Witam,
czy ktoś z Was słyszał kiedykolwiek, czytał lub wie gdzie można znaleźć informację na temat takiego treningu? Interesuje mnie wszystko - czym więcej szczegółów tym lepiej. Wiem tylko, że sporo czołowych zawodników robi takie treningi - naprzemiennie seria przysiadów ze sztangą i powtórzeń na trenażerze.
Słyszał ktoś?
Trening siły - przysiady + trenażer
Started By
radon
, 28 paź 2012 22:49
3 odpowiedzi w tym temacie
Gosc_szymas_*
Napisano 29 październik 2012 - 21:17
Witam,
czy ktoś z Was słyszał kiedykolwiek, czytał lub wie gdzie można znaleźć informację na temat takiego treningu? Interesuje mnie wszystko - czym więcej szczegółów tym lepiej. Wiem tylko, że sporo czołowych zawodników robi takie treningi - naprzemiennie seria przysiadów ze sztangą i powtórzeń na trenażerze.
Słyszał ktoś?
w latach 90 tych toorwcy fransuscy i ich trenerzy zauważyli że gdy pierw zrobią trening siłow na nogi na siłowni obok toru i zaraz robią trenimng sprinterski na rowerze na torze to im lepiej idzie na rowerze
Tompoz
Gosc_szymas_*
Napisano 30 październik 2012 - 07:22
Masz jeszcze jakieś informacje/ciekawostki nt treningu w kolarstwie torowym ?
tak np. torowcy sprinterzy wokresie przygootwawczym robią treningi tlenowe na szosie np. 2-2,5 godziny w tlenie chodzi oto że spalają trochę tkanki tłuszczowej by została sama masa mieśniowa do generowania wielkiej mocy.
w atach 80 tych sborna sredniodystansowa na torze z Jekimowem Umarasem Kaspustisem itd. itd. rozwalała wyścig wieloetapowy n aszosie dookoła gracji.
A kolega Krejner wygrał nie jedn kryterium wPolsce
wniosek tor oprócz specjalizacji to kagrze wszechstronnność
Tompoz