Jump to content

warszawa - trasy

2336 replies to this topic

#2061 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 March 2012 - 22:44

Zobacz na tą trasę:
http://www.bikemap.net/route/1259530
jechaliśmy wtedy po zupełnie pustych drogach prowadzeni przez Piotrka Killera :-)

;-)
Pamiętam, zawracaliśmy w Brwinowie, bo się droga skończyła. Traska całkiem przyjemna.

#2062 thon

thon
  • Użytkownik
  • 117 posts
  • SkądW-Bemowo/Gryfino

Posted 06 March 2012 - 22:56

Swoją drogą dobra pętla by powtórzyć ją w grupie :)

#2063 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 posts
  • SkądPruszków

Posted 06 March 2012 - 23:30

A ja proponuję drogę z Wiskitek przez Bieniewice do Błonia i później np. przez Rokitno i Biskupice do Brwinowa. O tak http://maps.google.c...t=v&mra=ls&z=12

#2064 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 06 March 2012 - 23:45

Zobacz na tą trasę:
http://www.bikemap.net/route/1259530
jechaliśmy wtedy po zupełnie pustych drogach prowadzeni przez Piotrka Killera :-)

;-)
Pamiętam, zawracaliśmy w Brwinowie, bo się droga skończyła. Traska całkiem przyjemna.

Fajnie było, to był rajd przez autostradę bo przecinaliśmy ją wielokrotnie :-)

Swoją drogą dobra pętla by powtórzyć ją w grupie :)

Inaczej nie jeździmy ;-)

#2065 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 March 2012 - 17:06

Zrobimy, zrobimy - mamy całe lato. :-)

#2066 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 posts
  • Skądwarszawa

Posted 08 March 2012 - 18:14

KRZY1976 Możesz wrzucić tu na forum link do mapki-trasy jaką dziś machnęliśmy? Z góry wielkie dzięki :-) Ciekawy jestem jak tam dalej za Coniewem mnie wyprowadziłeś w pole :-) A jak wyszły obserwacje z Twojego doświadczenia ??? :mrgreen:

#2067 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 08 March 2012 - 18:38

KRZY1976 Możesz wrzucić tu na forum link do mapki-trasy jaką dziś machnęliśmy? Z góry wielkie dzięki :-) Ciekawy jestem jak tam dalej za Coniewem mnie wyprowadziłeś w pole :-) A jak wyszły obserwacje z Twojego doświadczenia ??? :mrgreen:

W pole wyprowadziłem dopiero w Woli Chynowskiej (83km tej traski)
http://www.bikemap.net/route/1443051
Moglibyśmy tak jeździć w sezonie na ośce, wtedy osoby które by odpadły miałyby szansę dogonić ekipę w Chynowie.

#2068 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 posts
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Posted 08 March 2012 - 19:36

condoor, krzy1976, no to piękną dzisiaj trasę łupnęliście, tylko pozazdrościć takiej bazy. Pogodę też mieliście super. Ja myślałem, że dzisiaj wyjdę na nocny trening, ale niestety spojrzałem na termometr -2 zima nie odpuszcza, wieczorami i w nocy.

Moglibyśmy tak jeździć w sezonie na ośce, wtedy osoby które by odpadły miałyby szansę dogonić ekipę w Chynowie.

Myślę, że nie da rady, pamiętaj, że w sezonie trening Ośki zaczynamy o 17, brak czasu na tak długą trasę.

#2069 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 posts
  • Skądwarszawa

Posted 08 March 2012 - 21:31

W pole wyprowadziłem dopiero w Woli Chynowskiej (83km tej traski)

Noooo kuńdźwa ładnie dołożyliśmy z 15 km na tym obertasie k/Woli Chynowskiej :oops: Ale fakt że w tej całej pokucie to własciwie tego nie poczułem :-P KRZY1976 Tylko nie biez sobie tego do serca bo następnym razem dołożysz do puli z 40km :-> No ale mimo tego fajnie było :!: Panowie dziś mielismy bonus na pogodę i to jest najważniejsze :-)

condoor, krzy1976, no to piękną dzisiaj trasę łupnęliście, tylko pozazdrościć takiej bazy. Pogodę też mieliście super.

qqx szkoda że Ciebie nie było bo naprawdę fajnie się jechało......wprawdzie był to mój pierwszy wypad w tym roku i miałem kilka dołów po drodze ale w sumie wyszło ok. Fakt dobra baza na początek i warto to powtórzyć jeszcze nieraz i to dokładnie w takim stylu jak dzis jechaliśmy. Krzyś dzięki za trening......Pozdrowienia dla Wszystkich :-)

#2070 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 08 March 2012 - 21:40

Myślę, że nie da rady, pamiętaj, że w sezonie trening Ośki zaczynamy o 17, brak czasu na tak długą trasę.

to wychodzi tylko 115km więc nie dochodzi wcale tak dużo kilometrów a asfalcik na odcinku: Mąkosin/Budziszynek/Gliczyn/Budziszyn pierwsza klasa, 3 lata temu jak próbowałem tak jechać to były same dziury.
tutaj taka traska ośkowa nieco dłuższa:
http://www.bikemap.net/route/1445401
Dzięki Jacek za dzisiejszy spokojny trening, wariactwo będzie w weekend na rondzie...

