Skocz do zawartości

Zdjęcie

Basso

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 yahool

yahool
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądLublin

Napisano 27 maj 2013 - 20:15

Zakupiłem taką oto szosówkę, którą polecił mi kolega

basso

więc zanim przyjdzie możecie coś o niej powiedzieć(jakość ramy, osprzętu itd.), a w szczególności opłacało się?

#2 Gosc_dominik28382_*

Gosc_dominik28382_*
  • Gość

Napisano 28 maj 2013 - 18:59

przyjedzie zobaczysz ,105 to środek hierarchii shimano ,nie jest źle przyzwoita cena ,luzy mogą być spowodowane niedokręceniem sterów lub za długą rurą sterową ,bo nie wiem jak zinterpretować stwierdzenie:" luzy na kierownicy", nie przyjmuje do wiadomości, że to niedokręcenie mostka ,bo przed sprzedażą chyba by go dokręcił . Osprzęt SH 5500 ,mogę wspomnieć że roczniki 2000-2005-6 ,ale przypuszczam że niższy 2002 -2003 ze wzg na przelotki ,chodź powiem że i w późniejszych rocznikach je stosowano ,ale częściej we wcześniejszych .O ramie nic nie powiem ,bo nie bardzo się orientuję ,ale opłacało się ,biorąc pod uwagę że za tą cenę kupisz tylko sora / tiagra analogiczne roczniki ,koła wyglądają przyzwoicie (obręcze) ,ale od ciebie bym coś dodał ,jak chwile pojeździsz np widelec karbon ,lub oponki jakieś w pasującym kolorze jak te wyjeździsz .

#3 yahool

yahool
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądLublin

Napisano 28 maj 2013 - 19:17

Właściciel twierdził, że luzy to tylko kwestia zużytych łożysk, więc to nie problem. A co do zmian to na pierwszy ogień pójdzie mostek, który z pewnością ma za duży wznios.

A co powiecie o rozmiarze? Wydaje się być zawyżony, bo nie wygląda to na 61 cm

#4 Gosc_dominik28382_*

Gosc_dominik28382_*
  • Gość

Napisano 28 maj 2013 - 19:51

który z pewnością ma za duży wznios.

mostek obracasz o 180 stopni i jest normalny ,co do rozmiaru ,to mam wrażenie że mierzył do końca tej rury pod samą sztycę ,powiedz żeby zmierzył od środka suportu do połowy rury poprzecznej ,myślę że 58 ma ,chodź rozmiary bywają złudne ,bo są różna kąty nachylenia widelców tylnych w ramach tzw geometria ramy

#5 yahool

yahool
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądLublin

Napisano 28 maj 2013 - 20:00

mam wrażenie że mierzył do końca tej rury pod samą sztycę

właśnie też mam takie wrażenie, bo nawet w aukcji jest napisane " Długość ramy od korby do siodełka to 61 cm". Gdyby było 58 cm to idealnie bo 180 wzrost i 87 noga

#6 Gosc_Karol34_*

Gosc_Karol34_*
  • Gość

Napisano 29 maj 2013 - 12:05

Przy wzroście 180cm idealnym rozmiarem jest 56cm.
Przy moim wzroście (193cm) kolarka 58-59cm jest idealna.
Ale jak to mówią... ile jest rowerzystów, tyle jest upodobań... ;)

#7 yahool

yahool
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądLublin

Napisano 30 maj 2013 - 19:30

jednak okazało się że to 61, będzie ciężko :-/

Dodaj odpowiedź