Koła FSA Vision Team 30
Gosc_Pająk_*
Napisano 21 luty 2013 - 19:07
Jednak osobiście bym samemu składał kola.
Napisano 21 luty 2013 - 22:11
Napisano 22 luty 2013 - 19:02
Ja wbrew forumowym opiniom właśnie nabyłem T42 i jestem szczęśliwy:)
Merida/vision trimax T42
Wiatr cie nie zdmuchuje z szosy przy tak wysokich obręczach?
Napisano 23 luty 2013 - 13:51
Ja jezdzilem na kołach o obręczach 50 mm i nigdy nie spadłem z szosy z powodu wiatru, a ważę 63 kg przy wzroście 183 mm. Raz tylko przednie koło zastąpiłem niską obręczą, ale wtedy był wiatr, że aż gałęzie zrywało.
A ja mam 191 cm i 82 kg i na obręczach 27mm nie raz odczuwałem znoszenie przy podmuchach wiatru. Oczywiście jest to do skontrowania kierownicą, tym niemniej irytuje i wprowadza pewną nerwowosć. Co ciekawe, na góralu, który przecież ma powierzchnię kół z szerokimi oponami znacznie większą, nigdy nie czułem wiatru na kołach.
Gosc_adazz_*
Napisano 11 maj 2013 - 08:55
Dlaczego wybór padł na te? W przedziale cenowym "+/-" 1000,00 pln Allegro i sklepy "www", oferują Nam w tej chwili kilka różnych marek, odpowiednio:
1. Shimano WH 6700
2. DT Swiss R1800
3. FSA Vision Team 30
4. Mavis Aksium
wybór był dość prosty - promocja na koła FSA - kupiłem je za 900zł, dodatkowo wagowo są w miarę ok, w bezpośredniej konkurencji koła Shimano WH 6700 - świetna waga, dobra i sprawdzona jakość ale cena minimum to ok 1100zł i nikt nie chciał taniej ich sprzedać
Wymieniam koła Bontrager Race rocznik 2010, oryginalnie zamontowane do Trek 2.3 - strasznie "klockowate" i ciężkie te koła, "byle" Shimano WH-rs 30 biją je na głowe.
pzdr
A
Napisano 15 maj 2013 - 22:01
Też myślę nad tymi kółkami tylko ,że chyba mają aluminiowy bębenek co mi nie pasuje bo nie stać mnie na lepsze kasety.
no a jakie to sa lepsze kasety ? ja to przerabiam wlasnie i KAZDA kaseta szosowa zarznie ci aluminiowy bebenek
ps: mam trimaxy t30
ps2: juz mi 2 razy strzelila szprycha w tylnym kole. dobrze ze mam dojscia w bdc bo za cholere nie wiem skad bym wzial takie szprychy inaczej...
Napisano 15 maj 2013 - 23:23
Mam w 3 kolach na alu bebenkach kasety srama, 2x Red OG i XX, doslownie zero sladow na bebenkach.
Przy zwyklych kasetach z wieksza iloscia luznych koronek, mozna probowac wcisnac pomiedzy kasete a zlobienia bebenka, zszywacze tapicerskie lub biurowe.
Nie we wszystkich kombinacjach da sie to zrobic.
Tu kaseta XTR 960 i bebenek Tune. Od momentu zalozenia zszywaczy, kaseta przestala wrzynac sie w bebenek.