Jump to content

warszawa - trasy

2336 replies to this topic

#961 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 13 March 2010 - 23:46

w lecie Babka startuje o 9:15 a więc godzinę (dwie) wcześniej bo dochodzi jeszcze zmiana czasu na letni
jeżeli chodzi o trasę zimową, to od czasu gdy policja zaczęła nas zatrzymywać na 7 w stronę gdańska, jest ona stała: rondo Babka-most Gdański-Jabłonna-Stary most-Łomianki-Warszawa, jak jest ładna pogoda to dochodzi jeszcze rundka, po przejeździe przez Wisłę odbicie trasą na Błonie aż do wsi Kiścinne i tam w lewo na Czosnów dalej tak jak krótsza wersja, zresztą zapraszam tutaj po informacje: http://www.rondobabka.info/trasy.htm
tutaj jest mapka z trasą letnią z zeszłego roku:
http://www.rondobabk...asielsk2009.gif
umawiamy się na rondzie babka i tempem wycieczkowym dojeżdżamy na start w Jabłonnej

--Niestety jakieś pół godziny temu zaczęło już solidnie sypać, więc pozostaje chyba tylko
--pytanie czy przestanie/zdąży przeschnąć...

mam solidne błotniki w swojej zimówce więc mnie to nie rusza ;-)

#962 Von Munchhausen

Von Munchhausen
  • Użytkownik
  • 273 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 March 2010 - 23:51

Ja niestety jutro odpadam na 100% - rodzina na głowie.
Z drugiej strony, jeśli byłaby możliwość jakiegoś ustawienia się w ciągu tygodnia to w miarę możliwości jestem na TAK. Jeśli odzyskiwać formę po zimie, to kiedy jak nie teraz?

#963 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 13 March 2010 - 23:57

na bemowie już nie pada, a asfalt dziwny bo bez śniegu, przynajmniej u mnie...

#964 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 posts
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Posted 14 March 2010 - 00:00

U mnie w Piasecznie nie wygląda to najlepiej, śnieg leży, a powietrze wilgotne i chmury spore, na szczęście nie pada.

#965 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 14 March 2010 - 00:02

Z drugiej strony, jeśli byłaby możliwość jakiegoś ustawienia się w ciągu tygodnia to w miarę możliwości jestem na TAK. Jeśli odzyskiwać formę po zimie, to kiedy jak nie teraz?

ja chętnie jak dostanę jednodniowy urlop, ostatnie 3 tygodnie mi się udawało więc może teraz też, ale dla mnie 12 to za późno, wolałbym np. 8:30 przy placu zabaw w powsinie (ulice Gronowa/Przyczółkowa/Rosochata)

#966 Gosc_lecter_*

Gosc_lecter_*
  • Gość

Posted 14 March 2010 - 10:08

może ktoś ma ochotę pokręcić w poniedziałek koło 10-11?
trasa oczywiście do obgadania...

patrząc na pogodę, to do jutra powinno być sucho, także warunki powinny być całkiem nienajgorsze.

#967 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 14 March 2010 - 18:52

no i byłem na Rondzie Babka dzisiaj, było 5 osób, pogoda bardzo fajna, trasa sucha generalnie tylko miejscami mokro ale osoby które nie miały błotników nie narzekały
dzisiaj trochę dłużej z uwagi na dobrą pogodę:
ursynów - rondo babka - most gdański - jabłonna - drogą nr 630 do 85, w prawo do 62, później w dół i 7 do drogi na błonie do kiścinne i w lewo na wiersze i do czosnowa, 7 do warszawy, później wisłostradą do powsina i na ursynów, w sumie 135km

do qqx:
odpisałem Ci w sprawie błotników ale nie mam tej wiadomości w wysłanych tylko w do wysłania, więc jakby nie doszło to napisz mi swojego maila to odpiszę bezpośrednio jeszcze raz :-)

#968 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 posts

Posted 14 March 2010 - 20:09

krzy1976, wiadomość doszła, myślę o tych błotnikach za względu na pogodę np. dzisiejszą u mnie w Piasecznie było cały dzień mokro i na dodatek co jakiś czas padał śnieg.

Na Babkę nie dotarłem, bo niestety mój synek się rozchorował i .... siła wyższa, może za tydzień. A w sobotę też jest jakiś trening z Babki?

#969 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 14 March 2010 - 20:36

Na Babkę nie dotarłem, bo niestety mój synek się rozchorował i .... siła wyższa, może za tydzień. A w sobotę też jest jakiś trening z Babki?

poza sezonem i w sezonie w sobotę jest taka sama trasa jak w niedzielę poza sezonem, start tak samo jak w niedziele, teraz 10:15 w sezonie 9:15
jak będziesz jechał w przyszły weekend to daj znać, umówimy się przy Wałbrzyskiej bo pewnie będziesz jechał Puławską

Proszę używać funkcji 'cytuj'. To nie pierwszy raz!

