Jump to content

warszawa - trasy

2336 replies to this topic

#701 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Posted 25 September 2009 - 13:21

też będę

#702 DINO_1972

DINO_1972
  • Użytkownik
  • 47 posts
  • SkądKLEMBóW

Posted 25 September 2009 - 15:55

To ja też się piszę

#703 maro

maro
  • Użytkownik
  • 159 posts
  • SkądWarszawa/Ząbki

Posted 26 September 2009 - 16:24

zdjęcia z dzisiejszego treningu > http://www.naszosie....ego-26-09-2009/
pozdro

#704 Piotrek_wawa

Piotrek_wawa
  • Użytkownik
  • 47 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 September 2009 - 19:54

PO obejrzeniu zdjęć załamałem sie bo mój sprzęt przy Waszym wymięka :-P

#705 slim

slim
  • Użytkownik
  • 56 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 September 2009 - 20:02

Ekstra, ja czekam na swój rowerek i chętnie dołącze chociaż wcześniej tylko na ciężkim sprzęcie jeździłem, ale może jakos z tyłu sie dowlekę.

#706 Gosc_ziemo_*

Gosc_ziemo_*
  • Gość

Posted 26 September 2009 - 22:21

Witam
Moze kogoś zainteresuje.
http://www.bikemap.net/route/324440

Moja ulubiona trasa ( Targówek - Dębe - Zegrze) poprowadzona tak by był jak najmniejszy ruch samochodów.
Wyjazd bardzo dobrym asfaltem ale z dużym ruchem Głębocką do Trasy Toruńskiej. Dalej Ostródzką przez Józefów, Stanisławów Drugi do Legionowa (chyba to jeszcze Legionów) przecinamy tylko główną drogę i "trasą technologiczną" już prawie do samego Dębe. Droga "technologiczna" ma zakaz ruchu i poruszają się tam tylko rowery i czasem konie :-) .
Dębe -> Zegrze przez Skubianke trasa miód: nowy asfalt i mało samochodów.
Dalej niestety przez kilka kilosów ruchliwa trasa Zegrze - Nieporęt ale za to dobry asfalt i dużo z góry a później już pustynia samochodowa aż do głębockiej. Uwaga w tej części ok 150m utwardzonej (dobrze utwardzonej) drogi i ok 1.5 km asfaltu ze spowalniaczami.

Trasa dobra na jazdę solo - momentami wąski asfalt ("droga technologiczna")
Miłej jazdy

PS Może jak potrenuje i schudnę :oops: to na wiosnę pojawię się na Starzyńskiego

Pozdrawiam

#707 mr40164

mr40164
  • Użytkownik
  • 99 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 September 2009 - 22:29

Jasiu32, przajeżdżałem ostatnio z Piaseczna do Grójca trasą przez Łoś i Prażmów.
Asfalty momentami fatalne, ale ruch tak niewielki, że przez większość trasy da się jechać środkiem jezdni;)

Z Grójca to polecam fantastyczną drogę nr.50 na Górę Kalwarię i dalej na Mińsk. Jedyny mankament to zakaz ruchu rowerów na znacznej długości, co najlepsze w środku pola!!! Ale w poniedziałek mijały mnie dwa radiowozy i policjanci nie mieli z tym problemów :-D

#708 Gosc_Jareq_*

Gosc_Jareq_*
  • Gość

Posted 29 September 2009 - 22:04

Trasa dobra na jazdę solo - momentami wąski asfalt ("droga technologiczna")
Miłej jazdy

Kolego ,ja mieszkam niedaleko Targówka więc jakby co to chętnie się dołączę...

A pytanie do warszawskich kolarzy... Czy wy zawsze przy tym rondzie się spotykacie??i jak już to w jakich dniach i o jakiej porze...?????

#709 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 29 September 2009 - 22:41

Rondo Starzyńskiego to jak się koledzy z naszosie.pl umówią, rondo babka[Radosława] sobota i niedziela 9:00-15 zawsze, po zmianie czasu na zimowy 10:00. Na babkę zawsze można liczyć nawet jak pada zimą to kilku się zjawia. Najlepiej jest wpaść na zakończenie sezonu w niedzielę przed zmianą czasu to wtedy jest przejazd do Palmir i z powrotem ściganie, rok temu Sylwus zliczył ponad 110rowerów. Nie bać się przyjeżdżać!!!- wielu popełnia ten głąd i się boi, pyta o średnią itd.

#710 Gosc_Jareq_*

Gosc_Jareq_*
  • Gość

Posted 29 September 2009 - 23:21

tzn wy tam w tych godzinach jesteście...???...czy na 9h się ustawiacie i do 15h (lub dłużej) jeździcie??

No to ja myśle że wpadne...choć pracuje nieraz w soboty i niedziele to w ten weekend wpadne tam :-)

Pegos...dzięx za info :mrgreen:

#711 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 30 September 2009 - 08:42

Troszkę źle zinterpretowałeś 9:00-15, dobrze jest być o 9:00 na rondzie babka[przy arkadi] lecz zazwyczaj kolarze ruszają o 9:15. @ndy czasem tam bywa i kilku kolegów z naszosie.pl

#712 Gosc_MusicMan_*

Gosc_MusicMan_*
  • Gość

Posted 30 September 2009 - 09:02

To zakończenie, o którym piszesz na babce, to już w tą niedziele?

#713 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 30 September 2009 - 09:13

NIe, pod koniec października[podajze to będzie 25.10], Sylwus zeznał że w niedzielę po zmianie czasu. I wtedy w łomiankach w parku jest rozdanie pucharów za sezon babkowy oraz dla tego kto wygra "Klasyk Palmiry-Łomianki" ... co do godziny czy 9:00 czy 10:00 to się odezwę, zalerzy to od tego na którą sie WTC w Palmirach zbierze.

#714 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Posted 30 September 2009 - 12:51

Rondo Starzyńskiego to jak się koledzy z naszosie.pl umówią, rondo babka[Radosława] sobota i niedziela 9:00-15 zawsze, po zmianie czasu na zimowy 10:00. Na babkę zawsze można liczyć nawet jak pada zimą to kilku się zjawia. Najlepiej jest wpaść na zakończenie sezonu w niedzielę przed zmianą czasu to wtedy jest przejazd do Palmir i z powrotem ściganie, rok temu Sylwus zliczył ponad 110rowerów. Nie bać się przyjeżdżać!!!- wielu popełnia ten głąd i się boi, pyta o średnią itd.

moim zdaniem kolega Pegos powiedział mądrą rzecz nie bać się Ronda Babki 5 razy puszcisz koło po 10 km za 6 razem dojedziesz do końca. Oczywiście w założeniu że przy pierwszym nie położysz pół peletonu.
Z mojego doświadczenia z ustawek większość niedoświadczonych traci wiele energii na szarpanie się wynikające z braku techniki jazdy w peletonie a nie z braku wytrenowania.

Tompoz

#715 Gosc_Jareq_*

Gosc_Jareq_*
  • Gość

Posted 30 September 2009 - 22:30

na rondzie babka[przy arkadi]

wybaczcie brak wiedzy ale jestem tu" ( "Warszawa ) dopiero 2 tygodnie...i gdzie to rondo mniej więcej jest bo mam zamiar tam wpaść w sobotę...

#716 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 September 2009 - 22:34

Rondo Babka (obecna "oficjalna" nazwa to Rondo Radosława/Zgrupowania AK "Radosław") i Rondo Starzyńskiego -> zumi.pl, szukajcie a znajdziecie ;-)

fs-userbar-blog-white.png

#717 Gosc_Jareq_*

Gosc_Jareq_*
  • Gość

Posted 30 September 2009 - 22:43

albo targeo.pl dla miłościwie nam szukających :-P
no więc znalazłem to miejsce i jak tylko nie będzie przeszkód to przyjadę i sprawdzę jakie to formę mają warszawscy kolarze :-P :-)

#718 Gosc_MusicMan_*

Gosc_MusicMan_*
  • Gość

Posted 01 October 2009 - 09:45

Jacys chetnie na sobote na starzynskiego jak bedzie pogoda? Ma byc 10-12 stopni wiec moze spokojniej bysmy pojechali a dluzej...

#719 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Posted 01 October 2009 - 09:51

http://www.rondobabk...15032009_25.jpg

jak wodać górki też są na Babce

Tompoz

#720 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Posted 01 October 2009 - 12:26

ta górka ma ze 300m, a przed nią jest zjazd i pokonuje się ją z rozpędu ;-) (no i to górka z trasy treningowej nie wyścigowej)
a takich znaczących górek na trasie wyścigowej jest 3 po ~300-400m

ps. jestem chętny na sobote

Reply to this topic