Skocz do zawartości

Jak zwazyc rower ... ?

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gosc_Stas_*

Gosc_Stas_*
  • Gość

Napisano 13 listopad 2008 - 13:47

Jak zwazyc rower dysponujac tylko wagą łazienkową ? Czy ktoś ma jakiś pomysł lub doświadczenie w tej kwestii ?

Pzdr
Stas

#2 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 13 listopad 2008 - 13:50

Stas, Waga łazienkowa jest zazwyczaj niedokładna. Jak ja ważyłem rower to zawiesiłem go na wadze z haczykiem którą się uprzednio na czymś wyskokim wiesza. Waga była elektroniczna.

#3 marcin1212

marcin1212
  • Użytkownik
  • 66 postów
  • SkądBrzeszcze

Napisano 13 listopad 2008 - 13:59

Staś jeżeli dysponujesz elektroniczna waga łazienkowa to te są dokładniejsze i pokazują wynik do jednego miejsca po przecinku. Zaważ pierwsze siebie, potem weź rower w rece i zważ sie z rowerem. W ten sposób otrzmasz jakiś wynik z dokładnością do 10dag, oczywiście jeżeli waga nie oszukuje. Analogowa faktycznie nie ma sensu ważyć.

#4 Gosc_Stas_*

Gosc_Stas_*
  • Gość

Napisano 13 listopad 2008 - 14:44

... zaważ pierwsze siebie, potem weź rower w rece i zważ sie z rowerem. W ten sposób otrzmasz jakiś wynik z dokładnością do 10dag, oczywiście jeżeli waga nie oszukuje. Analogowa faktycznie nie ma sensu ważyć.

Mam "nowozakupioną" elektroniczną niezwykle dokładną wagę (000.00). Prosty dobry pomysł, na pewno się sprawdzi.

Stas

#5 marcin1212

marcin1212
  • Użytkownik
  • 66 postów
  • SkądBrzeszcze

Napisano 13 listopad 2008 - 14:53

W takim razie myslę że nie ma nawet nad czym rozmyslac.

#6 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 13 listopad 2008 - 15:14

Może masz w pobliżu sklep rowerowy z niezłym warsztatem. Napewno mają dokładną wagę.

#7 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Napisano 13 listopad 2008 - 16:12

Ważysz siebie samego, później z rowerem i różnica obu wyników to teoretycznie waga roweru, z tym, że jak już mówili poprzednicy- bardzo niedokładna...
Pozdro!

#8 dyki

dyki
  • Użytkownik
  • 323 postów
  • SkądTwickenhamus

Napisano 13 listopad 2008 - 18:53

ustawiasz wage na rogu wysokiego stolu, przekladasz glowny trojkat przez noge stolu i dajesz gorna rure na wage. To moj sposob sprawdzony :-D

Dodaj odpowiedź