Jump to content

Photo

Ciuchy z jednej firmy [Danielo itp.]

52 replies to this topic

#41 kostia

kostia
  • Użytkownik
  • 8 posts

Posted 07 October 2015 - 10:55

jade dzisiaj,ale nie będzie zimno bo -jak wyjadę-chyba ok 10 C,jadę lasem planuję jakieś 40 km no to jutro napiszę jak jest.

i tak większość będzie na światełku-no to nie pogonię za bardzo

miłego dzionka

• bezi2 likes this

#42 kostia

kostia
  • Użytkownik
  • 8 posts

Posted 07 October 2015 - 21:41

Jechałem dzisiaj.są Oki.z pampersem żelowym.nie przeszkadzal.miękkie.podatne.
Są ok.
  • bezi2 likes this

#43 bezi2

bezi2
  • Użytkownik
  • 6 posts
  • SkądŁódź/Zgierz

Posted 07 October 2015 - 22:47

Czołem szosowcy!
Zwracam się do Was - bardziej doświadczonych kolegów o pomoc w wyborze firmy i modeli w której mam zakupić jesienno zimowe wdzianko. Od dwóch tygodni analizuje posty dotyczące odzieży kolarskiej, po tymże badaniu wyłoniłem następujące firmy którymi jestem najbardziej zainteresowany:
-Daniello (np. taki zestaw + bluza, +dodatki, nogawki, ochraniacze na buty, czapka, ect)
-Vitesse (kurtka, spodnie, koszulka)
-Endura (http://endurastore.pl/#)
- ewentualnie VIKA-SPORT (http://vika-sport.pl/)
- inne sprawdzone - ale dostępne w polskim sklepie - wolał bym nie odsyłać za granicę.

Udało mi się uzbierać na ten cel 1500 PLN.
Mam z ubrań rowerowych u siebie trochę letnich koszulek z krótkim rękawkiem, dwie bluzy jedna Mike sport wykonana z Gamexu - chroni przed wiatrem jednak jest dość chłodna teraz jest już w niej za zimno druga frimy Rogelli jednak ta w ogóle nie chroni przed wiatrem.
dsc00990.jpg
1_m.jpg?1432051847
Oraz wiatrówkę Endury Pakajak do tego dwie pary spodenek z wkładką marki Endura: Mesh Liner Clickfast i Engineered Boxer.

Ponieważ zimą uprawiam narciarstwo mam z 4-5 kompletów bielizny termoaktywnej Brubecka, do tego maskę neoprenową, maskę z windstoperem, kominiarki itp...
Generalnie problemem mogą też być moje mało kolarskie gabaryty ( najpierw sporo na siłowni trenowałem a po ślubie i staniu się ojcem 3 lata temu z tatusiałem - bojler zamiast kaloryfera i te sprawy) generalnie jest tak:
Wzrost 183 cm,
Waga 108 kg ok 18 kilogramów nadwagi (zlokalizowanej wokół brzucha i okolic , było nadprogramowe 30 kg. ale od wiosny wziąłem się za siebie)
Obwód klatki - 117-120
Pas 109
Biceps 49, przedramię 39 ( podaje wymiary ramion ponieważ np. w kurtka letnia Endury którą przymierzałem w sklepie była dobra w klatce i pasie a za ciasna w przedramieniu).
Udo 69 ( głównie mięśnie)
Łydka 47 cm (j.w.)

@kostia- bardzo dziękuje za opinię i pozdrawiam serdecznie!

#44 kostia

kostia
  • Użytkownik
  • 8 posts

Posted 08 October 2015 - 08:17

ma m 179 cm i ważę 88 kg-nie mam tez sylwetki pajęczej,a jeżdżę dużo.jeżeli idzie o rozmarówkę danielo-to używam XL.

XL używam też pearl izumi.i mam swobodę -tzn nie jestem nadmiernie "opięty" i nie muszę być na wdechu.

tak więc jestem niższy o 4 cm i lżejszy o 20 od Ciebie.

przemyśl XXL.

oglądałem soft shele danielo-ładne i mam pearlizumi-=jestem zadowolony .nawet bardzo.a jeżdże też p[rzy minus 5 st C.

Kaśka-jeździ bardzo ambitnie na szosie -od ubiegłego roku też w zimie-i ma szmaty analogiczne do moich.

tylko ona jest hm całkowicie szosowa w sensie sylwetki.

pozdrawiam.

aha-rogellego nie kupuj-szajs

• bezi2 likes this

#45 sts

sts
  • Użytkownik
  • 292 posts
  • SkądMazowsze

Posted 08 October 2015 - 23:04

Pisz po Polsku, bo ten bełkot ciężko sie czyta, i zrozumieć nie można.

Nie liczy się sprzęt tylko serce.

#46 bezi2

bezi2
  • Użytkownik
  • 6 posts
  • SkądŁódź/Zgierz

Posted 09 October 2015 - 07:12

@ Kostia - Jeszcze raz ślicznie dziękuję za podzielenie się swoją wiedzą.

@sts - skoro już wziąłeś udział w dyskusji to może podzielił byś się swoim doświadczeniem dotyczącym odzieży kolarskiej. Rozumiem, że przyjemniej się czyta tekst posiadający odpowiednią interpunkcję, duże litery na początku zdania oraz bez błędów ortograficznych.
Jednak z merytorycznego punktu widzenia to kolega więcej mi pomógł niż Ty.
Pozdrawiam serdecznie.

