Witam. Jestem tu nowy na forum. Jeździłem na mtb w ostatnim czasie lecz coraz bardziej zacząłem skłaniać się ku kolarstwie. Na kolarzówkę mam dosyć ograniczone fundusze , aczkolwiek znalazłem takowo oto na allegro:
Widać że jest to troche starsza kolarzówka kettler, ale rama jest aluminiowa co chyba jest dużym plusem.
I mam do was pytanie co sądzicie o starszej aluminiowej kolarzówce?
Z tego co kiedyś słyszałem stare aluminium lubi się podobno męczyć , ale niewiem ile jest w tym prawdy.
Nie mam zamiaru na pierwszy raz wydawać na kolarzówke gianta czy meridy półtora klocka, bo anóż nie spodoba mi się to.
Z góry dziękuję za odpowiedzi. :->
Link do aukcji :
http://allegro.pl/ke...2930657559.html
Szosa kettler
Started By
matys211
, 10 sty 2013 22:02
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 styczeń 2013 - 20:38
Tak stare alu (o ile to alu...) nie napawa optymizmem. Poszukaj czegoś na cr-mo. Poza tym geometria tej ramy (zwłaszcza długość tylnego trójkąta) bardziej pasuje pod przełaj lub turystyczną kozę niż typową szosówkę. Osprzęt też już archaiczny. Dobre stare (ale nie prehistoryczne) są np. grupy Shimano Exage500, stare 105tki, 600setki.
Napisano 11 styczeń 2013 - 20:49
dokładnie, to nie jest kolarówka , popatrz, blokada na kolo z tyłu, podejście pod dynamo itd. rower typowo turystyczny, .
Poza tym poskladany co tam było na wystawce i na sile zrobiona "kolarzófka", od kiedy to 52/48 to typowe przełożenia szosowe ?? skladak ..
poszukaj jak ci pisali na cr-mo coś typowego szosowego a nie obrażaj sie jak 5 latek co lizaka nie dostał ...
Poza tym poskladany co tam było na wystawce i na sile zrobiona "kolarzófka", od kiedy to 52/48 to typowe przełożenia szosowe ?? skladak ..
poszukaj jak ci pisali na cr-mo coś typowego szosowego a nie obrażaj sie jak 5 latek co lizaka nie dostał ...
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo