Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trening siły - przysiady + trenażer

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 radon

radon
  • Użytkownik
  • 75 postów
  • SkądPolska

Napisano 28 październik 2012 - 22:49

Witam,

czy ktoś z Was słyszał kiedykolwiek, czytał lub wie gdzie można znaleźć informację na temat takiego treningu? Interesuje mnie wszystko - czym więcej szczegółów tym lepiej. Wiem tylko, że sporo czołowych zawodników robi takie treningi - naprzemiennie seria przysiadów ze sztangą i powtórzeń na trenażerze.

Słyszał ktoś?

#2 Gosc_szymas_*

Gosc_szymas_*
  • Gość

Napisano 29 październik 2012 - 21:17

Witam,

czy ktoś z Was słyszał kiedykolwiek, czytał lub wie gdzie można znaleźć informację na temat takiego treningu? Interesuje mnie wszystko - czym więcej szczegółów tym lepiej. Wiem tylko, że sporo czołowych zawodników robi takie treningi - naprzemiennie seria przysiadów ze sztangą i powtórzeń na trenażerze.

Słyszał ktoś?

w latach 90 tych toorwcy fransuscy i ich trenerzy zauważyli że gdy pierw zrobią trening siłow na nogi na siłowni obok toru i zaraz robią trenimng sprinterski na rowerze na torze to im lepiej idzie na rowerze

Tompoz

#3 B25CX

B25CX
  • Użytkownik
  • 282 postów
  • SkądWLKP

Napisano 29 październik 2012 - 22:03

Masz jeszcze jakieś informacje/ciekawostki nt treningu w kolarstwie torowym ?

#4 Gosc_szymas_*

Gosc_szymas_*
  • Gość

Napisano 30 październik 2012 - 07:22

Masz jeszcze jakieś informacje/ciekawostki nt treningu w kolarstwie torowym ?

tak np. torowcy sprinterzy wokresie przygootwawczym robią treningi tlenowe na szosie np. 2-2,5 godziny w tlenie chodzi oto że spalają trochę tkanki tłuszczowej by została sama masa mieśniowa do generowania wielkiej mocy.

w atach 80 tych sborna sredniodystansowa na torze z Jekimowem Umarasem Kaspustisem itd. itd. rozwalała wyścig wieloetapowy n aszosie dookoła gracji.

A kolega Krejner wygrał nie jedn kryterium wPolsce

wniosek tor oprócz specjalizacji to kagrze wszechstronnność

Tompoz

Dodaj odpowiedź