Skocz do zawartości

Zdjęcie

SCOTT CR1- co z tym fantem??

10 odpowiedzi w tym temacie

#1 bikeservice

bikeservice
  • Użytkownik
  • 201 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 marzec 2013 - 19:43

No własnie- co z tym zrobić??
Kupiłem używanego Scott-a CR1 z 2008 roku
Generalnie chodziło mi o ramę
Obejrzałem ją dokładnie i poza kilkoma odpryskami warstwy bezbarwnej od kamyka i lekkim białym nalotem w okolicach haka przedniej przerzutki wydaje się ok- nie mogę się niczego dopatrzeć....
Sprzedający przez telefon wydawał mi się uczciwy, rower zgodny z opisem. poprzedni użytkownik ważył poniżej 80 kg.

Ale tyle się człowiek naczytał o strzelających karbonach, karbonach niewiadomego pochodzenia itp itd że zaczyna się martwić czy coś mu nie pierdzielnie :/
Tu już nie chodzi o ramę tylko cięzko pracować z połamanymi łapami jakby coś :P

Panowie- przyzanm że jezdzi mi się na nim super ( narazie aż 5 km po złożeniu bo pózniej nastały śniegi) ale ...
No właśnie
Pomóżcie podjąć decyzję... jezdzić czy jest się czego bać??

#2 BUBUs

BUBUs
  • Użytkownik
  • 335 postów
  • SkądPabianice

Napisano 10 marzec 2013 - 19:47

Nie ma co się przejmować, odpryski lakieru to nie problem. A CR1 to fajna rama. Moja już wieele przeszła i jeździ dalej ;-)

#3 mad

mad
  • Użytkownik
  • 181 postów
  • SkądSompolno

Napisano 10 marzec 2013 - 20:55

Scott to świetna firma, a CR1 to jej ikona. Nie ma się co martwić. Jakbym słuchał wszystkich wkoło to z domu bym nie wychodził, wymontował z domu klamki i ściany wyłożył gąbką.

#4 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 10 marzec 2013 - 21:14

Rozbawiłeś mnie na wieczór chłopie. Najlepiej nie wychodzić z domu :) . Ale w domu też można sobie krzywdę zrobić.

#5 Gosc_łukasz_*

Gosc_łukasz_*
  • Gość

Napisano 10 marzec 2013 - 21:32

wydaje się ok- nie mogę się niczego dopatrzeć....

Czego niby się bać , nie mozesz się niczego dopatrzec a pytasz się czy jest się czego co bać ? przeciez sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.
Tej ramie krzywdy nie zrobisz , ja kupilem uzywana i pewnie juz miala swoje przygody a i ja sam juz ją dwa razy posmerałem po asfalcie i nie boje się ze cokolwiek się stanie, śmigaj i tyle , predziej ta rama ciebie zajedzie niz ty ją :-)

#6 bikeservice

bikeservice
  • Użytkownik
  • 201 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 marzec 2013 - 21:33

Widziałem te filmiki- wzdłużnie włukna to mozna wyginac do woli- poprzecznie za to lecą od strzału.

Generalnie chyba pojezde- ot chyba kazdy ma takie obawwy jak kupuje uzywany karbon :)

Z drugiej strony 15 lat pracuje jako mechanik, 2 lata prowadze własny serwis i peknięta rame karbonową miałem 1 - w wyniku dzwonu z autem...

#7 garenge

garenge
  • Użytkownik
  • 862 postów
  • SkądPoznań/Inowrocław

Napisano 10 marzec 2013 - 21:37

Przecież i tak ten rower wystawiłeś na allegro, więc o co halo? :D

Grube kolarstwo, BMI fighter :)

#8 bikeservice

bikeservice
  • Użytkownik
  • 201 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 marzec 2013 - 21:59

garenge- to wynik mojego wahania- ale raczej zniknie on z allegro :)

#9 radomir82

radomir82
  • Użytkownik
  • 879 postów
  • SkądBergen

Napisano 10 marzec 2013 - 22:30

Jak dla mnie stare cr1 mają jednego znaczącego fail-a - niewymienny hak przerzutki, co za durny pomysł...

#10 bikeservice

bikeservice
  • Użytkownik
  • 201 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 marzec 2013 - 22:34

Jak dla mnie stare cr1 mają jednego znaczącego fail-a - niewymienny hak przerzutki, co za durny pomysł...

Fakt- to bolesna kwestia - trzeba dobrze pilnować reulacji zakresów na przerzutce i szybko łapac za kark tego co w ciebie wjedzie :)

#11 bikeservice

bikeservice
  • Użytkownik
  • 201 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 marzec 2013 - 13:12

Rower zniknał z allegro :)
jakby cos bedziecie mnie odwiedzac w klinice ortodontycznej :D
Kwiatków przynosic nie musicie :)

Dodaj odpowiedź