#970 Von Munchhausen

Von Munchhausen
  • Użytkownik
  • 273 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 March 2010 - 22:51

lecter, z jednej strony chętnie bym się wybrał a z drugiej jestem bardzo sceptycznie nastawiony do tego, co widzę za oknem ;) ale jak nie w poniedziałek, to może innego dnia się uda?

#971 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 posts

Posted 16 March 2010 - 17:45

krzy1976,
Ok jak będę jechał w weekend to się umówimy koło Wałbrzyskiej, podobno ma być dobra pogoda.

#972 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 posts
  • Skądwarszawa

Posted 17 March 2010 - 00:09

.....Tak sobie czytam Wasze wypowiedzi i jestem pełen podziwu dla Was( chodzi o pogodę) Jestem taki zamarznięty po zimie, że nawet nie śni mi się wychodzić w taką pogodę i pokręcić trochę :-? Akurat jestem już po chorobie i już zacząłem pracować i czasem jadę samochodem na Powsin i mijam po drodze tych najbardziej wytrwałych......naprawdę Panowie w taką pogodę Wielki szacun dla Was :-) ...................P.S. Do zobaczenia na trasie, jakby mijało Was srebrne Volvo Combi i będzie trąbić to będzie do Was :-) Serdecznie Wszystkich Pozdrawiam Jacek :-)

#973 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 posts

Posted 17 March 2010 - 15:05

condoor, no właśnie może dlatego, że nie śmigasz na rowerku to taki jesteś zamrożony, trzeba się hartować. Dla mnie nie ma nic lepszego na orzeźwienie 35km w zimę, żeby tylko sucho było. Tego roku jeździłem jak było -5 i samopoczucie miałem wspaniałe.

A może tak by kolega wybrał się w weekend na rowerek, ma być koło 10 stopni...

#974 Von Munchhausen

Von Munchhausen
  • Użytkownik
  • 273 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 March 2010 - 15:09

Heh, ja mam nadzieję wyrwać się w weekend, zobaczymy czy się uda. Temperatura mi niestraszna, ale opcja przedzierania się przez zamarzające śniegowe błocko nie budzi mojego entuzjazmu.

#975 Gosc_lecter_*

Gosc_lecter_*
  • Gość

Posted 17 March 2010 - 15:16

ja dziś rano wstałem, patrzę i piękne słońce, więc wyszykowałem się i sobie wyszedłem, a w trakcie przejażdżki zaczęło padać, niemalże burza śnieżna i do tego silny wiatr. Dobrze, że nie zdążyłem odjechać gdzieś daleko, bo warunki zrobiły się drastycznie nieprzyjemne...

Ale jak patrzymy na pogodę, to teraz ma się wreszcie zacząć wiosna, więc mam nadzieję, że będzie można jeździć w nieco bardziej przyjaznych warunkach, co do weekendu to też bardzo chętnie pokręcę :)

#976 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 posts
  • Skądwarszawa

Posted 17 March 2010 - 18:27

qqx...... spoko co racja to racja z tym rozgrzaniem zimowym.....kiedyś tak zamiatałem i faktycznie samopoczucie było super ale teraz niestety muszę odczekać, jestem dopiero po chorobie, półtora miesiąca mnie trzymało i jeszcze mam jakiś gówniany kaszel, więc nie będe i nie mogę ryzykować.........ale jak widzę czasem jak śmigacie po drodze to aż mnie skręca :-> żeby pokręcić........już niedługo......mam nadzieję Pozdrawiam Jacek :-)

#977 Gosc_Jareq_*

Gosc_Jareq_*
  • Gość

Posted 18 March 2010 - 19:38

No np dzis się fajnie kręciło na rowerku...więc jak w weekend ?? kto sie pisze i gdzie ?? tam gdzie ostatnio ??

#978 Gosc_MusicMan_*

Gosc_MusicMan_*
  • Gość

Posted 19 March 2010 - 08:53

Czas w koncu rozpoczac sezon. Ktos chetny na sobote/niedziele rano na 2 godziny z okolic targowka?

#979 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Posted 19 March 2010 - 09:30

to może na rondzie starzyńskiego jakoś przed południem hm? będzie cieplej

#980 Gosc_MusicMan_*

Gosc_MusicMan_*
  • Gość

Posted 19 March 2010 - 10:30

Nie dam rady na starzynskieg, musze o 12 byc w domu wiec pewnie pokrece samemu.

Reply to this topic