warszawa - trasy
Posted 26 September 2009 - 16:24
Gosc_ziemo_*
Posted 26 September 2009 - 22:21
Moze kogoś zainteresuje.
http://www.bikemap.net/route/324440
Moja ulubiona trasa ( Targówek - Dębe - Zegrze) poprowadzona tak by był jak najmniejszy ruch samochodów.
Wyjazd bardzo dobrym asfaltem ale z dużym ruchem Głębocką do Trasy Toruńskiej. Dalej Ostródzką przez Józefów, Stanisławów Drugi do Legionowa (chyba to jeszcze Legionów) przecinamy tylko główną drogę i "trasą technologiczną" już prawie do samego Dębe. Droga "technologiczna" ma zakaz ruchu i poruszają się tam tylko rowery i czasem konie :-) .
Dębe -> Zegrze przez Skubianke trasa miód: nowy asfalt i mało samochodów.
Dalej niestety przez kilka kilosów ruchliwa trasa Zegrze - Nieporęt ale za to dobry asfalt i dużo z góry a później już pustynia samochodowa aż do głębockiej. Uwaga w tej części ok 150m utwardzonej (dobrze utwardzonej) drogi i ok 1.5 km asfaltu ze spowalniaczami.
Trasa dobra na jazdę solo - momentami wąski asfalt ("droga technologiczna")
Miłej jazdy
PS Może jak potrenuje i schudnę :oops: to na wiosnę pojawię się na Starzyńskiego
Pozdrawiam
Posted 26 September 2009 - 22:29
Asfalty momentami fatalne, ale ruch tak niewielki, że przez większość trasy da się jechać środkiem jezdni;)
Z Grójca to polecam fantastyczną drogę nr.50 na Górę Kalwarię i dalej na Mińsk. Jedyny mankament to zakaz ruchu rowerów na znacznej długości, co najlepsze w środku pola!!! Ale w poniedziałek mijały mnie dwa radiowozy i policjanci nie mieli z tym problemów :-D
Gosc_Jareq_*
Posted 29 September 2009 - 22:04
Kolego ,ja mieszkam niedaleko Targówka więc jakby co to chętnie się dołączę...Trasa dobra na jazdę solo - momentami wąski asfalt ("droga technologiczna")
Miłej jazdy
A pytanie do warszawskich kolarzy... Czy wy zawsze przy tym rondzie się spotykacie??i jak już to w jakich dniach i o jakiej porze...?????
Gosc_Pegos_*
Posted 29 September 2009 - 22:41
Gosc_Pegos_*
Posted 30 September 2009 - 09:13
Gosc_Tompoz_*
Posted 30 September 2009 - 12:51
Rondo Starzyńskiego to jak się koledzy z naszosie.pl umówią, rondo babka[Radosława] sobota i niedziela 9:00-15 zawsze, po zmianie czasu na zimowy 10:00. Na babkę zawsze można liczyć nawet jak pada zimą to kilku się zjawia. Najlepiej jest wpaść na zakończenie sezonu w niedzielę przed zmianą czasu to wtedy jest przejazd do Palmir i z powrotem ściganie, rok temu Sylwus zliczył ponad 110rowerów. Nie bać się przyjeżdżać!!!- wielu popełnia ten głąd i się boi, pyta o średnią itd.
moim zdaniem kolega Pegos powiedział mądrą rzecz nie bać się Ronda Babki 5 razy puszcisz koło po 10 km za 6 razem dojedziesz do końca. Oczywiście w założeniu że przy pierwszym nie położysz pół peletonu.
Z mojego doświadczenia z ustawek większość niedoświadczonych traci wiele energii na szarpanie się wynikające z braku techniki jazdy w peletonie a nie z braku wytrenowania.
Tompoz
Gosc_Tompoz_*
Posted 01 October 2009 - 09:51