wtedy faktycznie bez nawozowo ale cena mniej więc x10 o ile pamiętam

#14 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 listopad 2012 - 14:34

netta1987, posłuchaj.... dawniej powiedzmy 30 lat temu i wiecej w Polsce uprawiano praktycznie tylko ekologicznie , póżniej też niby , choć stosowano saletre i inne używki, ale nasza żywność byla zdrowa, dotąd dopóki zachód nie wpierdzielił swoich nasion, i swoich dyrektyw, bo....po co nam zdrowa tania żywnosc jesli można na tym kase zbić ??? trzeba ją zepsuć, a zdrową podkrecić w imie celu- kasy nazwą .
jak wyglada gospodarstwo zachodnie od zdrowej żywności - widzialem i porażka śmiechu warta, u nas niektore stare gospodarstwa są bardziej ekologiczne niż tamte

Jade na spisz, tam ma mmleko od krowy, ser, bunca , oscypki jak za starych czasów ! a nie ze sklepu wodzianke i bule sera z proszku.
Ja ostatnio wole jabłka z dzikich drzew i brzydkie pomidory , polską rzepe co ma 20-pare cm a nie holenderska pół metra !!!!

a do czego zmierzamy ?? do tego iż rower bez osłony jest tak samo niebezpieczny jak glebogryzarka , aczkolwiek nią koło piaskownicy sie nie jeździ, bo jak ktoś ma pecha to " i palec w dupie zlamie " jak to ktoś powiedział " , ludziom sie już tak porąbało w glowach że jak ścieżka w lesie jest i nie da sie nią autem przejechać tylko rowerem to trzeba ją wyasfaltować , a to dopiero początek debilizmu jaki ogarnia nas dookola.

poczekajta, jeszcze wprowadzą opłaty za korzystanie z dróg rowerowych :mrgreen: ciekaw jestem , który pierwszy z tym wyskoczy...... ba jak tak dalej będą budować smieciowe drogi nie daj Boże poza miastami to nie bedzie gdzie normalnie potrenować , bo tylko same dr. rowerowe z kostki będą, no a co to za jazda to wiemy iiii trza będzie do lasu uciekac , a tam budka , szlaban i bilet wstępu , hahahaaaaaaaaaa :lol: i tym sposobem zmierzamy do dupy, a tam jest ciemno i smód , no chyba ze ktoś na spa chodzi .....

#15 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 01 listopad 2012 - 17:58

No i Ty, SPIKE tego nie wiesz, kto? Przecież Vincenty Rostowski. Wespół z pier.....tymi samorządowcami chce opodatkować nawet deszczówkę spływającą z dachów do kanalizacji :evil: pozdr

#16 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 listopad 2012 - 20:32

a wiesz ze to chyba już od dawna jest ?? hehe albo i nie ?? już sam nie wiem ......a moze kiedyś nas policja zgarnie bo nie mamy oslony na lańcuch, a przy sobie instrukcji obsługi w przypadku awarii aby sobie lyżką do opon oka nie wydłubać ...... znajdźcie problem a znajdąsie debile do niego .

#17 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 01 listopad 2012 - 20:49

Podobno w Ameryce w instrukcji obsługi wózka dziecięcego zamieszczają informację, że przed złożeniem wózka należy się upewnić, czy wyjęliśmy z niego dziecko :-) .

#18 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 01 listopad 2012 - 21:50

Owszem, i to nie tylko drukiem, ale także piktogramami, dla Azjatów, Latynosów i innych nie znajacych języka, oraz dla analfabetów, których w Stanach nie brakuje. pozdr

#19 Zweitakter

Zweitakter
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 18 listopad 2012 - 14:06

panowie spokojnie, jeszcze obowiazkowy przeglad, OC /najlepiej na sztuke rowera nie na uzytkownika- a zwykle mamy po kilka i kilka w cześciach/ masakryczna kara za zlozenie pojazdu poza wytwornia, podobnie jak z samochodami gdzie produkcja auta marki SAM jest skrajnie upierdliwa i nie ma mozliwości prawne wypuścic na rynek auta małoseyjnego.....
co jeszcze mozna zrobic w granicach OBOWIAZUJACEGO prawa dojewanic kare za przechowywanie w domu odpadów w przypadku posiadania niekompletnych rowerów
podobne sytuacje miały mniejsce z posiadaczami zabytkowych samochodów :evil:

Dodaj odpowiedź