Cannondale SuperSix Hi-Mod
Napisano 04 grudzień 2012 - 20:03
Cannondale SuperSix Hi-Mod 2011
Koła-Reynolds 32-oponka- Conti Prix 4000S
Korba : Record 11 (34/50) 172,5 mm
Tylna i przednia przerzutka:Super Record 11s
Klamkomanetki- Record 11s
Hamulce:Record
Łańcuch: Record 11s
Kaseta: Campagnolo Chorus 11s 12-25
Pancerze I linki: Campagnolo
Kierownica: FSA K-force New Ergo
Mostek: FSA OS-99 CSI
Sztyca -FSA K-force light carbon
Siodełko: Fizik Arione Cx carbon braided
Owijka: Fizik
Pedała: Look Keo Carbon
Całość z pedałami, koszykami, licznikiem Sigma Rox waży 6990 g(jak dołożę czujnik kadencji to juz ponad 7kg )
Napisano 04 grudzień 2012 - 20:41
Napisano 04 grudzień 2012 - 20:45
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 04 grudzień 2012 - 21:20
Fakt, jak teraz patrzę siodło-owijka to mogłoby fajnie wyglądac w jednym kolorze, choć bardziej czarna owijka, niż białe siodło. Tak jest bo siodło zostało z poprzednika, a robienie stosunkowo dużych kosztów na zamienniki tylko w celu perfekcyjnej estetyzacji w tym momencie nie wchodziło w rachubę.
Dzięki jabko za namiary na osłonki, bo tego jeszcze niedoprecyzowałem. A na czym polega lepsze działanie chorusowego łańcucha? Kasetę wybrałem celowo ze względu na lepszą trwałość niz ztytanizowny record czy SRecord.
Dzięki Virenque za poświęcenie uwagi i mam nadzieję na perfekcyjna służbę Canona.
Pozdrawiam
Napisano 04 grudzień 2012 - 21:33
Napisano 04 grudzień 2012 - 22:00
Napisano 04 grudzień 2012 - 22:44
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Napisano 04 grudzień 2012 - 23:02
dużo, fajny rower, gratuluję :mrgreen:Co za waga 0.o Gratulacje! Ile kosztuje złożenie takiego cacka?
Napisano 09 grudzień 2012 - 10:05
Ja dałbym siodełko z białym akcentem, ale to oczywiście moje zdanie.
Gosc_RD95_*
Napisano 09 grudzień 2012 - 10:28
Napisano 09 grudzień 2012 - 22:50
Pytanie jak się ma ten sprzęt do Speca Tarmaca. Rozważam zakup SuperSix albo Tarmaca.
Jakoś intuicyjnie postrzegałem SuperSix jako rower bardziej bezkompromisowy. Oczywiście oba to rowery stricte sportowe, ale Tarmac uchodzi za rower "przyjazny" dal kolarza, taki na którym od pierwszego razu dobrze się czujesz.
Najpewniej nie będę miał okazji ich przetestować przed zakupem, bo nie ma tych modeli udostępnionych do testów. Przynajmniej w mojej okolicy.
Czy ma ktoś jakaś ciekawą podpowiedź w tej materii? SuperSix czy Tarmac?
Napisano 10 grudzień 2012 - 08:41
Ja mam Cannona ale na Tarmacu też mi się dobrze jechało. Wielu pro~ też się wypowiada, że rama / rower na tym samym poziomie są porównywalne i nie można stwierdzić, który jest "lepszy". Najważniejsza jest noga :-P
Napisano 10 grudzień 2012 - 09:37
Morning bell tak sie składa ze właśnie sie przesiadłem z Tarmaca, ale na tym Canonie przejechałem raptem pare kilomerów, bez finalnego ustawienia mostka, kierownicy, sztycy.Dlatego też ciężko coś poza "wydaje mi" sie przekazać.
Pozycję na Canonie z racji krótszej główki ramy niz Tarmaca (3 cm)bedę miał na pewno bardziej pochyloną.Tym razem bardziej wyciagnąłem w górę klamki i już na wstępie miałem wrażenie że kierownica w górnym chwycie jest wyżej niz w Tarmacu. Poza tym inne koła i to będzie się składać na inne wrażenia z jazdy. Obserwacje co do samej ramy wymagaja wiekszego przebiegu. Jak chcesz na wiosne chetnie sie podzielę.
A co do Tarmaca, na pewno potwierdzam, ze jest 'wygodny".
Jak sie decydujesz na canona, to mam dla Ciebie pewna propozycję.
Pozdrawiam