Skocz do zawartości

Zdjęcie

Siniak na udzie

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tomo

Tomo
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 07 lipiec 2013 - 19:07

Dzisiaj zauważyłem, że pojawił mi się siniak na wewnętrznej stronie uda (nisko). Nie uderzyłem się (jedynie walka z komarami, ale od tego chyba nie powstają siniaki xD), więc przypuszczam, że to efekt jazdy na rowerze. Czy jest to możliwe i jak temu przeciwdziałać? Dodam, że wczoraj miałem bardzo krótką jazdę w ślimaczym tempie, ale za to z dużą jak na mnie kadencją (100-120, normalnie 60-80). Czy to efekt aż tak dużego przeskoku w kadencji?

#2 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 07 lipiec 2013 - 19:32

A może strzeliłeś się nogą o ramę i nawet nie zauważyłeś.

#3 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 07 lipiec 2013 - 19:40

Hahahahaha :)

Może w nocy lunatykowałeś :) .

i jak temu przeciwdziałać?

Nie tłuc nogami o ramę, nie lunatykować w nocy.

A teak serio od siniaków się nie umiera.

Siniaki też od dużej kadencji się nie robią, nie co rozpaczać to nie tragedia. Ja odkąd ostatnio wsiadłem na górala latam cały poobijany, do wesela się zagoi.

Można dać dziewczynie, żeby pocałowała, wtedy mniej boli.

#4 Tomo

Tomo
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 07 lipiec 2013 - 19:58

jano_3 Ano pewnie, że się nie umiera :mrgreen: Jadąc jednak góralem i "zwiedzając" każdy cm ziemi wiesz od czego jesteś poobijany, jak wrócisz z dziurawymi spodenkami to też wiesz dlaczego noga boli. Ja tylko przypuszczam od czego mam tego siniaka, ale skoro uważasz, że nie ma co sobie nim głowy zawracać to już mnie uspokoiłeś :)

Dromik
Też bym musiał walnąć solidnie, aby powstał :)

#5 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 07 lipiec 2013 - 20:05

Pisząc serio, to wcale nie musiało się stać na rowerze. Może coś zahaczyłeś, gdzieś się uderzyłeś i nawet o tym nie

Będziesz się martwił jak siniak dłuższy czas nie zejdzie.

#6 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 07 lipiec 2013 - 21:53

Nie koniecznie mocno, ja cały czas mam poobijane nogi od ramy, a to się uderzę jak zsiadam, a to jak przyłożę za dużo siłę przy wypinaniu nogi.

#7 pajak

pajak
  • Użytkownik
  • 383 postów
  • SkądGdynia

Napisano 08 lipiec 2013 - 19:31

Będziesz się martwił jak siniak dłuższy czas nie zejdzie.

Czy czasami czujesz "ciężkość" w nogach? Ewentualnie możesz sprawdzić żylaki i wytrzymałość żył.. Ele to już w ogóle czarny scenariusz :)

Dodaj odpowiedź