Ew poszukaj jakis uzywanych kolek, czasem za nie duza kase mozna nabyc malo jezdzone, solidne i wcale nie ciezkie.
I dokładnie po kupnie obejrzeć. Nierzadko można spotkać pogięte na rantach, przeciągnięte, ze zniszczonymi oczkami (wybulenia, pęknięcia...). Jakiekolwiek uszkodzenie - zwracać od razu.
Pisałem już o obręczach Saiko. No ale widać kolega nie chce, to trudno... Jakbym miał kupować tanie obręcze, to na pewno tej firmy. No i nówka to nówka, obręcz to chyba zaraz po łańcuchu i piastach najbardziej delikatny i zaniedbany element, szczególnie jeśli chodzi o naciąg szprych...
A te Stars Circle Swift Arriv ponoć nie są takie sztywne jak się zdaje po wyglądzie... No i jak komuś waga przeszkadza - to spora. Moje Maviki po 450 g ważą, obręcze tego francuskiego producenta z lat 90 mają nawet do <400 g czasem.
Te z linka mają szerokość wewn. przecież 18 mm, opona 23c wejdzie, ale po co tak szeroka obręcz? Są jeszcze Swifty węższe albo 13 albo 15 mm, nie pamiętam dokładnie.
Takie wysokie klocki chcesz wsadzic do starej szosowki? Pytam, bo pisales ze potrzebujesz takich ktore beda pasowac, a wysoki stozek do stalowek to tak srednio...
Zależy od gustu. Lekki stożek ładnie wygląda. A ja mam niziutki profil, w poprzedniej szosie także. I ot tez bardzo dobrze się prezentuje. ;-) Przy wymianie obręczy miałbym niezły dylemat.