Skocz do zawartości

Zdjęcie

Shimano-SH R078 opinia na ich temat

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Napisano 07 marzec 2013 - 00:53

Myślę nad zakupem butów spd-sl: http://rowertour.com...-spd-biale.html chciał bym ich używać razem z pedałami R540.
Czy ktoś z was miał okazję ich używać? W sieci nie można znaleźć żadnych opinii na ich temat.

#2 Gosc_xsnailx_*

Gosc_xsnailx_*
  • Gość

Napisano 07 kwiecień 2013 - 08:59

kwestia głownie szerokości nogi. shimano lubi byc szerokie. no i te shimano co mialem szybko się wychechłały.

#3 Bart2142

Bart2142
  • Użytkownik
  • 65 postów
  • SkądRakoniewice

Napisano 07 kwiecień 2013 - 09:35

Ja mam taki zestaw kupiłem go w tym roku i są to moje pierwsze buty zatrzaskowe więc za dużo Ci nie powiem bo nie mam porównania. Trochę mnie stopa boli ale to jest kwestia dobrego ustawienia bo szukam optymalnego ustawienia nie tylko butów w pedałach ale i siodełka więc myślę że niedługo sobie poradzę!

#4 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Napisano 07 kwiecień 2013 - 10:26

Szarpnąłem się i kupiłem sobie R088 :) Tylko przez najbliższy miesiąc nie będę miał możliwości jazdy, wybywam za granicę...
Co do rozmiarówki, normalne buty noszę 45, przymierzałem 45 sh pasowały ale czułem, że będą dostarczać dyskomfortu, więc ostatecznie wybrałem 46. Pasują bardzo ładnie, a jak wyjdzie w praniu to się okaże :)
Co do szerokości, to ja akurat stopę mam szeroką, więc takie mi pasują.

Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade :)

#5 Bart2142

Bart2142
  • Użytkownik
  • 65 postów
  • SkądRakoniewice

Napisano 19 kwiecień 2013 - 22:10

No to mam problem bo nie mogę sobie poradzić z bólem wzdłuż małego palca u nóg myślałem że to ustawienie bloków ale niestety to chyba źle dobrane buty mam szeroką stopę. Noga w bucie jest ok nic nie ciśnie ale podczas jazdy ból się pojawia może ktoś miał podobny problem? Ból w okolicy krawędzi stopy od strony zewnętrznej! Pewnie pomogło by kupno innych butów ale niestety nie mam na to wolnej gotówki!

Dodaj odpowiedź