Witam forowiczów.
przeczytałem wzystkie wątki, ale opinie sa rózne i nie jednoznaczne.
Zastanawiam sie nad zakupem
hamulców KCNC C 7
Warto czy nie ?
czy są wystarczająco skuteczne ?
czy ktoś jeździ na takich i ma doświadczenie ?
, 11 lut 2013 15:09
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 luty 2013 - 16:12
Klocki do alu obreczy da sie jeszcze przerzyc ale i tak warto zmienic. Te do karbonowych, koniecznie trzeba zmienic.
Mialem je przez prawie 2 sezony. Swietne do lajtowych projektow.
Maja dobra modulacje i z dobrymi klockami, wbrew pozorom i czasami powtarzanym, niesprawdzonym opiniom, sa wystarczajaco mocne. Oczywiscie, to nie jest kategoria CycleWorks, DuraAce. Jak ktos zamierza porownywac je do tych hampli to lepiej sobie temat odpuscic.
Z Twoja waga powinny byc wystarczajace. Klocki do alu np. zielone swissstopy. Do karbonowych zolte swissstopy lub podobno nowsze, mocniejsze black prince.
Mialem je przez prawie 2 sezony. Swietne do lajtowych projektow.
Maja dobra modulacje i z dobrymi klockami, wbrew pozorom i czasami powtarzanym, niesprawdzonym opiniom, sa wystarczajaco mocne. Oczywiscie, to nie jest kategoria CycleWorks, DuraAce. Jak ktos zamierza porownywac je do tych hampli to lepiej sobie temat odpuscic.
Z Twoja waga powinny byc wystarczajace. Klocki do alu np. zielone swissstopy. Do karbonowych zolte swissstopy lub podobno nowsze, mocniejsze black prince.
Napisano 11 luty 2013 - 19:35
Dzięki za info
a mam takie pytanie, choć pewnie trudno doradazić i wybrać bo wszystko jest z innej bajki
co wybrać jak masz do wyboru:
SRAM FORCE
Ultegra
KCNC
FSA SL
Wiadomo, ze ceny są różne i KCNC jest najdroższa ale też najlżejsza, więc ciężko je porównywać z pozostałymi
Ale czy jest coś co naprawdę warto zastosować ???
resztę osprzętu mam DA 7800 w tym korby DA karbon
a mam takie pytanie, choć pewnie trudno doradazić i wybrać bo wszystko jest z innej bajki
co wybrać jak masz do wyboru:
SRAM FORCE
Ultegra
KCNC
FSA SL
Wiadomo, ze ceny są różne i KCNC jest najdroższa ale też najlżejsza, więc ciężko je porównywać z pozostałymi
Ale czy jest coś co naprawdę warto zastosować ???
resztę osprzętu mam DA 7800 w tym korby DA karbon
Napisano 11 luty 2013 - 19:48
Wiele Ci nie pomoge ale mialem Ultegry SL i rzeczone C7.
Modulacja lepsze w C7, sila duzo wieksza w Ultegrze. Niemniej 90kg to nie 65kg. i odczucia moga byc zgola odmienne. Moze okazac sie, ze wieksza sila Ultegry nie jest Ci wogole potrzebna.
Waga Ultegry z klockami to 332g, C7 168g. Spora roznica.
Modulacja lepsze w C7, sila duzo wieksza w Ultegrze. Niemniej 90kg to nie 65kg. i odczucia moga byc zgola odmienne. Moze okazac sie, ze wieksza sila Ultegry nie jest Ci wogole potrzebna.
Waga Ultegry z klockami to 332g, C7 168g. Spora roznica.