Jump to content

Photo

Wirtualny dziennik treningowy

16 replies to this topic

#1 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1,199 posts
  • SkądWadowice

Posted 11 December 2012 - 21:13

Jak wyżej w temacie,szukam aplikacji do systematycznego notowania wszystkich treningów,łacznie z dodatkami ( km,dane z pulsometru,czas,uwagi dot. treningu).
Nie mam pojęcia czy temat istnieje,a na szukanie na forum czasu nie mam. Potrzebna mi aplikacja privat, bez połaczenia z netem. Z góry dzieki za info. ;-)

#2 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 posts
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Posted 11 December 2012 - 21:21

W takich przypadkach najlepiej przysiąść nad arkuszem kalkulacyjnym. Raz porządnie przygotować. Bez problemu można zrobić codziennie aktualizujące się wykresy, podsumowania okresowe. Tylko jest pewien szkopuł, trzeba mieć jakieś pojęcie w temacie analizy treningu oraz samej pracy w arkuszu.

#3 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1,199 posts
  • SkądWadowice

Posted 11 December 2012 - 21:26

Nie chcę analizy i rysować,w sumie wystarczy mi coś na kształt kalendarza z rubryką na każdy dzień. Nie mam czasu na zabawę z budowaniem tabeli,ale thx za uwagi. pisanie ręzcnie już dawno się znudziło :-/

#4 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 11 December 2012 - 21:27

Nie chcę analizy i rysować,w sumie wystarczy mi coś na kształt kalendarza z rubryką na każdy dzień. Nie mam czasu na zabawę z budowaniem tabeli,ale thx za uwagi

trzeba ci wypisywać interwały? czy tylko informację że robiłeś przysiady, czy że jeździłeś na szosie?

#5 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1,199 posts
  • SkądWadowice

Posted 11 December 2012 - 21:28

Jeśli już robie specjalistyczny trening,to muszę to rozpisać tez w treningu,normalka,ale analizowac ,czy porównywac nie chcę.

#6 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 posts

Posted 11 December 2012 - 21:55

Kiedyś korzystałem z bike4win, ale ze względu na chwilowe problemy z PC byłem zmuszony powrócić do papieru i tak zostało. Ma on masę funkcji jest czytelny i wygodny. Wydaje mi się, że niczego Ci w nim nie zabraknie.

#7 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1,199 posts
  • SkądWadowice

Posted 11 December 2012 - 22:00

Kiedyś korzystałem z bike4win, ale ze względu na chwilowe problemy z PC byłem zmuszony powrócić do papieru i tak zostało. Ma on masę funkcji jest czytelny i wygodny. Wydaje mi się, że niczego Ci w nim nie zabraknie.

Dzięki,już sciągam i sprawdzę.

#8 Creative

Creative
  • Użytkownik
  • 34 posts
  • SkądPL

Posted 11 December 2012 - 22:04

Polar Pro Trainer 5- nic lepszego nie znajdziesz ;)

#9 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 posts

Posted 11 December 2012 - 22:12

Znalazłem pierwszą wadę - cena.

#10 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1,199 posts
  • SkądWadowice

Posted 11 December 2012 - 22:21

Szukam prostej rzeczy za free ;-)

#11 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 11 December 2012 - 22:31

Oj szamanie, szamanie ...
Prosz ...
1. http://www.forumszos...topic.php?t=946
2. http://mathmed.blox....z-pomiarem.html (+ opis filmikowy )
3. http://download.komp.../sport/bike4win

#12 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1,199 posts
  • SkądWadowice

Posted 11 December 2012 - 22:50

ależ dziękuję,kłaniam się w pas :mrgreen:

#13 przemonr1

przemonr1
  • Użytkownik
  • 419 posts
  • SkądKobiernice

Posted 11 December 2012 - 23:05

Wiesz możesz na upartego ręcznie wpisywać w Sport-trackerze albo Endomondo. Nie trzeba pakować gpxa, można ręcznie pisać dystans, czas, HR i zrobić opis. Inne rozwiązanie to np. to: http://www.bike4win....ge/Pobierz.html , Kramarczyk młodszy mi polecał, ale ja jestem trochę leniwy i mi się nie chce nic pisać, jak zrzucę dane z garmina na kompa to jest maks :mrgreen:

#14 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1,199 posts
  • SkądWadowice

Posted 12 December 2012 - 10:41

a juz zapodalem to, adaptuję do zimowych treningów,wyglada dobrze,tylko oswoić sie muszę. Mi w zupelności wystarczy,jest wręcz zbyt duzo,wpisuję tylko to co mnie interesuje.

#15 przemonr1

przemonr1
  • Użytkownik
  • 419 posts
  • SkądKobiernice

Posted 12 December 2012 - 21:41

A to już czas na zimowe treningi? :mrgreen: Z tymi dzienniczkami to się zgadzam, dla mnie to też trochę za skomplikowane, a wypełnianie zajmuje dużo czasu.

#16 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1,199 posts
  • SkądWadowice

Posted 12 December 2012 - 22:56

Opanuje 3-4 rubryki plus komentarz i jest ok,reszte zlewam. No tak , czas dupsko ruszyc już Panie :mrgreen:

#17 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 posts
  • SkądPodhale

Posted 21 December 2012 - 22:22

ja tez od jakiegoś miesiąca korzystam z bike4win , w zupełności mi wystarcza ;]

Reply to this topic