#47 kaido2

kaido2
  • Użytkownik
  • 837 posts

Posted 09 October 2015 - 10:58

Z innych używam Decathlonowych B`twinów. W tych spodniach http://www.decathlon...id_8282708.htmlzrobiłem jak narazie niewiele bo jakieś 2000 km i nawet na długich dystansach( powyżej 100-ty) wkładka u mnie dawała radę. Są ciepłe, sprawdzają się nawet w temp - . Nic nie zjeżdża, nic się nie pruje , dla mnie rewelka, a jak dodać, że są tanie to....

Ochraniacze na buty https://www.decathlo...id_8281458.htmltakże mają u mnie dobrą opinię. Mam jeszcze ich bluzę http://www.decathlon...id_8314877.html , która też ma swoje przejechane, jednak z uwagi na to że tył nie jest wydłuzony to niestety plecy są odkryte, dlatego najcześciej w użytku są  od pewnego czasu bluzy Danielo ( przejechane ok1kkm) i Kalisto( przejechane ok 3,5kkm). Obydwie jak dla mnie rewelka, wykonanie, rozmiarówka ok , nic się jak dotąd nie pruje. Podobnie sprawa wygląda   z ubiorem letnim. Edycje 2015 wytrzymały w różnych warunkach 12kkm,  z czego większość przejechane ma Danielo i oczywiście są przetarcia jak i szwy puściły na wkładce, no ale po takim przebiegu jest to jak nabardziej do wybaczenia.

• bezi2 likes this

CykloOpole !!! :)

#48 X-RAY

X-RAY
  • Użytkownik
  • 685 posts
  • SkądWarszawa / Jelenia Góra

Posted 10 October 2015 - 23:03

@sts - skoro już wziąłeś udział w dyskusji to może podzielił byś się swoim doświadczeniem dotyczącym odzieży kolarskiej. Rozumiem, że przyjemniej się czyta tekst posiadający odpowiednią interpunkcję, duże litery na początku zdania oraz bez błędów ortograficznych.
Jednak z merytorycznego punktu widzenia to kolega więcej mi pomógł niż Ty.
Pozdrawiam serdecznie.

Bezi2, fajnie że z w tych hieroglifach kostii dopatrzyłeś się interesującej Cię treści, nie besztaj jednak z łaski swojej kolegi sts za to że słusznie zwrócił uwagę na skandaliczny styl wypowiedzi poprzednika. Jak dla mnie oprócz błędów interpunkcji, przydałoby się także kilka lekcji z budowy zdań podrzędnie złożonych.

Bianchi Oltre XR3 Disc

Accent Freak 

Bulls Copperhead 3

#49 bezi2

bezi2
  • Użytkownik
  • 6 posts
  • SkądŁódź/Zgierz

Posted 10 October 2015 - 23:26

Ależ ja wcale nie zamierzałem udzielać reprymendy koledze sts, celem powyżej cytowanego posta było zachęcenie do podzielenia się swoim doświadczeniem.

Jestem nowy na forum, na rowerze zacząłem poważniej jeździć dopiero wiosną więc nie mam takiego doświadczenia jak wy.

Dlatego każda opinia jest dla mnie na wagę złota.

Wiem, że łato można wyrzucić ciężko odłożone pieniążki w przysłowiowe błoto lub je sensownie wydać na produkty dobrej jakości.

#50 zennez

zennez
  • Użytkownik
  • 52 posts

Posted 11 October 2015 - 13:37

Poszukuję jakiś spodni i kurtki na nadchodzące mrozy, niedługo już wieczorem będzie poniżej 0 stopni, więc warto kupić coś cieplejszego. Myślicie, ze spodnie Vitesse  będą odpowiednie jako typowo zimowe?

Posiada ktoś  może kurtkę zimową te samej firmy? I mógłby się o niej wypowiedzieć co do jakości i zakresu temperatur?

Zastanawiam się czy nie kupić tych dwóch rzeczy, razem to już dość pokaźna sumka, więc wszelkie opinie miło widziane, tym bardziej, że jestem w tym zielony :-)

#51 kostia

kostia
  • Użytkownik
  • 8 posts

Posted 11 October 2015 - 17:40

X ray i sts.
Umiem panowie budować zdania,nie najgorzej tez posługuję się polskim.
Nie mam okularów do bliży ,a z racji wieku(lat 55)nie bardzo widzę male literki.
Jestem w miarę wykształcony,mam kilka publikacji ,kilkanaście artykułów popularnonaukowych w prasie sportowej.to tyle.
Ale widzę,że wasza,panowie,nadpoprawność i wiedza nie pozwalają na popełnianie tych "skandalicznych"błędów.
  • big75 likes this

#52 blazej

blazej
  • Użytkownik
  • 291 posts

Posted 12 October 2015 - 21:58

Nadal błędy

#53 X-RAY

X-RAY
  • Użytkownik
  • 685 posts
  • SkądWarszawa / Jelenia Góra

Posted 13 October 2015 - 06:26

Kostia, nie chcę być złośliwy i kontynuować off topa, pomijając jednak samą interpunkcję to jakoś styl Twoich wypowiedzi nie przekonują mnie do tego co o sobie piszesz. Jeśli natomiast podczas jazdy na rowerze widzisz tak samo dobrze co wstawiając posty na forum to wolałbym mijać Cię szerokim łukiem. Pozdrawiam.

• sts and Shah like this

Bianchi Oltre XR3 Disc

Accent Freak 

Bulls Copperhead 3

Reply to this topic