Witam Szosowców :-)
Co myślicie o szosie Jamis Ventura Sport 2012 na osprzęcie sora i shimano.Można ją kupić promocyjnie za 2 tyś.Rura sterowna jest trochę długa,ale można obniżyc na podkładkach i kiera będzie niżej.Oczywiscie wszystko aluminium i waga 10 kg.Jak macie jakieś opinie na ten temat to prosze o podzielenie się nimi.
Pozdrawiam wszystkich ;-)
Jamis Ventura Sport
Started By
roberto rmi
, 10 gru 2012 18:46
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 grudzień 2012 - 13:56
Moim zdaniem jak masz tylko 2 tyśki do wydania to bierz jakiś używany.
Jak w maju tego roku stałem przed podobnym problemem, kupić nowy na słabym osprzęcie Sora czy jakiś używany. No i za 2200zł wyrwałem w niemal idealnym stanie Meride 904 cała na Shimano 105 - nowa taka kosztuje trochę ponad 5000zł chyba.
Jak w maju tego roku stałem przed podobnym problemem, kupić nowy na słabym osprzęcie Sora czy jakiś używany. No i za 2200zł wyrwałem w niemal idealnym stanie Meride 904 cała na Shimano 105 - nowa taka kosztuje trochę ponad 5000zł chyba.
Napisano 11 grudzień 2012 - 16:29
Prawdę mówiąc to kupiłem tego Jamisa w lecie.Trochę zle skleciłem w temacie piszac bardziej o poradę w zakupie.Na kolare miałem 3 tyś.do wydania a za Jamisa dałem 2350zł. Kompletnie się nie znałem i patrząc na cenę że coś jeszcze zostanie na kask itp.kupiłem Jamisa.Nigdy nie miałem takiego roweru.Ale jak czytam o sprzęcie to mogłem kupić pewnie coś lepszego.Tak sobie też myślałem że pojezdżić sobie pare kilosów to wystarczy,a z czasem jezdzi się dalej i więcej.Jeszcze jak wspomniałem wyżej to ta rura steru jest paskudnie za wysoka jak na szosę,ale już w tych modelach tak jest.Zrobiłem nim 600 km. i wszystko jest ok.Zobaczę jak będzie dalej śmigał bo myślę kręcic po 200 km.Może wytrzyma,bo ja chyba wytrzymam :-P
Napisano 11 grudzień 2012 - 19:49
Każda nowa szosa ma długą rurę sterową którą się ucina według upodobania :-)Witam Szosowców :-)
Co myślicie o szosie Jamis Ventura Sport 2012 na osprzęcie sora i shimano.Można ją kupić promocyjnie za 2 tyś.Rura sterowna jest trochę długa,ale można obniżyc na podkładkach i kiera będzie niżej.Oczywiscie wszystko aluminium i waga 10 kg.Jak macie jakieś opinie na ten temat to prosze o podzielenie się nimi.
Pozdrawiam wszystkich ;-)