Decathlon - Seria Triban
Posted 24 April 2015 - 16:31
jeszcze dwa pytanka:
--> kupować za 1300zł czy może jeszcze stanieją???
--> jak to jest z tą szerokością opony?
bo podobno szersze opony mają mniejsze opóry toczenia; przy takim samym ciśnieniu
czyli opona 28mm będzie miała mniejsze opory toczenia (od 25mm) ??? (przykład pierwszy z brzegu)
wiadomo że 28mm będzie miało odrobinkę większą masę ale w rowerze klasy t300 jest to chyba bez znaczenia?
Posted 25 April 2015 - 16:23
Oglądałem dziś te nowe 500.
Czyli 300 z 2014r.
Malowanie - fajne, podoba mi się.
Osprzęt wiadomo - Microshift, bez szału, owijka - moim zdaniem fatalna, jakiejś niższej klasy, dziwna w dotyku...
Dostępne w Bydgoszczy, rozmiary L.
Kross Grand Jocker > Unibike Crossfire GTS > Merida Speeder T1 > Scott Speedster 40
Posted 26 April 2015 - 12:59
Panowie , kupuje pierwszą szosówkę w moim życiu Ogólnie jeżdżę dużo rowerem około 70km tygodniowo rowerem trekkingowym ..
I myślę nad Tribanem 300 o rozmiarze 57 mam wzrost 181 cm myślę że nie będzie za duży nie ?
Niecałe 300 km miesięcznie to wcale nie jest dużo. Ja nie raz robię więcej, a jestem totalnym amatorem.
Teraz bierz nowego Tribana 500 http://www.decathlon...id_8331913.htmla nie T300.
Co do rozmiaru to różnie bywa. Najlepiej sprawdzić w jakim Decu są dostępne i tam iść i wypróbować dwa rozmiary (57 i 54).
Posted 26 April 2015 - 13:58
Rower rowerem. Ale czy tylko ja mam wrażenie, że paru użytkowników tutaj aktywnych ma coś wspólnego z tą firmą (pracownik, ew. osoba która ma zlecenie na marketing szeptany) i po prostu pisze opinie/promuje towar z deca na mase. Patrz niżej!
Tak uprawiany marketing/reklama jest dla mnie najgorsza. Człowiek szuka w internecie rzeczowej opinii o jakimś produkcie. A czyta dziesiątki fałszywych - opłaconych przez producentów. Proceder coraz powszechniejszy.
Szanuję reklamę zawartą przez gościa od Rose - on robi to jawnie i zapewne sponsoruje forum.
Rozgryzles mnie. Robie dla decathlonu a od kazdego sprzedanego Tribana mam 3 szprychy, 4 nyple i 7,5zł.
- Senninho likes this
Posted 26 April 2015 - 20:03
Niecałe 300 km miesięcznie to wcale nie jest dużo. Ja nie raz robię więcej, a jestem totalnym amatorem.
Teraz bierz nowego Tribana 500 http://www.decathlon...id_8331913.htmla nie T300.
Co do rozmiaru to różnie bywa. Najlepiej sprawdzić w jakim Decu są dostępne i tam iść i wypróbować dwa rozmiary (57 i 54).
Skoro robisz 70km tygodniowo to zostań przy tym co masz, nie potrzebujesz nic innego. Samemu zdarzało mi się biegać większy dystans tygodniowo niż Ty robisz na rowerze a w tej dyscyplinie jestem także zupełnym amatorem
Bianchi Oltre XR3 Disc
Accent Freak
Bulls Copperhead 3
Posted 26 April 2015 - 21:47
Głośny napęd w 300 to kwestia złej regulacji (pomijam uszkodzenia mechaniczne, które mogą to powodować niezależnie od tego czy byłby to MicroShift, Shimano czy Campa). W swoim T3A po regulacji oryginalnego napędu jedyne co było głośne to zmiana biegów (bardzo wyraźne chrupnięcie), ale nie jest to żadna wada, tylko taki urok napędu i klamkomanetek.
W kwestii kompatybilności - oryginalne koła spokojnie działają z napędem 10s, a podzespoły MicroShift z Shimano (8s z 8s, a 10s z 10s). Aktualnie w T3A mam mix MicroShift Centos i Shimano 105-5700. Działa bardzo przyzwoicie i ma ciekawy wygląd.
Wymieniłem, bo była taka okazja i potrzeba, a koszty były relatywnie niskie
Posted 27 April 2015 - 17:10
Rozgryzles mnie. Robie dla decathlonu a od kazdego sprzedanego Tribana mam 3 szprychy, 4 nyple i 7,5zł.
O kurczę mi też się zdarzyło kilka razy napisać o dostępności i nowym modelu. Wychodzi na to, że jak nic jestem z Decathlonu i to od razu uwikłany w intrygę mającą na celu rozpropagowanie pseudorowerów wśród PrawdziwychRowerzystów. Nawet spoko to mój pierwszy spisek.
A tak serio to kto zna temat ten wie, że największą bolączką Tribanów500 była ich niedostępność, stąd takie posty.
Posted 10 May 2015 - 11:33
A ten rower ile może ważyć ? http://www.decathlon...id_8322664.html bo myślę na zakupem używanego Tribana 300 białego lub tego Tylko że ten ma prostą kierownice .