Kross Vento 4,0
Napisano 01 luty 2013 - 10:26
Faktycznie "w skrócie". Tylko nie wiadomo co autor miał na myśli.
Zatem precyzuję: rower na niepełnej Ultegrze z ramą bez renomy i o nieznanej jakości za 9999zł? Marketingowcom Krossa chyba odbiło.
1000zł taniej kosztuje - pierwszy link z brzegu - Giant TCR Composite 1
http://www.giant-bic....1/14047/64105/
czyli rower z fantastyczną ramą, dodatkowo z hamulcami Ultegry.
I za 9999zł to znajdzie się wiele rowerów bijących Krossa na łeb.
Napisano 01 luty 2013 - 11:42
Ten 1000 zł to chyba koła i opony?
To akurat naprawdę mniej istotne, ta niekompletna Ultegra to samo. Kluczowa jest rama, która u Krossa jest po prostu nie wiadomo jaka. Do tego Kross nie wzbudza zaufania bo kilka lat temu wyrobili sobie opinię "tanio i dobrze", a teraz z niej korzystają sprzedając już nie tak dobrze i bardzo drogo.
Ktoś szuka opinii, wrzuca w wyszukiwarkę "Kross", naczyta się superlatywów i kupuje badziew, bo nie zwrócił uwagi że opinie pisano roku 2008 czy 2009...
Napisano 01 luty 2013 - 15:35
jak spotkam kogoś na takim rowerze za taką kasę, to nie omieszkam zapytać co nim kierowało kupując tego rumaka
Napisano 01 luty 2013 - 23:52
Firma, która oferowała spoko ramy i wysokiej klasy osprzęt w góralach za rozsądną cenę (sam mam levela A6 z 2010), w przypadku szos postępuje dokładnie odwrotnie. Czy chcą zrazić do siebie resztkę klientów?? Po co ruszają z produkcją, skoro nawet ja amator wątpię, żeby to miało jakiś zbyt?? Czy marketingowcy krosa myślą i na co liczą??
Napisano 02 luty 2013 - 00:46
Podam przykład uzytkuje speca sworks sl3 marki nie trzeba przedstawiać opisy super , cena tez super , natomiast porównując ta rame czy cały rower do niższych modeli firm na ktorych jeżdżą moi znajomi i na ktorych tez miałem okazje jeździć nie widzę jakiejś specjalnej mega różnicy. Zmierzam do tego ze czasami trzeba płacić za markę co nie do końca idze w parze z jakością .
Przykładem moze być choćby merida która w ost czasie robi super ramy a mimo to odbierana jest przez wielu jako cos gorszego od np treka czy speca gianta itd .
Każdy producent korzysta z najnowszych rozwiązań i ramy czy rowery maja podobna jakość i parametry , jedni wrzucają wiecej kasy w marketing a drudzy mniej . Jakość jest podobna moim zdaniem .
Napisano 02 luty 2013 - 11:17
Nikt nie neguje, tego, że ta rama może być dobra. Jak dla mnie wygląda fajnie. Ale za te pieniądze trudno, żeby rama była lipna i nieładna.
Skreślić tylko za to ze to kross a nie jakaś bardziej znana marka to żart .
Nikt nie skreśla z tego powodu, o ktrym napisałeś, chodzi o to, że kross jest raczej kompanią raczkującą jeśli idzie o szosy (mimo, że jakieś szosy mieli w swojej ofercie, później chyba nie robili szos i teraz znów zaczęli). Gdy kupujesz inne marki, po części wiesz czego się spodziewać, na co liczyć, masz wyrobioną opinię. A tu pojawia się coś nowego i nieznanego i ma zaporową cenę.
Ja widzę to tak mniej więcej tak. Jakaś nieduża firma produkująca dobre samochody ciężarowe, za rozsądną cenę, wpada na pomysł, że będzie też robić osobówki i rzuca na rynek model z fajnym silnikiem, fajnym nadwoziem, a cenę daję 2 razy wyższą niż konkurencja.
Napisano 02 luty 2013 - 12:10
Czepiasz się conajmniej jakbyś był Polonistą , naszego języka w piśmie to używam tylko na tym forum więc wybacz .
Uważam ze 10 tys za ten rower to normalna cena , konkurencja chce wiecej za rower na ultegrze.
Canyon tańszy ale moze koledze który zaproponował ten rower zwyczajnie się nie podoba .
Spec robiony przez meride ? Pierwsze słyszę ?
Napisano 02 luty 2013 - 16:13
I co do Meridy, jeśli chlebu szukasz akurat 54 rozmiaru to tutaj jest fajna, z ceną nie do przebicia (27834x lepsza niż ten Kross)
Napisano 02 luty 2013 - 16:37
Nie napisałem ze bym dał 10tys zł tylko ze cena ok .danielasu2, nie chodzi mi o to, żebyś pisał literackim językiem, tylko żebyś pisał, tak, żebym Cię rozumiał. Regulamin akceptowałeś po polsku i masz się do niego stosować.
Inteligencją błysnąłeś pisząc, że dałbyś za ten rower 10k.
Konkurencja ma podobne ceny.
W moim poście napisałem o tym iż nie ma zbyt dużej różnicy między poszczególnymi rowerami.
Uważam ze jeśli ktoś chce kupić taki rower to ok. Okazje cenowe zawsze można poszukać .
Tutaj link dla kolegi który pytał o ten rower
http://portal.bikewo...racza na szosę/
Napisano 02 luty 2013 - 16:57
http://portal.bikewo...racza na szosę/
Wspierajmy to co Polskie a nie narzekamy ze drogo ze lepsze Spece ,Giant ,treki itd.
W dzisiejszych czasach naprawdę jest mało rzeczy które my Polacy produkujemy .
Wszystko to prawda kross raczkuje dopiero na rynku ( rower szosowy) ale od czegoś trzeba zacząć . Koszty produkcji są u nas większe niż np na Tajwanie.
Tymczasem właśnie tam produkują ramy sworks które kosztują 3000euro.
Przyznam ze nie kupie już ramy wielkiego producenta rowerów który oszczędza na kosztach przenosząc swój biznes na wschód , ceny natomiast mają kosmiczne.
Brawo dla kolegi ze poszukał taki rower ,my natomiast kupujmy zagraniczne bo są lepsze ,tylko ze tym tokiem myślenia nie będziemy mieli w Polsce nic .
Teraz możecie po mnie jechać .