Jump to content

warszawa - trasy

2336 replies to this topic

#981 Gosc_lecter_*

Gosc_lecter_*
  • Gość

Posted 19 March 2010 - 12:27

ja niestety mogę dopiero koło południa najwcześniej, do 11 musze pilnować ekipy remontowej, więc jak ktoś chętny w nieco późniejszych godzinach, to możemy pokręcić...

weekend wrescie zapowiada się wspaniały :D

#982 Von Munchhausen

Von Munchhausen
  • Użytkownik
  • 273 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 March 2010 - 12:38

Tak od 12. 12.30 to i ja się piszę.
Ciepły pogodny weekend. NARESZCIE.

UWAGA UWAGA
Po konsultacjach z Lecterem ustawiamy się jutro na 12-12.30 w Wilanowie. Punkt zborny koło McDonald`s.
Raczej nie planujemy obłędnego tempa, ale przejechanie dłuższego dystansu i owszem 8-)

#983 Gosc_kosai_*

Gosc_kosai_*
  • Gość

Posted 19 March 2010 - 15:05

ja wpadnę chętnie na starzyńskiego może być o 10.30?

#984 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 posts
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Posted 19 March 2010 - 15:55

Von Munchhausen, A jaką trasę planujecie i orientacyjnie jaki dystans?Może bym się dołączył.

#985 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Posted 19 March 2010 - 16:46

Mariusz mowi, ze o 11. Może jeszcze Wojtek będzie.

#986 Gosc_lecter_*

Gosc_lecter_*
  • Gość

Posted 19 March 2010 - 17:18

Von Munchhausen, A jaką trasę planujecie i orientacyjnie jaki dystans?Może bym się dołączył.

na 90 % pojedziemy wisłostradą przez Łomianki i Czosnów do Nowego Dworu i powrót przez Jabłonną i Białołękę, wyjdzie nam koło 100 km

#987 bikej50

bikej50
  • Użytkownik
  • 121 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 March 2010 - 17:26

Skoro szykuje się "stara gwardia" to i ja wsiądę jutro drugi raz na szosę w tym roku (w związku z czym bardzo proszę o ulgowe traktowanie).

#988 dukez

dukez
  • Użytkownik
  • 60 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 March 2010 - 18:17

Panowie jakie tempo? wprawdzie szosa jezdze nie zlozona ale moze bym sie na mtb podczepil i ogon obstawil gdzies na wysokosci bielan (jak bedzie grany NDM)

#989 Gosc_Jareq_*

Gosc_Jareq_*
  • Gość

Posted 19 March 2010 - 21:13

No to ja się już wpisałem na punkt Wilanów...może lepsze tempo wyrobimy :mrgreen: bo mniejszy wiatr i cieplej ma być...

#990 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 March 2010 - 15:33

Jadąc dziś z przymusu na MTB minąłem kilku szosowców ok. 13.15:

1) cały na czarno na czarnym TREKu (?), przy przejściu Al. Wilanowskiej w Sobieskiego - obustronne przywitanie zaliczone ;-)

2) również czarny TREK, ale ubranie już bardziej zróżnicowane kolorystycznie - przy przejściu Al. Wilanowskiej w Przyczółkową - przywitanie jednostronne ;-)

3) grupa ok. 10 szosowców na Przyczółkowej (ścieżka rowerowa, nie szosa) - nikt nie odmachał :-) Może Biria?

Ktoś się przyznaje? ;-)

fs-userbar-blog-white.png

#991 Von Munchhausen

Von Munchhausen
  • Użytkownik
  • 273 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 March 2010 - 17:19

Na pewno nie nasza grupa.
Za to w okolicach Nowego Dworu widzieliśmy jakąś dziewczynę na rowerze. Ubrana raczej na czarno, jechała najpierw w stronę mostu w Modlinie i potem z powrotem. Niestety, nie mieliśmy okazji pogadać :/

Minęliśmy za to kilki szosowców, zresztą cóż to był za wyskok! Zaczęło się od tego, że na kawałku między Wilanowem a Czerniakowem wyprzedziliśmy dwa motocykle i trójkę motocyklistów. No ale jak ktoś się rozpędza do chorej prędkości w miejscu gdzie policja stoi za co drugim krzakiem to sam sobie jest winien.
Z ciekawostek: dogonili nas daleeeeko na Wisłostradzie. Szkoda, że nie ścigaliśmy się z nimi od Wilanowa do pierwszych świateł, byłoby wesoło ;-)

Na Czerniakowskiej znów mały lol - wyprzedził nas samochód, nie zachowując dystansu. I to na widoku policji - radiowóz stał z boku przy drodze. Po chwili radiowóz nas wyprzedził, a nieco dalej widzieliśmy jak zatrzymał delikwenta. Słowem, policja sobie dziś zasłużyła na plusa.

Droga była prosta długa i przyjemna, może poza krótkim kawałkiem w Łomiankach - skręciliśmy o przecznicę za wcześnie i mieliśmy jazdę jak w terenie.
Powrót był raczej przyjemny, ale braki kondycyjne trochę dały o sobie znać. Obniżyliśmy tempo i jakoś tam dotarliśmy.

W sumie udany dzień i jutro o ile tylko kondycja pozwoli - powtórzymy :-)

#992 Gosc_lecter_*

Gosc_lecter_*
  • Gość

Posted 20 March 2010 - 17:28

i zapomniałeś napisać jeszcze o mojej glebie :)
a ja nie jestem pewien, czy to nie byliśmy my, bo właśnie mi się wydawało, że Cie mijaliśmy, jeśli widziałeś kogoś w bluzie discovery, to pewnie byliśmy my.
Fakt wypad udany, trasa przyjemnie pokonana, w trakcie mały kryzys, ale za to mieliśmy dobry, szybki finisz, więc nadrobiliśmy...

Ja jutro o 12 idę pokopać piłkę, więc mogę się pisać na jakiś sprint koło 16-17

#993 Von Munchhausen

Von Munchhausen
  • Użytkownik
  • 273 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 March 2010 - 18:01

No tak, racja. W Łomiankach jakiś pajac wyjechał spod sklepu prosto pod nasze koła. Niestety nie wszystkim udały się manewry unikowe, ale przynajmniej nic się nie stało. Irytujące było to, że koleś musiał nas zauważyć. Nie wiem, może był półślepy z przepicia bo wyjechał bez zastanowienia, idealnie na zderzenie.

Z drugiej strony: uciekliśmy przed deszczem!

#994 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 20 March 2010 - 19:12

Był ktoś z forum na Babce?

#995 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 March 2010 - 21:00

a ja nie jestem pewien, czy to nie byliśmy my, bo właśnie mi się wydawało, że Cie mijaliśmy, jeśli widziałeś kogoś w bluzie discovery, to pewnie byliśmy my.

Nie zdążyłem się niestety przyjrzeć wszystkim, ale co do bluz Discovery, to widziałem tylko parę z dzieckiem na rowerach - cała trójka właśnie w tych bluzach :-) Ja byłem na biało-niebieskim Authorze, ciemnoszare szorty, biało-niebieski kask, czarno-niebieska potówka i biało-grafitowa koszulka Accenta (ta, którą mam na zdjęciu)... Uf, się namnożyło tych kolorów ;-)

fs-userbar-blog-white.png

#996 art

art
  • Użytkownik
  • 10 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 March 2010 - 21:23

My dziś z kolegą zrobiliśmy pierwszą w tym sezonie traskę, zaczęliśmy na modlińskiej i zaraz po wyjeździe spotkaliśmy doświadczonego kolarza, który nas poprowadził gdzieś na pętle wyścigu, który ma się niedługo odbyć. Wiem, że chaotycznie to brzmi ale też Nowy Dwór chyba zaliczyliśmy. Mijaliśmy bardzo wielu kolarzy, przez chwilę też podłączyliśmy się do jednego kolegi z Banaszek team i jego kilku kompanów.
Ogólnie bardzo udany wyjazd, wszyscy sympatyczni!
a jeśli ktoś nas mijał to kolega na czerwonej meridzie bardzo charakterystyczny

#997 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 20 March 2010 - 21:26

Był ktoś z forum na Babce?

tak, byłem dzisiaj
było ok 20 osób, pojechaliśmy trasą przez Nasielsk, tak jak jeździło się w niedziele w 2008 roku (czyli wzdłuż Wkry ale nie przez mostek w lewo tak jak w 2009 tylko prosto do Pomiechówka) w sumie wyszło mi 156km bo na Ursynów wracałem przez Powsin
warunki do jazdy bardzo dobre, tylko miejscami mokro tam gdzie przejeżdżaliśmy przez las, wiatr przez całą trasę sprzyjający więc jechało się przyjemnie
jutro taka sama trasa

#998 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 20 March 2010 - 21:32

ja też byłem;) ale mnie zaraz przed tą wodą zostawiliście;)

#999 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 20 March 2010 - 21:35

ja też byłem;) ale mnie zaraz przed tą wodą zostawiliście;)

to Ty jeździłeś dzisiaj "na krótko" ? :)

#1000 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 20 March 2010 - 21:39

tak, i tak było mi gorąco

Reply to this topic