#2071 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 posts
  • Skądwarszawa

Posted 08 March 2012 - 21:51

Dzięki Jacek za dzisiejszy spokojny trening, wariactwo będzie w weekend na rondzie...

No i Git Jedź sie zmęczyć a potem będziemy latać na luzie....ja tylko musze przeżyć następny tydź. z robota i powinno byc już z górki ;-)

#2072 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 08 March 2012 - 22:13

Chłopaki czy Wy nie chodzicie do roboty czy może pracujecie w domu, bo nie wiem jak Wam te poranne treningi w tygodniu udaje się zorganizować :shock:

#2073 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 08 March 2012 - 22:27

Chłopaki czy Wy nie chodzicie do roboty czy może pracujecie w domu, bo nie wiem jak Wam te poranne treningi w tygodniu udaje się zorganizować :shock:

To drugie :-) a tak poza tym to dzisiaj padła moja pięćsetna setka w życiu :-)

#2074 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 08 March 2012 - 22:40

Krzychu to koniecznie musisz się zaszyć :mrgreen: A tak na poważnie to gratulacje. Ciebie to nikt z nas nie pobije w tym temacie

#2075 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 posts

Posted 08 March 2012 - 23:19

To drugie :-) a tak poza tym to dzisiaj padła moja pięćsetna setka w życiu :-)

O jak się złożyło i 2000-post

#2076 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 posts
  • SkądRacibory

Posted 09 March 2012 - 10:37

Kurcze, szkoda chłopaki że ja się z wami nie zabrałem..... :-/ A i w weekend nic nie będę jeździł..... tragedia.

#2077 Danny

Danny
  • Użytkownik
  • 27 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 12 March 2012 - 10:21

A ja trochę z innej beczki. Miałem okazje przejechac w sobotę jedną ze swoich stałych tras z Piaseczna przez Konstancin, Ciciszew, Gassy i dalej nowym asfaltem wzdłuż wału Wisły do Powsina...
Takiego syfu jaki wylazł w tym roku spod śniegiu nie pamiętam...Poprostu ręce opadają widząc te worki, butelki, a nawet lodówkę i resztki samochodu. Czasami odnoszę wrażenie, że jako naród cofamy cywilizacyjnie się z roku na rok...

#2078 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 posts

Posted 12 March 2012 - 19:36

Takiego syfu jaki wylazł w tym roku spod śniegiu nie pamiętam...Poprostu ręce opadają widząc te worki, butelki, a nawet lodówkę i resztki samochodu. Czasami odnoszę wrażenie, że jako naród cofamy cywilizacyjnie się z roku na rok...

To fakt, i jeszcze dochodzą idioci podpalający trawę, w rejonie Obórek jest wielkie czarne pogorzelisko an dosyć sporym obszarze, przykro na to patrzeć.

#2079 Gosc_westham2_*

Gosc_westham2_*
  • Gość

Posted 14 March 2012 - 08:06

To fakt, i jeszcze dochodzą idioci podpalający trawę, w rejonie Obórek jest wielkie czarne pogorzelisko an dosyć sporym obszarze, przykro na to patrzeć.

wczoraj stało z 10 wozów straży i gasiło łąki :-(

#2080 anu

anu
  • Użytkownik
  • 28 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 March 2012 - 15:51

Mam takie dwa pytania.

Wśród proponowanych w temacie tras znajduje się odcinek po wschodniej stronie Wisły do Wyszogrodu, potem przejazd przez most i powrót wzdłuż drugiego brzegu.

Jak na tym wschodnim brzegu jest z TIRami i poboczem? Jechałem tam ze 3 lata temu rowerem z sakwami i było to traumatyczne przeżycie. Stada TIRów mijających mnie z bardzo małym odstępem.

Jechałem niedawno do Pomiechówka i TIRy skręcały właśnie z tej trasy, czyli natężenie ruchu chyba niewiele się zmieniło, ale może zbudowali pobocze?

Inne pytanie. Jest mała i duża pętla kampinoska, ale jak sama nazwa wskazuje raczej omijają sam Kampinos. Czy dałoby się skonstruować jakąś logiczną trasę, która obejmowałaby drogi wewnątrz Kampinosu, jeśli takie drogi oczywiście tam są i jakoś się ze sobą łączą.

Reply to this topic