Jak rozgiąć ramę alu?
Napisano 30 marzec 2013 - 15:52
Napisano 30 marzec 2013 - 16:04
Napisano 30 marzec 2013 - 16:57
Alu to nie stal, nie pozwala na takie manewry i prędzej czy później puści w najmniej oczekiwanym momencie.

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 30 marzec 2013 - 16:59
No i jeszcze pózniej trzeba sprawdzić równowległość kół i symetrie w widełkach
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Gosc_marvelo_*
Napisano 30 marzec 2013 - 19:23
A można wiedzieć jak do tego wgięcia doszło?Witam czy ktoś z was wie jak roZgiąć tylny trójkąt w ramie alu? Chodzi mi o jakieś dwa centymetry bo koło nie wchodzi w uchwyty a nie chcę wyrzucać ramy bo nie ma żadnych pęknięć i jest w idealnym stanie szczerze to nawet ni wiedziałem że jest wgięta tak delikatne to jest. Z góry dzieki
Rozumiem, że chodzi o przywrócenie dawnej szerokości widełek, które uległy ściśnięciu bez włożonego koła, czy tak (np. kurier chodzący po paczkach, a rama w pudle bez zabezpieczenia rozpórką)?
Napisano 31 marzec 2013 - 14:14
Napisano 31 marzec 2013 - 14:22
Kupując towar masz gwarancje dostać towar bez wad nieopisanych , jak gosć nie bedzie chciła oddać kasy , co sie będziesz strzykał , to Ty dostałeś uszkodzony a ni zamawiałeś takieg ostanu przedmiotu .
to wysyłajacy ma zabezpieczyć tak towar, aby nie uległ uszkodzeniu, zresztą ..... jakby ci kto uwalił rame to by było widać na kartonie też ślady .
Po rozpakowaniu i montażu należało od razu do wysyłającego wysłać wiadomość o udszkodzeniu, to on ma regres do fimry kurierskiej nie Ty , co Cie to obchodzi jak doszło do tego.
do mnie przychodziły kiedyś felgi , które kurier uszkadzał burak zresztą skończony , mnie to nie interesowało, zgłaszałem do wysyłajacego niech sie buja z przewożnikiem , po dwóch zgłoszeniach skończyło sie jak zapłacili odszkodowanie.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 01 kwiecień 2013 - 21:04
http://www.sheldonbr...frameadjustment
Wszystko działa już wyśmienicie.
Dzięki wszystkim