Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koła FSA Vision Team 30

14 odpowiedzi w tym temacie

#1 gentile

gentile
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • SkądGdansk

Napisano 20 luty 2013 - 19:40

Nadają sie do czegoś?, ktoś ujeżdzał? waga i cena atrakcyjna

#2 severall

severall
  • Użytkownik
  • 690 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 20 luty 2013 - 19:44

Też myślę nad tymi kółkami tylko ,że chyba mają aluminiowy bębenek co mi nie pasuje bo nie stać mnie na lepsze kasety.

#3 Gosc_Pająk_*

Gosc_Pająk_*
  • Gość

Napisano 21 luty 2013 - 19:07

Mój kolega ma koła tej firmy tylko inny model (z karbonową obręczą) i jezdził na nich przez cały sezon. Nie miał z nimi żadnego problemu, nawet leżał na nich w kraksach. ani razu ich nie centrował i nic z nimi nie robił. Czekają na następny sezon.
Jednak osobiście bym samemu składał kola.

#4 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 21 luty 2013 - 22:11

Ja wbrew forumowym opiniom właśnie nabyłem T42 i jestem szczęśliwy:)
Merida/vision trimax T42

#5 gentile

gentile
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • SkądGdansk

Napisano 22 luty 2013 - 19:02

Ja wbrew forumowym opiniom właśnie nabyłem T42 i jestem szczęśliwy:)
Merida/vision trimax T42

Wiatr cie nie zdmuchuje z szosy przy tak wysokich obręczach?

#6 Gosc_Pająk_*

Gosc_Pająk_*
  • Gość

Napisano 22 luty 2013 - 20:48

Ja jezdzilem na kołach o obręczach 50 mm i nigdy nie spadłem z szosy z powodu wiatru, a ważę 63 kg przy wzroście 183 mm. Raz tylko przednie koło zastąpiłem niską obręczą, ale wtedy był wiatr, że aż gałęzie zrywało.

#7 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 22 luty 2013 - 22:10

Na razie latane tylko na trenażerze. Trudno stwierdzić.

#8 gentile

gentile
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • SkądGdansk

Napisano 23 luty 2013 - 13:51

Ja jezdzilem na kołach o obręczach 50 mm i nigdy nie spadłem z szosy z powodu wiatru, a ważę 63 kg przy wzroście 183 mm. Raz tylko przednie koło zastąpiłem niską obręczą, ale wtedy był wiatr, że aż gałęzie zrywało.

A ja mam 191 cm i 82 kg i na obręczach 27mm nie raz odczuwałem znoszenie przy podmuchach wiatru. Oczywiście jest to do skontrowania kierownicą, tym niemniej irytuje i wprowadza pewną nerwowosć. Co ciekawe, na góralu, który przecież ma powierzchnię kół z szerokimi oponami znacznie większą, nigdy nie czułem wiatru na kołach.

#9 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 24 luty 2013 - 15:06

No trudno, jak będzie wiało to zawrócę do domu:]

Kudos!

#10 gentile

gentile
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • SkądGdansk

Napisano 24 luty 2013 - 15:50

A jakbyście je porównali do DT SWISS R 1700 ?

#11 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 11 maj 2013 - 08:55

Właśnie je zamówiłem ...

Dlaczego wybór padł na te? W przedziale cenowym "+/-" 1000,00 pln Allegro i sklepy "www", oferują Nam w tej chwili kilka różnych marek, odpowiednio:

1. Shimano WH 6700
2. DT Swiss R1800
3. FSA Vision Team 30
4. Mavis Aksium

wybór był dość prosty - promocja na koła FSA - kupiłem je za 900zł, dodatkowo wagowo są w miarę ok, w bezpośredniej konkurencji koła Shimano WH 6700 - świetna waga, dobra i sprawdzona jakość ale cena minimum to ok 1100zł i nikt nie chciał taniej ich sprzedać ;), reszta pozostałych kół wagowo już odstaje.

Wymieniam koła Bontrager Race rocznik 2010, oryginalnie zamontowane do Trek 2.3 - strasznie "klockowate" i ciężkie te koła, "byle" Shimano WH-rs 30 biją je na głowe.

pzdr

A

#12 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 15 maj 2013 - 22:01

Też myślę nad tymi kółkami tylko ,że chyba mają aluminiowy bębenek co mi nie pasuje bo nie stać mnie na lepsze kasety.

no a jakie to sa lepsze kasety ? ja to przerabiam wlasnie i KAZDA kaseta szosowa zarznie ci aluminiowy bebenek :( chyba ze ja o czyms nie wiem, ale kasety szosowe maja palak zdaje sie tylko na 2 czy 3 (juz nawet nie pamietam) najwieksze zebatki a retsza luzem. moj bebenek po roku i ok 10 tysiacach nadaje sie wylacznie do wymiany i teraz kombinuje co by z tym fantem zrobic - czy jakos 'spiac' kasete (tak jak kiedys robil sram), czy sprobowac dorobic jakas stalowa blaszke (jak w niektorych bebenkach novateca) czy co, bo bebenek kosztuje zdaje sie cos kolo 350 pln :(

ps: mam trimaxy t30

ps2: juz mi 2 razy strzelila szprycha w tylnym kole. dobrze ze mam dojscia w bdc bo za cholere nie wiem skad bym wzial takie szprychy inaczej...

#13 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 15 maj 2013 - 23:23

Kasety srama red og i nowa xg, sa wykonane z jednego bloku stali. OG 8 koronek wspiera sie w dwoch miejscach na bebenku, 9 i 10 sa luzem.
Mam w 3 kolach na alu bebenkach kasety srama, 2x Red OG i XX, doslownie zero sladow na bebenkach.
Przy zwyklych kasetach z wieksza iloscia luznych koronek, mozna probowac wcisnac pomiedzy kasete a zlobienia bebenka, zszywacze tapicerskie lub biurowe.
Nie we wszystkich kombinacjach da sie to zrobic.
Tu kaseta XTR 960 i bebenek Tune. Od momentu zalozenia zszywaczy, kaseta przestala wrzynac sie w bebenek.

Dołączona grafika

#14 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 16 maj 2013 - 08:46

no na kasete red to autentycznie mnie nie stac, ale z tymi spinaczami juz slyszalem, sprobuje, dzieki :)

#15 Jakob

Jakob
  • Użytkownik
  • 118 postów
  • SkądBrzeg Dolny

Napisano 28 czerwiec 2013 - 19:43

Mam Vision Team 30 ekspolatuje je, od tego sezonu, zrobiłem prawie 2 tys. km, nie mam żadnych zastrzeżeń, koła odpowiednie na gorsze asfalty :)
  • Durden lubi to

Dodaj odpowiedź